Strona 35 z 152 PierwszyPierwszy ... 2533343536374585135 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 341 do 350 z 1516

Wątek: Dofinansowanie na działalność z urzędu pracy

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Łódź

Domyślnie

Pytanie mam do osob ktore teraz zakladaly dzialalnosc zwiazana z fotografia - jaka wybraliscie forme rozliczenia ? Ryczalt wychodzi ze wynosi 17% ( czyli do 1200 zl miesiecznie musial bym wykazywac dochod zeby wychodzi na "0" ) natomoast karta w wypadku Lodzi - 247 zl ( - czesc skladki ) zostake 50-70 zl w zaleznosci od miesiaca.

Rozwazam opcje zeby do konca roku rozliczac sie na ryczalcie , bo pewnie dochodu wiecej jak 1200 nie osiagne , a z nowym rokiem , i dochodach wiekszych , przejsc na karte podatkowa poprostu.
    no comment...

zielony7674
    Guest

Domyślnie Czy aktualnie student może otrzymać dofinansowanie?

Witam!
    Czy aktualnie student może otrzymać dofinansowanie?

Pozdrawiam!

Dopiero zaczyna

Domyślnie

Jeżeli jesteś na studiach zaocznych to tak.... mówię konkretnie o tej dotacji.

zielony7674
    Guest

Domyślnie

A czy w przypadku studiów dziennych nie ma aktualnie takiej możliwości? Czy wiadomo coś o wprowadzeniu takiej możliwości właśnie dla studentów uczących się dziennie?

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Łódź

Domyślnie

Poczytaj moze temat co bo juz o tym bylo.

Nie wprowadza takiej mozliwosci - to jest dofinansowanie dla osob BEZROBOTNYCH a student studiow dziennych ma sie uczyc a nie pracowac.
    no comment...

zielony7674
    Guest

Domyślnie

Czy po otrzymaniu dotacji i założeniu działalności mógłbym bez żadnych konsekwencji stać się studentem studiów dziennych :-) ?

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Łódź

Domyślnie

Teoretycznie tak , ale o to lepiej dopytac sie w urzedzie. Jesli studia beda kolidowaly z mozliwoscia prowadzenia dzialalnosci to moze byc problem.
    no comment...

Dopiero zaczyna

Domyślnie

Mi się wydaje, że nie możesz bo w regulaminie jest napisane że przez kolejny rok nie możesz się nigdzie zatrudnić a skoro szkoła koliduje z byciem bezrobotnym to wydaje mi się, że traktowana jest jak praca

Miasto
    Gdańsk

Domyślnie

Witam!

Moje pytanie po części związane jest z tym, co wyżej. Mianowicie, czy po roku prowadzenia działalności (wraz z otrzymaniem dofinansowania) mogę podjąć inną pracę bez żadnych konsekwencji? Czy mogę jednocześnie być zatrudnionym przez pracodawcę i prowadzącym działalność?

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez michalsz Zobacz posta
    Witam!

Moje pytanie po części związane jest z tym, co wyżej. Mianowicie, czy po roku prowadzenia działalności (wraz z otrzymaniem dofinansowania) mogę podjąć inną pracę bez żadnych konsekwencji? Czy mogę jednocześnie być zatrudnionym przez pracodawcę i prowadzącym działalność?
    Wiem, że to może złośliwie zabrzmieć ale... to pytanie powinieneś zadać w Urzędzie Pracy a nie na forum uzytkowników aparatów marki Canon.
    Ktoś Ci tu odpowie, posłuchasz się, a okaże się że Urząd to sobie wyobraża inaczej i będziesz miał kłopot. I co powiesz w Urzędzie? "Bo na forum mi tak napisali" ?
    Zapytasz w Urzędzie, dostaniesz ich odpowiedź i znasz już ich interpretację (a jak ten wątek pokazuje - co Urząd to inna interpretacja bywa).

Strona 35 z 152 PierwszyPierwszy ... 2533343536374585135 ... OstatniOstatni

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów