Strona 2 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 33

Wątek: Pierwsze wesele - jak?

Pełne uzależnienie Awatar Loome
    Miasto
    Poznan

Domyślnie

moze tak - ja robilem obiektywem z IS zabawe, czas 1/50, błysk było dobrze. obiektyw był ciut ciemniejszy niz Twoj, bo to 18-200 bylo canonowskie (nie krzyczec, nie moj zestaw;p).
    przy 1/40, 1/30 czasy okazywaly się zbyt dlugie.. czulosc 1250 ustawialem

Dopiero zaczyna Awatar Jendryn
    Miasto
    Frankfurt am Main,DE

Domyślnie

Takiego przepisu nie da Ci nikt niestety, jak kolega dwa posty wyżej napisał, masz światłomierz , który powinien byc Twoim punktem oparcia, poza tym dobre operowanie i znajomosc zależności ISO,przyslony i czasu do osiągnięcia zamierzonego celu jest w tym wypadku podstawą . Nie próbuje byc uszczypliwy ani się mądrzyc, jednak w przypadku opanowania wyżej wymienionej trójeczki mozesz robic co chcesz i masz wpływ na efekt końcowy.
    Ostatnio edytowane przez Jendryn ; 07-06-2009 o 06:28
    C5D C28 C50 C85 S15-30 11.05.09 pożegnałem Nikosia ....

Zablokowany

Domyślnie

na tym szkle ogniskowa 105mm i czas 1/30s nie jest dobrym rozwiązaniem.bez lampy nie da się tym szkłem robić zdjęć w kościele.no chyba że na FF i walisz na ISo 2000

Uzależniony

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez yacenty Zobacz posta
    ok, doprecyzuję pytanie - jak ustawiacie sprzęt robiąc zdjęcia na weselach na sali, kiedy mamy do dyspozycji obiektyw ze światłem 4 i lampe 430ex
    śluby to specyficzny i trudny temat. Ja zaproponowałbym monopod, świetna sprawa jak na mój gust. Co do obiektywu to faktycznie ciemny troszkę. na pewno przysłona jak największa, zostawiłbym na 4 i nie ruszał. Czasy 1/100 a lampa(najlepiej z dyfuzorem) w ettl niech sama błyska ile chce. z ISO też bym nieprzesadzał bo 40d na 800 już szumi w ciemnych pomieszczeniach więc to jak dla mnie górna granica czułości. No i zdjęcia w RAW-ie oczywiście.
    powodzenia!

Uzależniony

Domyślnie

tutaj wszystkie iso 1250,f/4.5 i 1/60 plus lampa, 24-105,

Heniek

Bywalec Awatar fotomih
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Chciałem jeszcze coś dodać ale widzę że już po ptakach
    Ważne żeby młodzi byli zadowoleni Jak dla mnie trochę za dużo lampy.
    I tak jak by płasko. Pierwszy raz masz za sobą. Poszukaj błędów i więcej ich nie rób.
    Ostatnio edytowane przez fotomih ; 07-06-2009 o 11:13

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Łódź

Domyślnie

Przecierz to nie foty autora watku....

Do czego monopod przy 24-105 skoro to ma IS ?

Co do dluzyszch czasow itd. , f4 to ciemne szklo, robilem tym slub + 430 i 5d , masakra , biorac pod uwage ze nie walilem lampa na wprost bylo troche zabawy

jesli juz pobaw sie tak , czas 0,4"-1"s , iso 100 , mig. 200 , efekt mniej wiecej taki :

no comment...

Bywalec Awatar fotomih
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

hyhy tak to jest jak sie czlowiek zabiera za pisanie przed poranna kawka

Pełne uzależnienie Awatar Loome
    Miasto
    Poznan

Domyślnie

to ja moze się spytam - bo równiez, 13 czerwca goscinnie będę pstrykał - jakie dyfuzory są najbardziej polecane do kościoła, na sale? co wy uzywacie? i kwestia tego czy jezeli to na przyklad lightsphere, to ustawiacie palnik do góry w sufity, czy moze prosto w młodych?
    mam podróbkę stophena, ale przyznam ze nie mogę jej opanowac, mam wrazenie, ze cienie z nią są duzo gorsze niz z wizytówką..

Zablokowany

Domyślnie

Dlatego ja sobie podarowałem wszelkie plastiki i walę tylko z samego palnika ( w górę) jak już muszę ,,spawać''. Ale nie lubię, grrrr.

Strona 2 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów