Strona 18 z 22 PierwszyPierwszy ... 81617181920 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 171 do 180 z 215

Wątek: canon 35 1.4 L opinie

Uzależniony Awatar tom517

Domyślnie

mimo że nie używałem wciąż nie wiem dlaczego w opiniach jest ponad np. takie 24L - szersze i z taką samą jasnością, chociaż wśród fotografów ślubnych wyczuwam lekką tendencję do wyzbywania się na rzecz 24mm, ale gdybym miał nieśmiałbym ganić

Pełne uzależnienie Awatar Goomis
    Miasto
    Bydgoszcz

Domyślnie

No szkiełko jest gites na FF. Na cropie za wąskie. W ogóle to czeka mnie nauka panowania nad 1.4 i taką małą GO... Jak patrze po dzisiejszych zdjęciach to muszę chyba nad tym ciut popracować A i finalnie mam dylemat z tym UV bo wyszło dzisiaj, że ta fioletowa hoya obniża trochę ostrość...W ogóle zauważyłem, że na 5DmkII to szkło miało wyraźnie sporo mniejszą CA! Nie wiem skąd to wynikło ale specjalnie zrobiłem takie same ujęcie(znaczy tego samego przedmiotu z minimalnej odległości ostrzenia) i od razu mi się to rzuciło w oczy. Czy aby 5DmkII rozpoznaje szkło i wprowadza korektę CA? Czy to było coś takiego w DPP??<myśli>
    5DmkIII + S14/2.8 + C35/1.4LmkII + C85/1.2LmkII + C70-200/2.8L + 600EX-RT & 580EXII + Think Tanki (Retro30, Shapeshifter, Skin Set v2) + NEC EA274WMi + Sandisk

Pełne uzależnienie Awatar aptur

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Goomis Zobacz posta
    na 5DmkII to szkło miało wyraźnie sporo mniejszą CA! Nie wiem skąd to wynikło ale specjalnie zrobiłem takie same ujęcie(znaczy tego samego przedmiotu z minimalnej odległości ostrzenia) i od razu mi się to rzuciło w oczy. Czy aby 5DmkII rozpoznaje szkło i wprowadza korektę CA? Czy to było coś takiego w DPP??<myśli>
    Mniejsza aberacja wynika z wiekszych pikseli na matrycy. Wszystkie obiektywy jakie miałem okazję używać wyraźnie mniej aberrują na pełnej klatce.

Grzeczny i układny podpis Awatar Merde
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez himi Zobacz posta
    Jak nie lubić tego szkłaDzisiejszy wieczór F1,8 jpg z puchy
    Himi, jeszcze ktoś pomyśli że 35L takie paskudztwo wypluwa... Przestań skalować FastStonem ;-)
    I don't pretend to understand Brannigan's Law. I merely enforce it

Zablokowany

Domyślnie

Siła przyzwyczajenia Prawda to, FS kaleczy ,,nieco''
    Skalowane w szopie, tylko skalowane

Pełne uzależnienie Awatar arturs
    Miasto
    Kielce

Domyślnie

Czy aby 5DmkII rozpoznaje szkło i wprowadza korektę CA? Czy to było coś takiego w DPP??<myśli>
    CA to chyba nie ale domyślnie była włączona korekcja winiety i dla 35L jest jej "profil" wgrany - i co ciekawe nawet ta korekcja działa - ale po kilku testowych zdjęciach wyłączyłem tą funkcję bo bardzo lubię taką winietę..
    5DmkI, C85f1.2L|580 EXII|

Pełne uzależnienie Awatar Goomis
    Miasto
    Bydgoszcz

Domyślnie

Robiłem dzisiaj ślub pożyczoną 5D i ogólnie moje szkło ma chyba niewielki FF... Tak ok. 1-1,5mm... Ostrość zjeżdża z oka tak w okolice policzka... Nie powiem ale trochę mam teraz problem bo szkło jest z USA... Jak bym miał 100%pewności, że mi na żytniej kalibracji nie spier***ą to bym zapłacił te parę stówek ale tak... Jak mam się użerać miesiącami i może jeszcze płacić z 5razy za to, że mi kompletnie szkło rozregulują to piernicze ich... W każdym razie mimo tego, nie zmienia to faktu, że to szkło jest genialne!! Na FF po prostu zamiata niemiłosiernie! Wniosek poboczny: crop to szkło DUSI! Naprawdę pokazuje na co je stać na FF, a stać je na bardzo wiele!! Czas dozbierać pieniążki i kupić 5D, a najlepiej to mkII - żeby podregulować microadjustment'em :-P Jestem prawie gotowy dla tego szkła poświęcić 40-stkę i kupić mkII ale muszę to jeszcze przemyśleć i przeliczyć :-P
    5DmkIII + S14/2.8 + C35/1.4LmkII + C85/1.2LmkII + C70-200/2.8L + 600EX-RT & 580EXII + Think Tanki (Retro30, Shapeshifter, Skin Set v2) + NEC EA274WMi + Sandisk

Uzależniony

Domyślnie

Czas dozbierać pieniążki i kupić 5D, a najlepiej to mkII - żeby podregulować microadjustment'em :-P Jestem prawie gotowy dla tego szkła poświęcić 40-stkę i kupić mkII ale muszę to jeszcze przemyśleć i przeliczyć :-P
    Tak właśnie zrobiłem. Warto!

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez arturs Zobacz posta
    CA to chyba nie ale domyślnie była włączona korekcja winiety i dla 35L jest jej "profil" wgrany - i co ciekawe nawet ta korekcja działa - ale po kilku testowych zdjęciach wyłączyłem tą funkcję bo bardzo lubię taką winietę..
    No właśnie - winietka w 35L jest tym co tygrysy lubią najbardziej....

http://www.kadr.org.pl - ... zapraszam...

Zablokowany
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

poświęcić 40-stkę
    Jest sens sprzedawać? A gdzie będziesz miał backupa?

Strona 18 z 22 PierwszyPierwszy ... 81617181920 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów