Strona 5 z 8 PierwszyPierwszy ... 34567 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 41 do 50 z 73

Wątek: [Adrianna] Nieśmiało i powoli. Pierwsze takie.

lemi
    Guest

Domyślnie

szkoda, że uszka ucięte na 3, reszta do kosza, jak dla mnie

Dopiero zaczyna Awatar Adrianna
    Miasto
    Dąbrowa Górnicza

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ecolab250 Zobacz posta
    A ja powiem tak, mysle ze jestes zafascynowana lustrzanka i szukasz miejsc i obiektow, ktore chcesz pokazac, i tak ma byc... Ale tak jak bylo w porzednich postach musisz "lyknac" troche podstaw o technice robienia zdjec, pozniej zanim nacisniesz spust, zastanow sie co checesz pokazac swoja fotka. Konkretnie chodzi o tresc, ktora ma odbrac ogladajacy (sorry za wielkie slowa). Kolejna sprawa to obrobka fotek w konkretnym sofcie i tutaj znowu teoria ksiazkowo - intrnetowa. Na portalach znajdziesz wiele "podrecznikow" jak zrobic lepsze fotki. Powodzenia
    Witam po małej przerwie i przywiozłam trochę nowych zdjęć z wycieczki do Zakopanego.
    Mała zabawa czasem naświetlania w Dolinie Kościeliska i Giewont w chmurach.(Kosztem choroby się opłacało wejść w deszczu na Gubałówkę.;] )
    Przed wyjazdem jeszcze poczytałam o regułach kadrowania i kompozycji i starałam się je stosowac jak tylko mogłam. A czy widać efekty? Sami powiedzcie.

25.
    26.
    27.
    28.
    29.

Aż sie boję tego co przeczytam, czekam z niecierpliwością.
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Cytat Zamieszczone przez lemi Zobacz posta
    szkoda, że uszka ucięte na 3, reszta do kosza, jak dla mnie
    Ale powiedz mi czemu do kosza.
    Wiele zdjęć ludziom może się nie podobać, ale jeśli coś w moich zdjęciach Ci się nie podoba chciałabym żebyś mi powiedział co.
    Ostatnio edytowane przez Adrianna ; 25-04-2009 o 20:39 Powód: Automerged Doublepost
    CB galeria.KLIK.
    Się uczę.
    350D + GRIP + C28-80USM

Uzależniony Awatar ElSor
    Miasto
    Ozimek (OPO)

Domyślnie

29 rozjasnij i moze cos z tego bedzie.
    Do kosza bo w zasadzie nie przedstawiaja nic ciekawego (przeciez nikt nie pojedzie w gory by poogladac kamien w wodzie czy kepe trawy albo kilka zwyklych drzew rosnacych w kazdym lesie)
    A490+SDK
    Galeria CB | Sport CB || PhotoShop jest jak cebula . . . ma warstwy

Miasto
    Dąbrowa Górnicza

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ElSor Zobacz posta
    29 rozjasnij i moze cos z tego bedzie.
    Do kosza bo w zasadzie nie przedstawiaja nic ciekawego (przeciez nikt nie pojedzie w gory by poogladac kamien w wodzie czy kepe trawy albo kilka zwyklych drzew rosnacych w kazdym lesie)
    Wzięłam sobie krytykę do serca i rozjaśniłam:
    29a.
    A odnośnie reszty zdjęć-postaram się nie pokazywać tu zdjęć tak prostych i "normalnych", czegoś co każdy może zobaczyć spostrzec.
    Chyba je póki co zachowam do szuflady jako moje początki ;]
    A jeśli zrobię jakieś zdjęcie , który poruszy mnie i moją wyrocznię to się "pochwalę". ;]

I zdjęcie małego, prześlicznego kociaka. Ma dopiero kilka godzin.
    To zdjęcie wydaje mi się dość dobre, ale może przez uczucia, które do "Muńka" żywię. Sami oceńcie.
    30.

W weekend wybieram się na zlot motocyklowy, ma ktoś może jakieś wskazówki z własnego doświadczenia odnośnie zdjęć motocykli? :>
    Byłabym wdzięczna za każda radę i spostrzeżenie
    CB galeria.KLIK.
    Się uczę.
    350D + GRIP + C28-80USM

Pełne uzależnienie Awatar Sergiusz
    Miasto
    mazowiecka wioska

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ElSor Zobacz posta
    29(przeciez nikt nie pojedzie w gory by poogladac kamien w wodzie czy kepe trawy albo kilka zwyklych drzew rosnacych w kazdym lesie)
    Dlaczego nie? Ja tam jadę właśnie po to.
    Nie ogranicza mnie wyobraźnia ponieważ jej nie posiadam.

Miasto
    Dąbrowa Górnicza

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Sergiusz Zobacz posta
    Dlaczego nie? Ja tam jadę właśnie po to.
    No ja właściwie jadąc do Doliny nie spodziewałam się jakiś mega mega widoków oprócz drzew i roślinnosci górskiej.
    Ale każdy ma do tego inne podejście.
    A tego nie zmienię.
    CB galeria.KLIK.
    Się uczę.
    350D + GRIP + C28-80USM

Coś już napisał
    Miasto
    WestSideWrzeszcz

Domyślnie

oj ciężko to widzę, fotografia będzie chyba dla Ciebie koroną cierniową.
    Ale 3mam kciuki.
    a jak się nie uda to zawsze można zmienić hobby na cokolwiek innego.
    pooglądaj ciekawe albumy, obejżyj galerie zdolnych forumowiczów,
    zobacz jak można spoglądać na świat za pomocą obiektywu, spal klisze i zacznij odnowa.
    You_Me_Kan`on

Pełne uzależnienie Awatar Sergiusz
    Miasto
    mazowiecka wioska

Domyślnie

Ale to właśnie o to chodzi aby się nie spodziewać bo wtedy można coś przyciąć z zaskoczenia. Na przykład taki kamień. Jak by się spodziewał to nic by ciekawego nie wyszło. A tak jest pamiątka i pewnie będzie pamiętać.:-D
    Nie ogranicza mnie wyobraźnia ponieważ jej nie posiadam.

Miasto
    Dąbrowa Górnicza

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez japrzepraszam Zobacz posta
    oj ciężko to widzę, fotografia będzie chyba dla Ciebie koroną cierniową.
    Ale 3mam kciuki.
    a jak się nie uda to zawsze można zmienić hobby na cokolwiek innego.
    pooglądaj ciekawe albumy, obejRZyj galerie zdolnych forumowiczów,
    zobacz jak można spoglądać na świat za pomocą obiektywu, spal klisze i zacznij odnowa.
    Koroną cierniową?
    Dlaczego?
    Bo od samego początku pokazuje to co robię?
    A nie czekam na fotki, które wyjdą mi za 10 lat?
    Bo nie boję się krytyki?
    Dlatego fotografia ma być dla mnie koroną cierniową?
    Naprawdę wybacz, ale nie wypowiadaj się o tym czym jest dla mnie fotografia, ale wypowiadaj się na temat moich zdjęć, jeśli możesz coś swoim komentarzem wnieść do mojego spojrzenia na nie.
    Bo tym komentarzem mnie tylko poirytowałes i to mocno.
    Bo ogladam i się uczę.
    I CHCE SIĘ UCZYĆ.
    Nie proszę o komentarz mojej osoby, proszę o komentarz mojej pracy.
    I patrzę przez obiektyw.
    Możesz mi wierzyć.

Ale to właśnie o to chodzi aby się nie spodziewać bo wtedy można coś przyciąć z zaskoczenia. Na przykład taki kamień. Jak by się spodziewał to nic by ciekawego nie wyszło. A tak jest pamiątka i pewnie będzie pamiętać.
    Większość rzeczy, które przytrafiają nam się w życiu, większośc obrazów jakie widzimy są dla nas chwilą.
    Czymś czego nie da się powtórzyć.
    Ja chce to właśnie ukazać, może dla was te zdjęcia są niczym, dla mnie przede wszystkim sa wspomnieniami.
    Jednym może się wydawać, że nie chce robić dobrych zdjęć, że nie umiem.
    Ale chce, mimo, że nie zawsze mi to wychodzi.
    Ale możecie mi wierzyć, że każde zdjęcie w tej galerii ma dla mnie jakiś związek z tym co czułam, przeżywałam, z czego się śmiałam, co było dla mnie ciekawe.
    Nie jest to tylko pusty obraz pokazujący COŚ.
    jest to obraz , który zawiera moje emocje i z którym w jakiś sposób jestem związana.
    Być może wyzbędę się tego, być może na razie przeszkadza WAM, jako odbiorcom w oglądaniu moich zdjęć.
    Może kiedy załączę więcej opisów, żeby każde zdjęcie miało jakąś opowieść, lepiej je zrozumiecie.
    Nie jestem profesjonalistą i pewnie jeszcze bardzo długa droga przede mną.

I może moja emocjonalność przeszkadza mi w tym, ale taka jestem i chce żeby choć po części zdjęcia pokazywały mnie.
    W tej chwili szukam czegoś co na zdjęciach oddawałoby mnie całkowicie.
    Może znajdę to dzisiaj, może za rok, może za dwa, ale znajdę.
    A teraz robiąc zdjęcia pokazuje to co ma coś wspólnego ze mną z moimi przeżyciami, a nie tylko obrazami, które ukazują coś co nic dla mnie nie znaczy.
    Być może kiedyś ukaże to lepiej.
    Ale teraz tak to widzę.
    I chciałabym , dzięki Waszym komentarzom móc to pokazać w inny sposób.
    CB galeria.KLIK.
    Się uczę.
    350D + GRIP + C28-80USM

Uzależniony Awatar ElSor
    Miasto
    Ozimek (OPO)

Domyślnie

Adrianno nieco odbiegajac od tematu glowneo czyli komentarzy zdjec zaytam o cos innego.
    Ile zrobilas do tej pory zdjec i ile z nich Ci sie podoba ?

Ja podam dla przykladu ze jeszcze za czasow kompaktow (raczej lepszych niz tych jakie sa obecnie w telefonach) zrobilem w sumie grubo ponad 15.000 zdjec (zapisanych na dysku mam ok 12.000 po wstepnych selekcjach). Przed zakupem lustrzanki przegladalem je wszystkie i wybieralem z nich najlepsze a w zasadzie tylko bardzo dobre zdjecia. Wybralem ich w sumie 29. Podejrzewam ze na chwile obecna wystawiajac je do oceny na CB moze conajwyzej kilka z nich byloby pozytywnie ocenionych lub byloby zauwazone na kilku z nich wlasnie to co ja chcialem pokazac. Pewnie widzialas moja galerie lustrzankowa i pewnie stwierdzilas ze jest taka sobie - nauki za mna juz naprawde duzo a jeszcze wiecej przedemna - najwazniejsze by cwiczyc i nie poddawac sie a takze nauczyc sie patrzec na swoje zdjecie bez emocji - na tle tych widzianych w necie ktore sie podobaja. Czesto tez zauwazam ze zdjecia ktore uwazalem kilka dni temu za swietne sa dla mnie dzis zwyczajne
    Idac tym tropem sadze ze i Tobie zdjecie Muńka przedstawione powyzej moze sie nie podobac za kilka dni
    A490+SDK
    Galeria CB | Sport CB || PhotoShop jest jak cebula . . . ma warstwy

Strona 5 z 8 PierwszyPierwszy ... 34567 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów