Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 17 z 17

Wątek: Kradzież zdjęć w konkursie Sony na NK

Początki nałogu

Domyślnie

Te ślaczki oznaczają dzieciaki. To dzieciaki (głównie) pokradły te zdjęcia. Ciekawe ile z nich w ogóle pomyślało słowo "kradzież" choć przez chwilkę?
    Choć z drugiej strony, np. kilkanaście lat to już wiek na tyle 'dojrzały', że nie zawsze słowo "dzieciaki" jest właściwe...Nastolatki potrafią być sprytne i rozumne. Jeżeli tylko chcą.

Mellanie - dokładnie o tym piszę. Zdjęcia chyba lepiej choć odrobinkę "zaznaczyć". Przedstawieni wyżej złodzieje są na tyle ograniczeni, że nie sądzę, aby sobie mogli poradzić z jakimkolwiek widocznym zabezpieczeniem w formie np. półprzeźroczystego napisu na zdjęciu. Taki gó....niaż się zniechęci i poleci stronkę dalej ukraść zdjęcie, przy którym nie trzeba majstrować, bo jest "czyste".

A że komuś to przeszkadza w odbiorze zdjęcia? No cóż - coś za coś...
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Post pod postem, bo już nie mogę edytować:

Panowie, oto ciekawe narzędzie do wyszukiwania złodziejstwa w sieci:
    http://tineye.com/

Może się przydać...
    Ostatnio edytowane przez jagular ; 21-05-2009 o 23:52 Powód: Automerged Doublepost
    Aparaty, obiektywy, lampy.

Coś już napisał

Domyślnie

N - K miała dobre założenia, możliwość spotkania staeszych ze starymi kolegami przy pomocy zapewne wnuków czy dzieci. Natomiast zrobiło się z tego wielkie gówno.. mając 4 godziny programowania na 10 komputerów (obsadzonych) 6 siedzi cały czas na n-k... ja jedyny nie mam tam konta z 30 osobowej klasy.

Pełne uzależnienie Awatar Slider

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Johnus Zobacz posta
    Natomiast zrobiło się z tego wielkie gówno.. mając 4 godziny programowania na 10 komputerów (obsadzonych) 6 siedzi cały czas na n-k... ja jedyny nie mam tam konta z 30 osobowej klasy.
    A Epuls to niby lepszy był/jest..?

Faktycznie założenie było takie, żeby na NK załozyli konta ludzie starsi, którzy do szkół chodzili dobrych kilka lat temu, ale młodsi (nie)stety też to podchwycili i nie zrobiło się gówno, tylko.. przedszkole..:wink:

Tak samo jak ta sprawa z zakładniem kont na NK nieboszczykom..
    Ostatnio edytowane przez Slider ; 23-05-2009 o 14:35
    Canon PowerShot S3 IS, Canon Lens 36-432mm f/2.7-f/3.5 IS USM, dekieLek na obiektyw, pasek, Lampa wbudowana SpeedLite, VeLbon CX200, Literatura, Karty pamięci SanDisk uLtra III 2.0 GB, Adapter, CoreL Paint Shop Pro Photo X2, Lenspen mini Pro.

Pełne uzależnienie Awatar Sergiusz
    Miasto
    mazowiecka wioska

Domyślnie

Trzeba się zapisać aby wejść pod te linki na początku?
    Nie ogranicza mnie wyobraźnia ponieważ jej nie posiadam.

Pełne uzależnienie Awatar Slider

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Sergiusz Zobacz posta
    Trzeba się zapisać aby wejść pod te linki na początku?
    Niekonieczenie. Jak masz zalogowanych tam znajomych, to spróbuj przez ich profil.. tak czy siak, oni muszą mieć tam konto:wink:
    Canon PowerShot S3 IS, Canon Lens 36-432mm f/2.7-f/3.5 IS USM, dekieLek na obiektyw, pasek, Lampa wbudowana SpeedLite, VeLbon CX200, Literatura, Karty pamięci SanDisk uLtra III 2.0 GB, Adapter, CoreL Paint Shop Pro Photo X2, Lenspen mini Pro.

Pełne uzależnienie Awatar Sergiusz
    Miasto
    mazowiecka wioska

Domyślnie

Zawracanie głowy, to w sumie tak jak bym się zalogował. Dlatego odpuszczę sobie bo mnie ta klasa jakoś nie kręci.
    Nie ogranicza mnie wyobraźnia ponieważ jej nie posiadam.

irider
    Guest

Domyślnie

ja tez unikam NK - za duzo wiem o takich stronach,
    co do kradzieży - to zawsze będą dlatego od razu jak coś takiego się widzi i trzeba zgłaszać,
    taka rola społeczności "pstrykaczy" inaczej nie da rady

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów