Strona 3 z 5 PierwszyPierwszy 12345 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 50

Wątek: [ tomek jankowski ] portret

mondo
    Guest

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Paenka Zobacz posta
    Mondo....dosyć tej skromności! Ja bym prosiła o jakiś battle z twoim udziałem
    Ja sie z nikim nie scigam i nigdy nie rozumialrm tego rodzaju procederu.

Ja z przyjemnością poczytam jak uzyskać taką skórę jak na "bokserce"...
    Skakanka

czy kwestia obróbki w PS (też proszę o poradę jak).
    Nie obrabiam fotografii w PS. Jedynie korekcja tonalna czasami. Wyznaje zasade: mysl i kontroluj wszystko w trakcie naciskania spustu. Nie pstrykaj i nie dorabiaj pozniej ideologii filtrami i layerami Photoshopa.

Bywalec Awatar odi
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Gratuluję zatem, bo zdjęcia bdb+ i dodatkowo bez użycia PS zasługują na dodatkowy +.
    pkt 8 regulaminu

Uzależniony Awatar gunia1990
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

zakochałam się w tych zdjęciach... a za minimalną ingerencję w zdjęcia podziwiam cię i szanuję jeszcze bardziej

Coś już napisał

Domyślnie

ujmujące, naprawdę. Jestem pod wrażeniem, bo Każde z nich ma swój czar, którego nie da się opisać. Każde ujmuje w inny sposób. Jakoś tak nastrajają, dodają troszkę melancholii, energii, czasem spokoju, aż ciężko mi wszystko wypisać. Ujęły mnie. A na stronę zaraz wchodzę, aby obejrzeć więcej rodzynek Pozdrawiam seredcznie.

mondo
    Guest

Domyślnie

Dzieki wszystkim za mile slowa. Nie zawsze osiagniety cel daje tyle samo satysfakcji i przyjemnosci, co jego poszukiwanie. I to wlasnie lubie w fotografii

Uzależniony Awatar Paenka

Domyślnie

mondo źle mnie zrozumiałeś
    ja po prostu chciałabym abyś miał powód i pretekst do umieszczania kolejnych fotografii
    a u nas battle to żadne wyścigi...prosta zabawa w zgadywanie "czyje to zdjęcie" i nic więcej

No dobra ale czymś musisz doświetlać te zdjęcia no nie?
    Tzn. tak teoria mówi o praktykę mnie nie pytajcie;p

TU możesz przypuścić atak odwetowy, nie krępuj się

mondo
    Guest

Domyślnie

chciałabym abyś miał powód i pretekst do umieszczania kolejnych fotografii
    Powod i pretekst mam - po to zaprojektowalem wlasna strone Jest tam sporo dzwiekow, ktore ilustruja fotografie, mysle, ze to polaczenie jest ciekawe.

No dobra ale czymś musisz doświetlać te zdjęcia no nie?
    Wszystkie zdjecia to swiatlo zastane + prosta blenda 60x90 srebrno-biala. Kreatywne uzycie tych dwoch czynnikow z modelka/em to juz inna sprawa...

Pełne uzależnienie Awatar jinks
    Miasto
    Kielce

Domyślnie

Zdjęcia piękne i (słowo które najlepiej mi tu pasuje) czyste. Bardzo staranne kadry i ciekawe światło.

Cytat Zamieszczone przez mondo Zobacz posta
    Nie obrabiam fotografii w PS. Jedynie korekcja tonalna czasami. Wyznaje zasade: mysl i kontroluj wszystko w trakcie naciskania spustu. Nie pstrykaj i nie dorabiaj pozniej ideologii filtrami i layerami Photoshopa.
    Ja również jestem zwolennikiem delikatnej obróbki. Choć jeśli ktoś robi to z pojęciem, wyczuciem i smakiem (co w zasadzie cieżko zdefiniować słowami ) nie mam nic przeciwko bardzo zaawansowanej ingerencji w zdjęcie. Faktem jednak jest, że dziś wielu fotografujących robi zdjęcia niestarannie chcąc naprawić to potem w PS.
    Ciekawi mnie jak bardzo ograniczasz obróbkę - pstykasz w jpgach?

EDIT:
    Jeśli światło budujesz tylko przy użyciu blendy i światła zastanego to jestem tym bardziej pełen podziwu i szacunku do twojej pracy.
    Ostatnio edytowane przez jinks ; 04-05-2009 o 18:08
    Miłego dnia
    moja www

Początki nałogu

Domyślnie

głęboki ukłon szacunku przed Tobą i Twoimi pracami

mondo
    Guest

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez jinks Zobacz posta
    pstykasz w jpgach?
    A ktos to jeszcze na swiecie robi? Tylko RAW'y korygowane tonalnie w plug-inie do PS (Camera Raw) - nic wiecej. Probowalem kiedys Lightroom'a, ale taki wielki kombajn okazal sie dla mnie kompletnie nieprzydatny.

Cytat Zamieszczone przez jinks Zobacz posta
    Jeśli światło budujesz tylko przy użyciu blendy i światła zastanego to jestem tym bardziej pełen podziwu i szacunku do twojej pracy.
    Nie lubie zarowek i blyskow
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Cytat Zamieszczone przez josif Zobacz posta
    głęboki ukłon szacunku przed Tobą i Twoimi pracami
    thx josif
    Ostatnio edytowane przez mondo ; 04-05-2009 o 18:42 Powód: Automerged Doublepost

Strona 3 z 5 PierwszyPierwszy 12345 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów