Strona 32 z 54 PierwszyPierwszy ... 22303132333442 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 311 do 320 z 533

Wątek: Canon EF 28 mm f/1.8 USM

Uzależniony Awatar miklo
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Bardzo przyzwoita cena. Zwłaszcza, że używki teraz po tyle chodzą (z tego, co widziałem).

Zablokowany
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez miklo Zobacz posta
    Bardzo przyzwoita cena. Zwłaszcza, że używki teraz po tyle chodzą (z tego, co widziałem).
    Właśnie sam też się cieszę, ale moja radość jest ograniczona. Co prawda jeszcze nie wiem jak bardzo ograniczona, ale mam tą świadomość, że rok temu $ był po 2.10 i mogłem wtedy zrobić większe zakupy niż tylko jedno szkło. Jestem ciekaw po ile było 28 1.8 wtedy. Ktoś może rzucić jakąś ceną za nówkę? Może są jakieś archiwa cen? (oprócz tych enigmatycznych wykresów bez możliwości cofnięcia się w czasie, na skapiec.pl)

Początki nałogu Awatar ExploRa
    Miasto
    Koszalin/Brd

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez micles Zobacz posta
    A ja dzisiaj postanowiłem, że kupię, wbiłem na skapiec.pl, drugi sklep z listy miał szkiełko na stanie, zamówiłem, jutro wpadnie do mnie kurier. Zobaczymy, czy nie mam pecha i nie trafiło mi się jakieś mydło (BF/FF najwyżej podreguluję sobie w puszce).

1900pln szkło + 30pln kurier.
    Ja dzis odebralem swoja sztuke... Pierwsze testy... 1.8 jak przypuszczalem, nieco mydlany szczegolnie boki, jednak centrum imho lepsze niz na 50 1.8@1.8 (tej co mam) pod wzgledem ostrosci. Takie pierwsze wrazenie. Od f2 ostrosc odrazu podskakuje w centrum wraz z bokami. To tak na szybko.
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Właśnie sam też się cieszę, ale moja radość jest ograniczona. Co prawda jeszcze nie wiem jak bardzo ograniczona, ale mam tą świadomość, że rok temu $ był po 2.10 i mogłem wtedy zrobić większe zakupy niż tylko jedno szkło. Jestem ciekaw po ile było 28 1.8 wtedy. Ktoś może rzucić jakąś ceną za nówkę? Może są jakieś archiwa cen? (oprócz tych enigmatycznych wykresów bez możliwości cofnięcia się w czasie, na skapiec.pl)
    1600-1700 to szklo kosztowalo... w zeszlym roku przed "kryzysem"
    Ostatnio edytowane przez ExploRa ; 11-05-2009 o 19:58 Powód: Automerged Doublepost

Początki nałogu Awatar takpoprostu

Domyślnie

w styczniu 09 dałem za nie 1350zł używka 3 letni w stanie idealnym bez skaz ...
    *t*a*k*p*o*p*r*o*s*t*u*

Zablokowany
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ExploRa Zobacz posta
    1600-1700 to szklo kosztowalo... w zeszlym roku przed "kryzysem"
    No to niedużo jestem w plecy.

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Toruń

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ExploRa Zobacz posta
    ............... w zeszlym roku przed "kryzysem"
    W zeszłym roku to szkło tuż przed "kryzysem", tj w miesiącu listopadzie nabyłem za kwotę 1467 zł (po prawie 3 miesięcznym oczekiwaniu). Były jeszcze tańsze oferty tylko z tym, że szkło było praktycznie nie do sprowadzenia przez tych tańszych oferentów. A więc kryzys możemy pisać w " " czy też bez niego - jednak jest faktem, że ceny nieźle poszły w górę Kto się załapał jeszcze w końcówce roku, to miał szczęście :-D
    C R5m2; C RF 24-70 L; C RF 100-500 L

Zablokowany
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Jago Zobacz posta
    W zeszłym roku to szkło tuż przed "kryzysem", tj w miesiącu listopadzie nabyłem za kwotę 1467 zł (po prawie 3 miesięcznym oczekiwaniu). Były jeszcze tańsze oferty tylko z tym, że szkło było praktycznie nie do sprowadzenia przez tych tańszych oferentów. A więc kryzys możemy pisać w " " czy też bez niego - jednak jest faktem, że ceny nieźle poszły w górę Kto się załapał jeszcze w końcówce roku, to miał szczęście :-D
    No to już bardziej mogę sobie w kaszę pluć, aczkolwiek nie wytrzymałbym 3miesięcznego czekania... Ale co tam, ja sobie odbiłem rok temu na C70-200 2.8 które przyjechało do mnie za 2900zł

Uzależniony Awatar Blindseeker
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

No to już bardziej mogę sobie w kaszę pluć, aczkolwiek nie wytrzymałbym 3miesięcznego czekania... Ale co tam, ja sobie odbiłem rok temu na C70-200 2.8 które przyjechało do mnie za 2900zł
    Ja 28/1.8 kupiłem na początku tego roku poniżej 1000 zł...

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Toruń

Domyślnie

......... aczkolwiek nie wytrzymałbym 3miesięcznego czekania........
    Nie miałem innego wyjścia - było ciężko, ale dałem radę :-D W każdym razie warto było
    C R5m2; C RF 24-70 L; C RF 100-500 L

Początki nałogu
    Miasto
    Gdańsk

Domyślnie

http://www.foto-net.pl/sklep/produkt...moc-Canon.html - tam jest coś takiego jak "historia ceny"
    Podpisy kłamią

Strona 32 z 54 PierwszyPierwszy ... 22303132333442 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów