Strona 3 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 35

Wątek: 450d źle ostrzy?

Bywalec Awatar noeee
    Miasto
    Wrocek

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez gtr Zobacz posta
    Problem w tym że kupiłem mojego Tamronka przez sklep internetowy, więc nie miałem możliwości przetestowania danego egemplarza wcześniej. Czemu przez neta? Bo mój sklep podniósł cene o 100zł gdy zauwazył że się interesuje tym obiektywem...
    To jeszcze lepiej ...
    Przy każdym zakupie przez net masz chyba 10 albo 14 na "przetestowanie" i jeśli coś Ci nie odpowiada masz pełne prawo do oddania zakupu i zwrotu pieniążków bez podania przyczyny ....
    Takie obecnie obowiązuje prawo ... -
    i dotyczy to wszystkiego nie tylko sprzętu foto ....
    lodówki, TV itp ...
    dlatego nieraz warto zakupić coś przez net ... nawet z odbiorem osobistym .... bo ma się zawsze dłuższy czas do namysłu
    5D MK2, 450D, 10-22/3.5-4.5, 28/1.8, 50/1.4, 100 L IS, 70-200/4 L IS, 24-105/4 L IS, 18-55 IS, Kenko 1,4x, Metz 58 AF-1 i inne
    100 2.8 macro - sprzedam

gtr
    Guest

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez noeee Zobacz posta
    To jeszcze lepiej ...
    Przy każdym zakupie przez net masz chyba 10 albo 14 na "przetestowanie" i jeśli coś Ci nie odpowiada masz pełne prawo do oddania zakupu i zwrotu pieniążków bez podania przyczyny ....
    Takie obecnie obowiązuje prawo ... -
    i dotyczy to wszystkiego nie tylko sprzętu foto ....
    lodówki, TV itp ...
    dlatego nieraz warto zakupić coś przez net ... nawet z odbiorem osobistym .... bo ma się zawsze dłuższy czas do namysłu
    No ok. Faktycznie jest 10 dni... jednak tyczy się to kazdego zakupu wiec nie jest to jakaś super zaleta zakupów w sieci. Jednak jest i pare kruczków... (wsumie to już standard w polskim prawie i ustawach ;p)
    np. Jesli zakupiłeś cyfrowe lustro w sklepie to owszem masz możliwość zwrotu towaru i odzyskania pieniedzy do 10dni ale tylko w przypaku gdy m.in. towar nie nosi śladów urzytkowania, (co jest komiczne... w aparatach licznik zdjeć musi wynosić ZERO!)

Najlepiej gdybys go kupił, przyniósł do domu, potrzymał pare dni i oddał w nieotwartym podełku

Więc, nawet jak kupie sobie nowe lustro, stwierdze po dniu że jest kijowe to... to mam problem bo nie mam prawa go oddać bo zrobiłem juz kilka TESTOWYCH zdjeć :/ (z takimi wymogami spotkałem sie juz w paru sklepach i nie tylko internetowych).

Pełne uzależnienie Awatar Merauder
    Miasto
    Myslovitz

Domyślnie

No ok. Faktycznie jest 10 dni... jednak tyczy się to kazdego zakupu wiec nie jest to jakaś super zaleta zakupów w sieci. Jednak jest i pare kruczków... (wsumie to już standard w polskim prawie i ustawach ;p) [...]
    .
    Daj jakiegos linka do tej ustawy, bo z tego co wiem to tyczy sie jedynie sprzedazy wysylkowej.
    7D | 450D | C10-22 3.5-4.5 | S8 3.5 Fish | C28 1.8 | C50 1.4 | C85 1.8 | 430EX II | Phottix|

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Toruń

Domyślnie

.....Bo mój sklep podniósł cene o 100zł gdy zauwazył że się interesuje tym obiektywem...
    Dobry sklep Ja na Twoim miejscu już bym w nim zakupów nie robił
    C R5m2; C RF 24-70 L; C RF 100-500 L

Początki nałogu Awatar x-mac
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Merauder Zobacz posta
    tyczy sie jedynie sprzedazy wysylkowej.
    Generalnie tak, ale trochę więcej "prawnego bełkotu" jest w Ustawie z dnia 2 marca 2000 r. o ochronie niektórych praw konsumentów oraz o odpowiedzialności za szkodę wyrządzoną przez produkt niebezpieczny - art. 10.
    Ze zwrotem w tzw. tradycyjnych sklepach aż tak różowo to chyba nie jest?:-?

Jago - też bym tak zrobił (i zrobiłem) - jak spróbowali zasugerować nagłą zmianę ceny w pewnym sklepie. Nazwy sklepu celowo nie wymieniam, bo może mieli chwilowo słabszy dzień i szkoda psuć im renomę, ale klienta stracili.
    marcin
    forma wynika z funkcji (ls) - mniej znaczy więcej (mvdr) - ornament to zbrodnia (al)

szukaj: 1 2 3

Awatar szpinczyk
    Miasto
    Piaseczno

Talking

Polecam tą puszkę bardzo , nie mam z nią żadnych problemów typu FF / BF . Jak najbardziej za :-D
    D450 + C 17-85 IS; C 50 f1,8 - i dalej na zkupy tylko kaski malo:-D

Domyślnie

A ja gorąco odradzam ten aparat w połączeniu z obiektywem kitowym. Przetsestowałem 6 takich kompletów i wszystkie miały problem z AF. W końcu kupiłem Nikona D90 z obiektywem 18-105mm i skok jakościowy jest OGROMNY.

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez XGrzesX Zobacz posta
    A ja gorąco odradzam ten aparat w połączeniu z obiektywem kitowym. Przetsestowałem 6 takich kompletów i wszystkie miały problem z AF. W końcu kupiłem Nikona D90 z obiektywem 18-105mm i skok jakościowy jest OGROMNY.

Słaba ta prowokacja.
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

KuRcZaK
    Guest

Domyślnie

To i może ja jako nowy się wypowiem. Na razie ze 1,5 miecha testuje niestety tylko na kicie ale to dopiero moje początki ale póki co problemów z AF nie było. Siostra cioteczna z taką samą puszką i szkłem chyba 17-200 canona nie mówiła nic o takowym problemie.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kolekcjoner Zobacz posta

Słaba ta prowokacja.
    To nie była prowokacja tylko moja dobra rada. Sporo straciłem nerwów z tym 450d ...

Strona 3 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów