Pokaż wyniki od 1 do 10 z 29

Wątek: Plagiat zdjęcia

Mieszany widok

Dopiero zaczyna Awatar lamuszka
    Miasto
    Jersitz

Domyślnie

Zanim jednak podejmiesz kroki proponowane przez jkl8, proponowałbym zapewnić sobie dowód bezprawnego użycia Twojej pracy. Nie znam się na tym za bardzo, ale myślę, że powineien to być chociaż zrzut z ekranu, na którym widać Twoje zdjęcie zamieszczone na cudzej stronie. W przeciwnym wypadku, delikwent może usunąć zdjęcie od razu po otrzymaniu jakichkolwiek roszczeń z Twojej strony i wyprzć się całej sprawy. Powodzenia.

Początki nałogu

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez lamuszka Zobacz posta
    proponowałbym zapewnić sobie dowód bezprawnego użycia Twojej pracy. .
    Tak to bardzo ważne, a zapomniałem o tym.

Początki nałogu

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez lamuszka Zobacz posta
    Zanim jednak podejmiesz kroki proponowane przez jkl8, proponowałbym zapewnić sobie dowód bezprawnego użycia Twojej pracy. Nie znam się na tym za bardzo, ale myślę, że powineien to być chociaż zrzut z ekranu, na którym widać Twoje zdjęcie zamieszczone na cudzej stronie. W przeciwnym wypadku, delikwent może usunąć zdjęcie od razu po otrzymaniu jakichkolwiek roszczeń z Twojej strony i wyprzć się całej sprawy. Powodzenia.
    jeśli robisz zrzuty ekranu rób je codziennie pzrez cąły okres publikacji twojego zdjęcia
    zorientuj się czy strona która przywłaszczyła sobie twoje zdjęcie jest dochodowa/komercyjna
    jeśli tak to naruszono prawa autorskie w celach zarobkowych i to zmienia wysokość ewentualnego zadośćuczynienia
    nie domagaj się tylko kasy ale również podpisania foty i przeprosin publicznych.
    to zawsze lepiej wygląda przed sądem
    znajdź adwokata który wyśle do wydawcy strony wezwanie przedsądowe.
    powinno obo wystarczyć abyś uzyskał to czego chcesz
    nie szalej z kwotami, niech ci adwokat zasugeruje realną do wydobycia kwotę.

Uprawnienia umieszczania postów