Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 20

Wątek: Jaki obiektyw w "okolichach" 30mm (stałka czy zoom)?

Domyślnie

No i właśnie dlatego, że jest tak duża rozbieżność w jakości konkretnych egzemplarzy Sigm, boje się kupic "kundelka"

Pełne uzależnienie Awatar Loome
    Miasto
    Poznan

Domyślnie

poszukaj sigm w sklepie - ja podpinalem do tej pory w sklepie 4 rozne sigmy pod 40d - na zadnej nie mialem BF/FF. gdyby nie braki na koncie to bralbym niedawno 18-50, bo bardzo mi się spodobala no i byla za 1400 niecale

jesli tylko awaryjnie potrzebujesz czegos mniej niz 70mm to moze ten 35/2 byc ok. Jest chyba tez przystepny cenowo. Jezeli wolisz cos troche porzadniejszego to ten 28/1.8 bedzie pewnie duzo lepszy. Za to na wakacje uniwersalnie byloby miec C 17-55, wydaje mi sie, ze calkiem ladny obrazek wychodzi, zresztra pewnie ogladalas na pixel-peepers

Domyślnie

Ja tylko dodam że warto może rozważyć 40d zamiast 50d...
    40d + 17-40/4L + 70-200/4L

Domyślnie

Loome! Dziękuję za pixel-peepers Właśnie oglądam.

Nie wiem na co się zdecydować. Z jednej strony trochę mnie kusi uniwersalność zooma, ale z drugiej tak lubię moją lekką, małą 35-kę.

Miasto
    Poznan

Domyślnie

mozna nawet pomyslec o 20d zamiast 50d. jakosc obrazka nie odbiega, moze conajwyzej wygoda uzytkowania, ale po nikonie d70s to nie bedzie nic strasznego, a zaoszczedzisz tyle kasy ze nawet 35L sobie mozesz kupic

Uzależniony Awatar Blindseeker
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez złota Zobacz posta
    Loome! Dziękuję za pixel-peepers Właśnie oglądam.

Nie wiem na co się zdecydować. Z jednej strony trochę mnie kusi uniwersalność zooma, ale z drugiej tak lubię moją lekką, małą 35-kę.
    35/2 canon tez jest mała i lekka - i przy okazji dobra optycznie - więc prawdopodobnie będzie to dobry wybór.

Miasto
    Poznan

Domyślnie

nie mialem okazji dotykac wiec zdjae sie na Twoja opinie ale widze ze sam masz w stopce 28- dlaczego nie 35?

Uzależniony Awatar Blindseeker
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Loome Zobacz posta
    nie mialem okazji dotykac wiec zdjae sie na Twoja opinie ale widze ze sam masz w stopce 28- dlaczego nie 35?

Bo zbieram na 35/1.4

Miasto
    Poznan

Domyślnie

to lepiej wylacz komputer, oszczedzaj prad, bo to wydatek spory

Pełne uzależnienie Awatar aptur

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez złota Zobacz posta

Przyszedł mi do głowy taki jeszcze pomysł. 85/1.8 (dla jakości obrazu) i szerzej do pomieszczeń 35/2 (mam teraz taką ogniskową i radze sobie z nią świetnie )
    Lepszy taki zestaw niż 17-55? Zależy mi najbardziej na ostrości zdjęć, celności AF.

Pod cropa brałbym jednak 17-55. 35/2 to fajny obiektyw ale dopiero na pełnej klatce pokazuje na co go stać.

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12

Uprawnienia umieszczania postów