Strona 24 z 26 PierwszyPierwszy ... 142223242526 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 231 do 240 z 259

Wątek: dziwne kolory w Lightroom pomocy

Coś już napisał Awatar wacho

Domyślnie

zassałem z sieci "camera profiles beta 2"
    zainstalowałem, ale chyba bez skutku, ponieważ profile wyglądają u mnie tak samo jak wcześniej, czyli:

wygląda to u mnie więc zupełenie inaczej niż pokazuje to Janusz, dlaczego ?

Domyślnie

Profile na liście (z wyjątkiem Adobe Standard) to odpowiedniki profili aparatu. U Janusza zdublowały się profile Beta 2 i profile z najnowszego update'a do Lightrooma.
    Próbowałeś z ustawionym profilem Camera Standard?

Coś już napisał Awatar wacho

Domyślnie

hehe

jak się okazało pojawiły się w końcu te profile (nie ma ich przy rawach z 5d2), ale:

widać je jak "dłubie" przy RAWach z 40d,
    jak wrzucam RAWy z 5dII są już tylko te stare profile

zastanawiam się tylko co to wszystko daje, ponieważ:
    - po wierwsze te normalne profile i te beta 2 nie różnią się od siebie
    - po drugie i NAJWAŻNIEJSZE: cały czas Lightroom traktuje na dzień dobry zdjęcia po swojemu, wypierając je z koloru i kontrastu...

rrrr

Uzależniony

Domyślnie

Przed wygenerowaniem podglądu LR pokazuje miniaturki zrobione z parametrami wybranymi w aparacie.

Po prostu masz inne parametry domyślne ustawione w aparacie i w LR.

Od kontrastu i koloru masz odpowiednie ustawienia w LR, możesz sobie je zapisać jako domyślne i po problemie...
    C7D | S30 1,4 | C17-55 2,8 | S50-150 2,8

Pełne uzależnienie Awatar ewg

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez wacho Zobacz posta
    - po drugie i NAJWAŻNIEJSZE: cały czas Lightroom traktuje na dzień dobry zdjęcia po swojemu.
    I trzeba z tym żyć. Jednak jeśli nie możesz się z tym pogodzić albo nie chce Ci się tego ręcznie ustawiać, żeby wyglądało "jak z aparatu" (bo i tak nie będzie) - pozostaje DPP Canona, albo jakiś egzotyczny tandem DPP>TIFF>LR.
    mój aparat: [Ô] , szkła: OOO , statyw: /i\ , fotki: \\\-:\

Uzależniony Awatar ARN
    Miasto
    wieś pod Warszawą

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ewg Zobacz posta
    I trzeba z tym żyć. Jednak jeśli nie możesz się z tym pogodzić albo nie chce Ci się tego ręcznie ustawiać, żeby wyglądało "jak z aparatu" (bo i tak nie będzie) - pozostaje DPP Canona, albo jakiś egzotyczny tandem DPP>TIFF>LR.
    I tu jest problem...ja też niestety mam swoją "trójcę" - w zależności od wymaganych ingerencji/oczekiwanych efektów używam na przemian LR, DPP i DxO.
    Z PSa zrezygnowałem; choć czasem żałuję, bo mógłbym podpatrzyć i zaimportować coś od mistrza Janusza

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez krzysztofr Zobacz posta
    Lightroom 2.3 zawiera już profile aparatów, i to w dodatku nie w wersji beta.
    Poza tym podstawowym profilem zamiast ACR 4.4 stał się Adobe Standard.
    o to chodziło. dziękuję

Domyślnie

Proszę o pomoc.
    Problem to brak możliwości otworzenia zdjęć (format JPG i RAW) w LightRoom 1.0 z aparatu 40D.
    Co dziwne RAW’y i JPG’i z Nikona D700 otwierają się bez problemów.
    Co należy zrobić żeby pliki z 40D można było edytować w Lightroom

Miron
    Guest

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Musical box Zobacz posta
    dodam jeszcze że zauważyłem w photoshopie teraz gdy użyje default foreground and background colors (D) to nie mam w ogóle białego tylko jest kremowy, to jest już jakaś wskazówka. Proszę o bardziej obeznanych w temacie ode mnie o pomoc!
    Problem rozwiązałem właśnie wczoraj zauważyłem ten "żółty" biały nastąpiło to po zmianie monitora i zainstalowaniu sterownika monitora. Skasowałem sterownik monitora.
    Jak usunąć: prawym klawiszem na pulpit kliknąć ---> Właściwości -->Ustawienia ---> Zaawansowane --->zakładka Monitor --> Właściwości --> zakładka Sterownik---> Szczegóły sterownika. Pokaże się ścieżka do sterownika. Należy wejść i skasować sterownik monitora. U mnie śą w C:\WINDOWS\system32\spool\drivers\color
    -------------------------------------------
    Problem był taki "żółte" fotki w LR po wyeksportowaniu do PS i otworzeniu ich w PS normalne, tzn biel biała. Fotki bezpośrednio otwierane w PS też bez tego "żółtego". Mówię tu o fotkach w RAW nie patrzyłem na jpg

Zablokowany

Domyślnie

Pracuje glownie na DPP ale chcialbym sie naumiec tez LR. Gdzies ktos na poczatku watku pytal o problem jaki mam, ale nie dokopalem sie czytajac calosc odpowiedzi.
    Jesli L3 po wyswetleniu RAW-a ma sprane kolory (no bo RAW, wszystko jest ok), nie tykajac go renderuje do jpg wychodzi mi pokolorwane, wyostrzone zdjecie itd. Czyli renderuje sie nie to samo co widze oknie devolop LR. Chcialbym miec wplyw na wyglad tego jpg w LR czyli chyba powinno sie wywolac takie sprane zdjecie, czy tak? Jak tylko cos podkrece w wyswietlonym przez LR bladym RAW-ie powstaje cos strasznego...

Swoja zdroga zrobilem eksperyment i wywolalem tego samego RAW-a w DPP tez bez dotykania czegokolwiek (wiem, na poczatku pokazuje zaszytego jpg). DPP wyrenderowalo identycznego jpg jak lightroom....
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Gdzie jest problem?
    Ostatnio edytowane przez yellowpliszka ; 18-08-2010 o 15:52 Powód: Automerged Doublepost

Strona 24 z 26 PierwszyPierwszy ... 142223242526 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów