Strona 1 z 22 12311 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 215

Wątek: canon 35 1.4 L opinie

Dopiero zaczyna

Domyślnie canon 35 1.4 L opinie

Wiem, że były juz na forum wątki na temat tego obiektywu, ale nic ciekawego, wielki bałagan i często głowny temat postu gubił się gdzieś w tłumie. Chciałbym poznać opinie o tym szkiełku jego uzytkowników, odniesienia do innych szkieł o podobnym zakresie oraz ciekawe sample pokazujące jego wyższość nad konkurencją czy zoomami.

gajowy Awatar akustyk
    Miasto
    holandia
    www albo tez flickr

Dopiero zaczyna

Domyślnie

Ok, wszystko to przeglądałem, ale wartość tych wywodów jest żadna, sample butelki, albo po jednej odpowiedzi zaczyna się rozwodzenie nad innymi szkiełkami i brak powrotu do głównego tematu.

Coś już napisał
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

To jest ********E szkło.
    Co do ostrosci, to napisalem na innym forum takie komentarz. Nie chce mi sie tlumaczyc:-)
    SUPERB lens on 5D! I thought that my 10MP SONY R1 with ZEISS 24-120 zoom is sharp, but at 100% R1 at 35mm equiv. regardless of the f set is as sharp as EF 35/1.4L at f=1.4! I don't have to tell you what is a difference between both systems when I set the f of 35/1.4L at 2.8 or higher. :-)

Do tego calkiem spore winietowanie na 1.4 ale juz przy tej przeslonie jest OSTRO.

Bardzo dobry kolor.
    Niesamowicie kreatywne szklo.
    Naprawde na 35mm mozna robic portety i miec super izolowanie obiektu! (ja mam 5D FF).

Dla mnie to objawienie.
    EOS 5D i elki

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez MartinF Zobacz posta
    Ok, wszystko to przeglądałem, ale wartość tych wywodów jest żadna, sample butelki, albo po jednej odpowiedzi zaczyna się rozwodzenie nad innymi szkiełkami i brak powrotu do głównego tematu.
    Jakie butelki? Czytałeś wątek do końca ?
    O obiektywach wiem prawie wszystko

Dopiero zaczyna

Domyślnie

Ok, z butelkami po wodzie mineralnej to był inny wątek, ale i tak daje malizną. Myslę, że warte jest czegoś więcej, no i właśnie go zamówiłem:-?

Domyślnie 35 L

Szkło wyśmienite pod warunkiem że znajdzie się w doświadczonych rękach. Ktoś kto wcześniej nie pracował na dużych przysłonach może się rozczarować - nie jest łatwo zrobić ostrą, dobrą fotkę przy przesłonie 1.4 1.6

Dopiero zaczyna

Domyślnie

Ok, a na czym polega sztuka, wiadomo że zakres ostrości będzie ograniczony do małej powierzchni w przypadku nieregularnych form, przy płaskich przedmiotach powinno byc tak jak na 2.8

Bywalec Awatar gzak
    Miasto
    Warszawa - Sandomierz

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez zybi Zobacz posta
    Szkło wyśmienite pod warunkiem że znajdzie się w doświadczonych rękach. Ktoś kto wcześniej nie pracował na dużych przysłonach może się rozczarować - nie jest łatwo zrobić ostrą, dobrą fotkę przy przesłonie 1.4 1.6
    Oj, bez przesady. Przy ogniskowej 35mm, nawet przy f/1.4 GO nie jest aż taka mała. To już większy problem (jeśli w ogóle) jest z EF 85 1.8 @ f/1.8... (o 85L czy 50L nie wspominając)
    Grzechu
    http://www.gzak.net - Ostatnie galerie: Warszawa 2007 , USA 2007 cz. 3 , Toskania 2011
    Żelastwo: 5d, 24 2.8, 85 1.8, 70-200 F4, 28-75 2.8, 21M, 190CLB, 420EX, 580EX, E-PL3

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez gzak Zobacz posta
    Oj, bez przesady. Przy ogniskowej 35mm, nawet przy f/1.4 GO nie jest aż taka mała. To już większy problem (jeśli w ogóle) jest z EF 85 1.8 @ f/1.8... (o 85L czy 50L nie wspominając)
    Zgadzam się - zaznaczyłem że chodzi o osoby mniej doświadczone w pracy z dużymi przesłonami. Znajomy nie tak dawno zakupił to szkiełko i pokazał mi co najmniej kilkaset fotek - tak naprawdę może 10% było ok. Był trochę zaskoczony że jego "kit" robi ostrzejsze fotki
    Przez jakiś czas używałem 35-tki w reportażu ale bardzo rzadko korzystałem z 1.4 czy 1.6 Zgadza się że jeżeli pstrykamy butelki czy puszki na stole 1.4 nie stanowi problemu - w reportażu to jednak mała loteria.
    Nie mniej jednak uważam że to jedno z najlepszych szkieł Canona.

Strona 1 z 22 12311 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów