Strona 1 z 4 123 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 35

Wątek: 450d źle ostrzy?

Mieszany widok

Dopiero zaczyna Awatar sh4de

Domyślnie 450d źle ostrzy?

Witam, mam takie pytanko do właścicieli eosa 450d. Wkrótce zamierzam nabyć ten sprzęcik, jednak czytając opinie na różnych forach, spotkałem się z komentarzami, że w trybie AF 450d potrafi wyostrzyć za obiektem czy też przed obiektem na którym ustawiamy celownik. Czy takie coś ma miejsce?

Z góry dzięki za pomoc i opinie.

Pełne uzależnienie Awatar Slider

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez sh4de Zobacz posta
    spotkałem się z komentarzami, że w trybie AF 450d potrafi wyostrzyć za obiektem czy też przed obiektem na którym ustawiamy celownik.
    Jesli mówisz o FF/BF (Front Focus/Back Focus), to zależy to w głównej mierze od obiektywu, a nie korpusu i to w nich nalezy doszukiwać się wad.

Problem FF/BF pojawia się przeważnie u producentów niezależnych (Sigma, Tamron), w przypadku zestawienia z puszkami Canona ze wskazaniem na Sigmę.

Jeśli obawaiłeś się o jakośc puszki, to raczej nie ma się o co martwić. Możesz smiało kupować, tylko potem w przypadku kupna nowych szkieł powinieneś sprawdzić na swoim korpusie, czy AF dobrze działa..
    Canon PowerShot S3 IS, Canon Lens 36-432mm f/2.7-f/3.5 IS USM, dekieLek na obiektyw, pasek, Lampa wbudowana SpeedLite, VeLbon CX200, Literatura, Karty pamięci SanDisk uLtra III 2.0 GB, Adapter, CoreL Paint Shop Pro Photo X2, Lenspen mini Pro.

Domyślnie

hehhe TO NIE ZALEŻY OD TEGO CO ZA MODEL jeżeli aparat sam w sobie ma Back lub Front Focus to będzie źle ostrzył (zależny od danego egzemplarza) i nie zależy tez to jedynie od puszki lecz także od obiektywu bo i on możne mieć Front/Back Focus

Domyślnie

Tak właśnie chodziło mi o Front Focus/Back Focus, jeśli to zależy od szkieł to rzeczywiście nie mam co się przejmować, w kitowych canona mam nadzieję, że nie doświadczę tego efektu.

Domyślnie

Ja mam 450D z kitem i ostrzy wspaniale Polecam tez aparacik

Coś już napisał Awatar maciej76
    Miasto
    gno-wlkp

Domyślnie

uzywam 450d z kitem i nie zauwazylem takiego zjawiska

Domyślnie

oky dzięki wam, wątpliwości rozwiane.

Pełne uzależnienie Awatar Slider

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez maciej76 Zobacz posta
    uzywam 450d z kitem i nie zauwazylem takiego zjawiska
    Z kitami tego typu wady zdarzają się raczej bardzo rzadko. Problem pojawia się (tak jak mowiłem) dopiero po dokupieniu inych szkieł i to przwaznie tyczy sie producentów niezależnych.
    Canon PowerShot S3 IS, Canon Lens 36-432mm f/2.7-f/3.5 IS USM, dekieLek na obiektyw, pasek, Lampa wbudowana SpeedLite, VeLbon CX200, Literatura, Karty pamięci SanDisk uLtra III 2.0 GB, Adapter, CoreL Paint Shop Pro Photo X2, Lenspen mini Pro.

Bywalec Awatar galekeg
    Miasto
    Lublin

Domyślnie

Zakręciłem do tego body 24-105 i już od 2 miesięcy nie odpinam
    SMENAZENITPRAKTICA(1 rok nikon)CANONCANON DIGITAL x2

Początki nałogu Awatar andrewjohn
    Miasto
    polski biegun ciepła

Domyślnie

Potwierdzam.Ja używam od kilku mies.450D z KITem+ z Canon 50 1,8 i zero problemów z ostrzeniem.AF działa OK.Polecam.Jednak jak czytałem na forum o problemach z FF i BF,to wynikaja chyba z nierównej jakości obiektywów canona.Jeżeli ma się pecha ,to można trafić na trefny egzemplarz.
    Canon EOS 450D+S10-20/4,5-5,6 + C15-85 IS USM+C50/1,8+C55-250 IS

Strona 1 z 4 123 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów