Pokaż wyniki od 1 do 10 z 1663

Wątek: Machinery HDR Effects

Mieszany widok

Pełne uzależnienie Awatar Kolaj
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez tpop Zobacz posta
    1. czyli tego okienka podgladu 100% juz nie bedzie? No bo i po co...
    Okienko podglądu 100% powinno zostać i na nim obliczenia też się powinny wykonywać. Dzięki temu będziesz widział preview całego obrazka oraz, jak to wygląda w detalach.
    BYKOM STOP - poprawna pisownia i ortografia w internecie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kolaj Zobacz posta
    Okienko podglądu 100% powinno zostać i na nim obliczenia też się powinny wykonywać. Dzięki temu będziesz widział preview całego obrazka oraz, jak to wygląda w detalach.
    Popieram. Podgląd 100% i nowy silnik dla tego Tygrysa.

Pzdr.M.S.

Pełne uzależnienie Awatar tpop
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez sluzalekmichal Zobacz posta
    Popieram. Podgląd 100% i nowy silnik dla tego Tygrysa.

Pzdr.M.S.
    zalozenie bylo takie ze czas obrobki zostanie skrocony przez to ze obrazek zostanie zmniejszony do 800px wiec wygenerowanie podgladu 100% znow wydluzy proces.

Pełne uzależnienie PREMIUM member Awatar MMM
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

zalozenie bylo takie ze czas obrobki zostanie skrocony przez to ze obrazek zostanie zmniejszony do 800px wiec wygenerowanie podgladu 100% znow wydluzy proces.
    W ogóle ten podgląd to bez sensu zrobiłem :-). Zamieniłem teraz okna widoków miejscami. Wprowadziłem ograniczenie do 1280px obrabianego zdjęcia. Każde o boku większym zostanie przeskalowane do takiego rozmiaru.

Pełne uzależnienie Awatar tpop
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez MMM Zobacz posta
    W ogóle ten podgląd to bez sensu zrobiłem :-).
    nie no powiedzmy ze jakis tam mniej lub bardziej ukyty sens byl ale proponowane przez kolegow zachowanie tego podgladu w odniesieniu do rozwiazania, ktore zaproponowales do niczego by nie prowadzilo. Jesli dotychczasowy duzy obrazek obrabial sie 30 sek a 800px bedzie sie obrabialo 10 sek to ten 100% podglad znow bedzie trwal 30sek.

OT: a w ogole to zaraz przyjdzie "zło" i wywali watek w kosmos bos obrazki niezgodne z regulaminem zawiesił

Coś już napisał
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez MMM Zobacz posta
    Wprowadziłem ograniczenie do 1280px obrabianego zdjęcia. Każde o boku większym zostanie przeskalowane do takiego rozmiaru.
    Trochę bez sensu wrzucałem do tego softu większe obrazki i szło bez bólu - jaki zamiar ma to ograniczenie ? może to tylko wersji beta ??
    Reklama (z łac. reclamo, reclamare) to informacja połączona z komunikatem perswazyjnym. Zazwyczaj ma na celu skłonienie do nabycia lub korzystania z określonych towarów czy usług, popierania określonych spraw lub idei (np. promowanie marki).
    http://noop.pl <-homesite

Pełne uzależnienie PREMIUM member Awatar MMM
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez dj_drops Zobacz posta
    Trochę bez sensu wrzucałem do tego softu większe obrazki i szło bez bólu - jaki zamiar ma to ograniczenie ? może to tylko wersji beta ??
    Na razie to dopiero wersja alfa :-). Ograniczenie będzie dopóki nie poprawię znacząco prędkości algorytmu bo inaczej co jakiś czas bym musiał czytać posty o otwieraniu się plików 3 minuty :-)

Wprowadziłem jeszcze jedną zmianę. Po wciśnięciu prawego przycisku w dużym oknie pojawia się oryginalne zdjęcie (tak samo jakby ustawić 'opacity' na zero).

Pełne uzależnienie Awatar Kolaj
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Zakładam, że okno podglądu 100% wyświetla tylko niewielki fragment zdjęcia i dodatkowe obliczenia są wykonywane tylko na tym małym wycineczku.
    BYKOM STOP - poprawna pisownia i ortografia w internecie

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów