Strona 28 z 49 PierwszyPierwszy ... 18262728293038 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 271 do 280 z 490

Wątek: Canon EOS 500D

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Toruń

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kolekcjoner Zobacz posta
    ........Jago kamera za 1000 zł to wyrzucanie pieniędzy w błoto ale każdy ma prawo robić co mu się podoba .
    Zgadzam się z Tobą, że każdy ma prawo robić co mu się podoba :-) Dla jednego kamerka za 1000 zł będzie odpowiednia a dla kogoś innego niewystarczająca - jest to taka sama sytuacja jak z sprzętem fotograficznym: jednego zadowoli xxxxd a innego tylko xxd. Czyli: każdemu według potrzeb gdyż chyba w tym wszystkim o to właśnie chodzi Pozdrawiam.
    Ostatnio edytowane przez Jago ; 22-05-2009 o 20:16
    C R5m2; C RF 24-70 L; C RF 100-500 L

Bywalec
    Miasto
    Łódź

Domyślnie Kolorystyka na ISO 3200

Witam!

Mam pytanie do osób, które już korzystają z C500D i mają porównanie z C350D. Jak wygląda kolorystyka zdjęć wykonanych na ISO 3200 w porównaniu ze zdjęciami z C350D na ISO 1600? Czy możecie coś powiedzieć o różnicy szumu?
    5dmkII, 24-70/2.8, 70-200/4 IS, 50/1.8 II, Samyang 500/8

Dopiero zaczyna

Domyślnie

a ja dzisiaj zamówiłem mojego 500d.

Chciałem poczekać na jakieś obszerne testy, ale jednak postanowiłem zamówic jak najszybciej. Do tej pory Canon nie naruszył mojego zaufania, a swoją renomę ma i bubla nie wypusci. A do nikona nigdy nie miałem przekonania, więc d5000 odpadł. Zobaczymy co będzie dalej

Domyślnie

"bedzie pan zadowolony"
    Pozdrawiam,
    Andrzej
    Mój sprzęt: Canon 500D + 18-55 IS

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez eelbe Zobacz posta
    Chciałem poczekać na jakieś obszerne testy,
    ?
    przeciez jest juz całą masa testów. baaaardzo obszernych.
    english, maaaan :]

Dopiero zaczyna Awatar Stryjek

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kyokushin Zobacz posta
    "bedzie pan zadowolony"
    Ten cudzysłów jest niepokojący...

Czy naprawdę tak jak w kabarecie ?
    Canon;

Początki nałogu Awatar wojtek_j
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Stryjek Zobacz posta
    Ten cudzysłów jest niepokojący...

Czy naprawdę tak jak w kabarecie ?
    Oj przestań nie jest żle.ja tez zamieniłem 450d na 500d i.....jestem zadowolony :-)
    7d / 580 EXII / 430ex / 10-22 / 17-55 2.8 / 24-105 / 70-300 is / 50 1.4 / filtry i różne tam

Dopiero zaczyna Awatar Stryjek

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez wojtek_j Zobacz posta
    Oj przestań nie jest żle.ja tez zamieniłem 450d na 500d i.....jestem zadowolony :-)
    Ty Wojtek , lepiej się nie migaj tylko napisz trochę swoich spostrzeżeń, szczególnie w kontekście 450D.

Czy coś poza filmami i lepszym wyświetlaczem zaskoczyło Cię pozytywnie lub negatywnie ?

Czy sam plastiś obudowy jest taki sam , a może lepszy, trzeszczy pod palacami ?
    Ostatnio edytowane przez Stryjek ; 28-05-2009 o 09:46 Powód: Automerged Doublepost
    Canon;

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Stryjek Zobacz posta
    Hmmm... Czytam te forum, rózne wątki w nadzieji że pomogą mi podjąć właściwa decyzję... Reasumując i upraszczając dowiedziałem się że: 500D to sam plastik z matrycą od 50D. 50D znowu okazuje się że główna wada to właśnie matryca która sporo szumi już od ISO 400 i przesadzona rozdzielczość, no i ten crop... 5DMkII kupa kasy i też nie jest wolny od wad, autofocus działa żenująco z jasnymi obiektywami... Hmmm - wychodzi na to że jedyny rozsądny zakup to używana 5-tka z pierwszej generacji... . Pełna klatka to jest to !
    Stryjek, to czego sie dowiedziałeś, wyrzuć do kosza, jak komuś rączki z d... wyrosły, to bedzie narzekał na każdą puszke, czy to 50D czy nowa 5-tka, moją pierwszą lustrzanka cyfrową był EOS 10D i do momentu sprzedaży (przesiadce na 20D) miałem zawsze poczucie orgazmu jak robiłem nim kolejne zdjęcia.
    Reasumując, to forum, jak każde, ma dwie strony:

z jednej można czegoś sie dowiedzieć pożytecznego (najlepiej weryfikować wypowiedzi "mądrali" patrząc ile postów do tej pory nastukali - jesli powyżej 1000 to dziekujemy... i drugi sposób weryfikacji ot zwyczajnie zajrzenie na strone owego "profesora/fotografomana" - jak ma cos godneog uwagi do obejrzenia, ot można posłuchać jego rady, choć to też nie zawsze działa.

z drugiej zaś strony, jak człowiek poczyta marazmów pisanych przez nudzących sie w pracy biurowej teoretyków, co to robią zdjecia "odpustowo hotelowe" to mu ręce opadają.

normalnie bieresz jakikolwiek aparat i robisz nim zdjecia, i jak najmniej czytasz pierdów i wypocin "zawiedzionych i zrażonych" użytkowników,

nawet nie wiem jak gów...niana bedzie to puszka i szkło, to jesli masz tak zwane OKO, to bedziesz tym robił ********e foty, a mając nawet największe wypasy i zero talentu bedziesz szukał co jest złego w tym lub innym aparacie.
    Miałeś 350D i było super, bedziesz miał 5D i też bedzie super, czy to 50D.

Każdy aparat jest ok, tylko potrzebuje "obsługiwacza" ze zdrowym podejściem.

I ja Ci radze Stryjku.... pozostań zdrowym użytkownikiem aparatu! Bo normalnie zmienie o Tobie zdanie
    System Canon EOS Digital, System Hasselblad H (analog i cyfra) System Graflex 4x5 & 2x3
    Pkt 8 regulaminu forum

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez shushyn_imaging Zobacz posta
    Reasumując, to forum, jak każde, ma dwie strony:

z jednej można czegoś sie dowiedzieć pożytecznego (najlepiej weryfikować wypowiedzi "mądrali" patrząc ile postów do tej pory nastukali - jesli powyżej 1000 to dziekujemy...
    No toś mi pojechał... to ja się tak męczę pisząc jakieś tam rady tylko po to by się dowiedzieć że należy mnie olewać .

Aha... jedno- czy kilkupostowcom należy bezwzględnie ufać?

Veto.

Ilość postów ma się nijak do poziomu wypowiedzi, wiedzy, doświadczenia i uważam że w ogóle niepotrzebnie użyłeś takiego argumentu czy akurat takiej ilości z palca wyssanej.

Zawsze i wszędzie nie wolno ślepo ufać opiniom w internecie tylko przefiltrować je przez własny rozum, niezależnie czy to forum (i niezależnie od ilości postów autora opinii), czy serwis 'opiniotwórczy', czy onet, czy cafe allegro itd itp.

Strona 28 z 49 PierwszyPierwszy ... 18262728293038 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów