Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 30

Wątek: Zginął, fotografując włożony do ogniska pocisk

Pełne uzależnienie Awatar pank
    Miasto
    wawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Hellfire Zobacz posta
    Zawsze chciałem wiedzieć co sobie myśli taki człowiek w chwili wkładania pocisku do ogniska.
    Raz kozie śmierć. Albo, co mnie nie zabije to mnie wzmocni może.
    Nazywam się Piotr Knap, to i informacja że moje nazwisko można wyguglać nie jest zdaje się sprzeczne z 8 punktem regulaminu forum więc nie rozumiem czemu zostało to usunięte. Albo inaczej, rozumiem, ale powód jest dość żenujący

Pełne uzależnienie Awatar arturs
    Miasto
    Kielce

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez gietrzy Zobacz posta
    A ja zawsze myślałem, że jak zginął to już jest ś.p. i albo się o nim dobrze wspomina albo...
    czasy się zmieniają.. głupotę trzeba piętnować - a zwłaszcza taką głupotę która może innych "natchnąć" do takich samych zachowań..
    5DmkI, C85f1.2L|580 EXII|

Pełne uzależnienie
    Miasto
    3city

Domyślnie

A ja zawsze myślałem, że jak zginął to już jest ś.p. i albo się o nim dobrze wspomina albo...
    ale tu chyba nikt nie mówi że był złym człowiekiem (diler, złodziej, morderca itp), ludzka głupota nie zna granic... ciekawe czy udało mu się jakieś zdjęcie zrobić jak wybuchał pocisk...
    Loty widokowe nad morzem - teraz mnie pochłaniają, 1Ds kurzy się na półce...

Bywalec Awatar szymura
    Miasto
    Kampinos

Domyślnie

szkoda... sprzętu, a tak serrio to coś ostatnio sporo wybucha tych niewypałów.
    C 450D / C 18-55 f3.5-5.6 / C 70-200 f4 L / C 50mm f1.8 II / Alpha BG-E5

Bywalec
    Miasto
    Boruja Kościelna

Domyślnie

Sporo niewybuchów, sporo pijanych kierowców, sporo pseudo-motocyklistów, sporo gwałtów, zabójstw, napadów... :] Albo w mediach tego więcej, albo ludzie coraz bardziej czują się 'anonimowi/pewni/bezkarni' i 'nieśmiertelność' (god-mode-on?) im się włącza...
    ...ani krzty talentu + 1,5kg sprzetu...
    (40D + T 17-50 /f2.8 i glod na wiecej)

Początki nałogu Awatar djcargo
    Miasto
    Łódź

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Max78 Zobacz posta
    Sporo niewybuchów, sporo pijanych kierowców, sporo pseudo-motocyklistów, sporo gwałtów, zabójstw, napadów... :] Albo w mediach tego więcej, albo ludzie coraz bardziej czują się 'anonimowi/pewni/bezkarni' i 'nieśmiertelność' (god-mode-on?) im się włącza...
    Oczywiście, że w mediach jest tego więcej - zimą nie ma "samobójczych motocyklistów", gwałciciele też zimą mniej działają, o amatorach palenia pocisków nie wspomnę.

Nagroda Darwina się należy w 100% - to może brutalne, ale jednak natura pozbywa się najgłupszych osobników...
    Regulamin pkt 8.

Początki nałogu Awatar andrewjohn
    Miasto
    polski biegun ciepła

Domyślnie

A mnie dziwi taki brak rozsądku u dojrzałego,bądż co bądż, 28-letniego człowieka.U kilkuletniego dziecka byłaby czymś normalnym, ale tutaj...Jeszcze,żeby to miało służyć jakiemuś wzniosłemu celowi, a tak, no cóż,po prostu głupia,niepotrzebna nikomu smierć. (jak zreszta wiele innych).Natomiast nie wiemy nic blizszego o tym człowieku,więc nie nam go oceniać.Może to jedynie być przestrogą dla innych.
    Canon EOS 450D+S10-20/4,5-5,6 + C15-85 IS USM+C50/1,8+C55-250 IS

Pełne uzależnienie Awatar Sergiusz
    Miasto
    mazowiecka wioska

Domyślnie

A mnie zastanawia coś zupełnie innego. To samo źródło informacji podało parę dni wcześniej, że z powodu znalezienia gdzieś podobnego pocisku ewakuowano 500 osób. Pocisk od katiuszy o najmniejszym kalibrze ( do tego najmniej chyba popularnym i wycofywanym pod koniec wojny, tak, że raczej w grę wchodziłby większy kaliber) ma masę około 50 kilogramów a kolejny to ponad 60. Często mylony z pociskami od katiuszy jest pocisk od wyrzutni niemieckiej Nebelwerfer, który też waży sporo jak na możliwości jednej nawet dorosłej i silnej osoby. Nie jest też niewidzialny a do tego nie jest codziennym widokiem przemieszczanie się z pociskiem na plecach. Nie wydaje mi się aby to wszystko stało się tak niepostrzeżenie i trochę mnie dziwi, że nikt nie zwrócił uwagi na niebezpieczeństwo.
    Nie ogranicza mnie wyobraźnia ponieważ jej nie posiadam.

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Też mi się tak zdawało ale jak widać..........

Cytat Zamieszczone przez Sergiusz Zobacz posta
    A mnie zastanawia coś zupełnie innego. To samo źródło informacji podało parę dni wcześniej, że z powodu znalezienia gdzieś podobnego pocisku ewakuowano 500 osób. Pocisk od katiuszy o najmniejszym kalibrze ( do tego najmniej chyba popularnym i wycofywanym pod koniec wojny, tak, że raczej w grę wchodziłby większy kaliber) ma masę około 50 kilogramów a kolejny to ponad 60. Często mylony z pociskami od katiuszy jest pocisk od wyrzutni niemieckiej Nebelwerfer, który też waży sporo jak na możliwości jednej nawet dorosłej i silnej osoby. Nie jest też niewidzialny a do tego nie jest codziennym widokiem przemieszczanie się z pociskiem na plecach. Nie wydaje mi się aby to wszystko stało się tak niepostrzeżenie i trochę mnie dziwi, że nikt nie zwrócił uwagi na niebezpieczeństwo.
    Wiesz może wsadził do samochodu nikt nie widział. To nie jest takie nieprawdopodobne. 60 kg to nie jest problem przenieść dla silnego faceta.
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Uzależniony Awatar FlatEric

Domyślnie

Pocisk od katiuszy o najmniejszym kalibrze ( do tego najmniej chyba popularnym i wycofywanym pod koniec wojny, tak, że raczej w grę wchodziłby większy kaliber) ma masę około 50 kilogramów a kolejny to ponad 60. Często mylony z pociskami od katiuszy jest pocisk od wyrzutni niemieckiej Nebelwerfer, który też waży sporo jak na możliwości jednej nawet dorosłej i silnej osoby.
    Najmniejsze pociski katiusz, używane masowo i pod koniec wojny, ważyły niecałe 8 kg i miały 70 cm długości. Standardowy M-13, też bynajmniej nie wycofywany pod koniec wojny, a używany dłuuugo po, ważył poniżej 45 kg (niewybuch bez paliwa jeszcze o 7 kg mniej) i był długi na 140 cm. Wykopany z ziemi może wyglądać bez mała jak kawał skorodowanej rury, jeśli blaszane stateczniki zeżre korozja.
    Pocisk 15 cm Nebelwerfera ważył z paliwem ledwo 34 kg, niewybuch, który już w ogóle nie budzi wyglądem podejrzeń, waży 28 kg i ma długość jakichś 80 cm. Tak więc problemów z wytaskaniem tego, bez zwracania uwagi, specjalnych nie widzę.

Pzdr

Grzesiu
    SX160 IS, a przedtem wadliwy A530 wymieniony w ramach gwarancji na wadliwy A550.
    Analogowy DeviantArt
    Wypociny formalne
    Wypociny techniczne

Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów