Strona 2 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 35

Wątek: 450d źle ostrzy?

Domyślnie

Ja nie mam dobrego zdania o tym zestawie. Miałem kilka egzemplarzy i wszystkie miały BF. Kontaktowałem się wielokrotnie w tej sprwie z supportem Canona, przesyłałem im zdjęcia testowe i za każdym razem proponowali oddanie aparatu z obiektywem do serwisu w celu kalibracji.

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Toruń

Domyślnie

Mój 450D ostrzy z moimi szkłami szybko i dobrze. Nie zdarzyło mi się, aby AF zbyt długo ustawiał ostrość - nie mówiąc już o niecelnych strzałach. Na manualu jest tak samo, jak na trybie automatycznym. Jeśli dzieje się u kogoś inaczej, to (patrząc na mój przykład) z jego body lub szkłami jest coś nie tak
    C R5m2; C RF 24-70 L; C RF 100-500 L

Mike_Lopezz
    Guest

W moim egzemplarzu nic takiego nie zauważyłem. Ostrzy rewelacyjnie zarówno z kitem jak i ze stałką Canona. Polecam ten korpus.

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Toruń

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Mike_Lopezz Zobacz posta
    W moim egzemplarzu nic takiego nie zauważyłem. Ostrzy rewelacyjnie zarówno z kitem jak i ze stałką Canona. Polecam ten korpus.

Jak już kupisz oryginalny grip, to daj znać jak Tobie się ostrzy za pomocą spustu do zdjęć w pionie (tak samo rewelacyjnie jak z kitem i stałką). Czy odczuwasz jakieś różnice ostrząc korpusem czy gripem (teoretycznie nie powinno być). Pozdrawiam.
    C R5m2; C RF 24-70 L; C RF 100-500 L

gtr
    Guest

Domyślnie

Mam 450D i na kitówce wszystko ok, bez większych problemów, na 50mm 1.8 też jakoś ich nie widze, natomiast przy Tamronie 70-300 już pojawia się problem... co będe ukrywał mam ff i troche mi to przeszkadza
    Staram się go korygować ręcznie albo ustawiając AF i nastepnie lekko podejśc do celu ale nie doszedłem jeszcze do perfekcji

Coś już napisał
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

Mam tak samo z tamronem 55-200, może raczej podobnie - bo celność AF raz jest wzorowa a raz trafia gdzie popadnie albo wcale
    Reklama (z łac. reclamo, reclamare) to informacja połączona z komunikatem perswazyjnym. Zazwyczaj ma na celu skłonienie do nabycia lub korzystania z określonych towarów czy usług, popierania określonych spraw lub idei (np. promowanie marki).
    http://noop.pl <-homesite

Bywalec Awatar noeee
    Miasto
    Wrocek

Domyślnie szybki test

Jak będziesz kupował to zrób sobie szybki test ...
    focus chart - na back/front focus ... i po sprawie

sprawne 450d ostrzy jak należy ...
    5D MK2, 450D, 10-22/3.5-4.5, 28/1.8, 50/1.4, 100 L IS, 70-200/4 L IS, 24-105/4 L IS, 18-55 IS, Kenko 1,4x, Metz 58 AF-1 i inne
    100 2.8 macro - sprzedam

Coś już napisał Awatar maciej76
    Miasto
    gno-wlkp

Domyślnie

mam org grip i nie zauwazylem roznicy w ostrzeniu za pomoca gripa i normalnego supstu
    450d/ bg e5/ 50 1,8/ kitIS

Bywalec Awatar szymura
    Miasto
    Kampinos

Domyślnie

Często używam z 70-200 f4 L i też rewelacja, nie zaobserwowałem FF/BF. Polecam 450D chodź trochę wolny.
    C 450D / C 18-55 f3.5-5.6 / C 70-200 f4 L / C 50mm f1.8 II / Alpha BG-E5

gtr
    Guest

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez noeee Zobacz posta
    Jak będziesz kupował to zrób sobie szybki test ...
    focus chart - na back/front focus ... i po sprawie
    Problem w tym że kupiłem mojego Tamronka przez sklep internetowy, więc nie miałem możliwości przetestowania danego egemplarza wcześniej. Czemu przez neta? Bo mój sklep podniósł cene o 100zł gdy zauwazył że się interesuje tym obiektywem...

Strona 2 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów