Strona 12 z 84 PierwszyPierwszy ... 210111213142262 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 111 do 120 z 836

Wątek: D700 kontra 5D, 5DMkII

Bywalec Awatar CFR
    Miasto
    lazurowe wybrzeze

Domyślnie

Dzieki za watek ... moze nie zmieniam jeszcze systemu ale zastanawiam sie czy zrobic upgrade z 350d na D700 czy 5DMII ... oscyluje jeszcze przy 50D.
    Cena malo istotna, gdyz potem to sie zmienia przy szklach. Kolory w Nikonie mozna ustawic (mnie to nie przeraza)
    Wybierajac kieryje sie jeszcze takimi szczegolami jak szczelnosc oraz funkcjonalnosc punktow AF Nikon vs Canon.
    Prosze o kilka opini osoby znajace w/w body.
    BTW. pomincie prosze fakt FF/crop

Bywalec Awatar CFR
    Miasto
    lazurowe wybrzeze

Domyślnie

@Sławek, te linki co podales sa chyba dla autora watku a nie dla mnie. Pytam, bo odpisales pod moim postem
    Zaloze, ze do mnie pisales ... nic z tamtad nie wyciagnalem. Kolory, zolcie, kolory, niebieskosci ... same *******y Zero slow na temat szczelnosci, za to tu na rodzimym forum znalazlem info o AF z D700

PZDR

Bywalec Awatar spoon
    Miasto
    Wroclove

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez CFR Zobacz posta
    Dzieki za watek ... moze nie zmieniam jeszcze systemu ale zastanawiam sie czy zrobic upgrade z 350d na D700 czy 5DMII ... oscyluje jeszcze przy 50D.
    Cena malo istotna, gdyz potem to sie zmienia przy szklach. Kolory w Nikonie mozna ustawic (mnie to nie przeraza)
    Wybierajac kieryje sie jeszcze takimi szczegolami jak szczelnosc oraz funkcjonalnosc punktow AF Nikon vs Canon.
    Prosze o kilka opini osoby znajace w/w body.
    BTW. pomincie prosze fakt FF/crop
    ... nic z tamtad nie wyciagnalem. Kolory, zolcie, kolory, niebieskosci ... same *******y Zero slow na temat szczelnosci
    no to masz na temat szczelnosci: d700 jest lepiej uszczelniony niz 5dmkII i 50d.
    uzytecznosc punktow AF? - a co to takiego? sa i dzialaja - roznica polega na rozstaweniu tych punktow, ale wystarczy minimum wysiilku by to sobie znalesc . wszystko masz w specyfikacji.

IMHO juz wybrales, a tylko pytasz o jakies malo istotne rzeczy (ktore byc moze w tej chwili wydaja Ci sie w jakis sposob wazne, ale w 99% sa bez znaczenia w uzytkowaniu), by uslyszec to co chcesz uslyszec.
    I JUST LOVE TO PUSH THE BUTTON AND HEAR THE CAMERA SNAP | ruler of the world
    szukajka

Bywalec Awatar CFR
    Miasto
    lazurowe wybrzeze

Domyślnie

Wg mnie to biorac pod uwage porownanie puszek nie nalezy kierowac sie odzwierciedleniem kolorow. Ten parametr jest zmienny i jak najbardziej ustawny. Czesto Canoniarze narzekaja na te nikonowskie kolory, dla mnie nie ma to sensu. 99,8% fotek, ktore robie to RAWy. Zawsze ale to zawsze przechodza przez program do edycji fotek - nawet jak nie potrzebuja korekty.
    To co istotne to chyba: ostrosc, szumy/ISO, szybkosc, szczelnosc.
    Szkla sie znajda podobne w obu stajniach, wiec reszta zalezy od oka i mozgu.

Jest to moja subiektywna ocena i mozna sie z nia ... zgadzac :P

Pełne uzależnienie Awatar trampek
    Miasto
    Rzeszow, Poland

Domyślnie

/B]
    Szkla sie znajda podobne w obu stajniach,
    Zamawiam w takim razie u Ciebie odpwoedniki canonowskich 24L 35L 50L 135L. Dla mniej wymagajach dokup Nikkory 70-200 f4 i/lub IS 17-40 24-105L.
    Co do ostrosci i szumow to wlasnie te sa pomijalne ( szczegolnie w 5d2 vs d700).
    Kolory? hmm. mam nadzieje ze wiescz co mowisz bo masz doswiadczenie.....
    R5, R6,RF10-20, RF1535, RF2870, RF50L, RF85L, RF70200 2.8, M1 Max

Bywalec Awatar CFR
    Miasto
    lazurowe wybrzeze

Domyślnie

No wlasnie jeszcze nie wybralem Interesuja mnie AF na bokach, z centralnego korzystam dosc rzadko (jak juz korzystam to tylko po to aby zmierzyc, przesunac i pstryknac) a zdaje sobie sprawe, ze niektore puszki maja problemy z innym AF nie centralny. Wiem jak one sa rozstawione itp, ale to zawsze papier. Nie ma to jak sprawdzenie organoleptyczne.
    Szczelnosc jest dla mnie istotna, wiec dzieki za potwierdzenie o wyzszosci D700.

Pełne uzależnienie Awatar banan82
    Miasto
    Scotland

Domyślnie

zgadzam sie z przedmowca - w canonie super sa lensy, Lki, jasne stalki - cudowne sa (pomimo wad , wszystko ma wady - wiadoma sprawa). Dobry AF nie kazdemu potrzebny, bolaczka z bocznymi punktami AF w 5D to powazna sprawa. Trzeba to niestety obchodzic robiac centralny i przekadrowywujac. Ja odnajduje ten sposob na naprawde szybszy niz gdybym w koncu wybral oczekiwany punkt AF i zrobil zdjecie. Kwestia wprawy, ale niewatpliwie tu jest minus, jak mozna tak spiepszyc cos co powinno dzialac (nie powiem ile fot na poczatku posiadania 5D poszlo mi sie pasc bo o tym nie wiedzialem...)

Puszka puszka, mozna ja zmienic zawsze, z obiektywami (zwlaszcza Lkami ) rozstac sie trudniej no i moga sluzyc lata o ile sie ich nie rozwali w jakis magiczny sposob Dlatego mysle ze pomimo cudownosci D700 (jest fajna pucha) to dla szkiel warto zostac w canonie.

Sorry za malutki OT
    5Dmk3 + 1Dsmk2 + Fuji X-T1
    Crazy Apple Fanboy
    Ex Linux User

Bywalec Awatar CFR
    Miasto
    lazurowe wybrzeze

Domyślnie

Szkla sie znajda "podobne" a nie te same
    Jak wspomnialem, jest pare detali, ktorych sie nie zmieni w aparacie/obiektywie/fleshu/.../
    Jak wypada AF w bokach kadru (to mnie najbardziej interesuje), bo przestawianie z centralnego na bok niesie pewne ryzyko. @banan82, podobnie jest z AF w 5DmkII?
    @Trampek, kolory widzialem i ... nie widze problemu

To czego nie mozna zmienic w sprzecie, to mozna zmienic w glowie.
    Ostatnio edytowane przez CFR ; 27-04-2009 o 18:27

Pełne uzależnienie Awatar banan82
    Miasto
    Scotland

Domyślnie

jesli lubisz boczne punkty to w obu 5D mozesz o nich zapomniec - uzytecznosc 10% Po prostu aparat na nich nie trafia.
    5Dmk3 + 1Dsmk2 + Fuji X-T1
    Crazy Apple Fanboy
    Ex Linux User

Strona 12 z 84 PierwszyPierwszy ... 210111213142262 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów