Strona 4 z 6 PierwszyPierwszy ... 23456 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 31 do 40 z 57

Wątek: Canon 1000d -wyświetlacz nie świeci, nie da się robić zdjęć

Pełne uzależnienie Awatar ewg

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez powsianka Zobacz posta
    O co chodzi????
    - O czytanie instrukcji obsługi aparatu. ;-)

1000D - Troubleshooting guide (str.174):
    Q: The built-in flash does not fire.
    A: If you shoot continuously with the built-in flash at short intervals, the flash might stop operating to protect the flash unit.
    400D - Using the Built-in Flash (str.54)
    If you shoot 20 images with flash at short intervals, the flash might stop operating. This is to protect the flash unit. If you press the flash button halfway and "buSY" is displayed in the viewfinder (and BUSY on the LCD monitor), wait until the display turns off. You can then use flash again.
    mój aparat: [Ô] , szkła: OOO , statyw: /i\ , fotki: \\\-:\

powsianka
    Guest

Domyślnie

Wiec czemu ten problem nagle sie pojawaia w nowszych aparatach? Tak jak pisałaem w 350D robiłem tysiace zdjęc z lampa... jedno za drugim....i jakoś nie było takiej ochrony lampy.

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Toruń

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ewg Zobacz posta
    - O czytanie instrukcji obsługi aparatu. ;-)

1000D - Troubleshooting guide (str.174):

400D - Using the Built-in Flash (str.54)

Wybacz, ale tym obcym językiem akurat nie władam i będę wdzięczny jak napiszesz w naszym ojczystym języku. Dziękuje i pozdrawiam.
    C R5m2; C RF 24-70 L; C RF 100-500 L

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez powsianka Zobacz posta
    Wiec czemu ten problem nagle sie pojawaia w nowszych aparatach? Tak jak pisałaem w 350D robiłem tysiace zdjęc z lampa... jedno za drugim....i jakoś nie było takiej ochrony lampy.
    Albo 350D nie miał podobnego ograniczenia, albo włączało się później. Rzeczywiście instrukcja 350D na ten temat milczy. Wzmianki zaczynają się od czasów 400D i 40D wzwyż.
    Cytat Zamieszczone przez Jago Zobacz posta
    Wybacz, ale tym obcym językiem akurat nie władam i będę wdzięczny jak napiszesz w naszym ojczystym języku.
    A ja byłbym wdzięczny gdyby firma Canon Polska udostępniała bezpłatnie instrukcje obsługi w języku polskim w formie elektornicznej - tak jak Amerykanie.

Skoro masz EOSa 450D to tłumaczenie znajdziesz w swojej instrukcji do 450D na stronie 174 (zresztą podobnie jak dla 1000D).

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Albo 350D nie miał podobnego ograniczenia, albo włączało się później. Rzeczywiście instrukcja 350D na ten temat milczy. Wzmianki zaczynają się od czasów 400D i 40D wzwyż.
    To ciekawe, bo nawet LP się nie zmieniła (350->400D).
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kolekcjoner Zobacz posta
    To ciekawe, bo nawet LP się nie zmieniła (350->400D).
    Tak, to pewnie te same lampy.

Jeśli faktycznie wcześniej nie było w nich ograniczenia, to może Canon jeszcze nie doświadczył jego potrzeby, albo wiedział że w nowszych aparatach gdzieś oszczędził na jakości komponentów (może uwzględniając ich starzenie się?) - albo postanowił tak subtelnie i systematycznie przypominać kochanym klientom, że jeszcze mają sanki w aparacie... :rolleyes:

Początki nałogu Awatar Troyan

Domyślnie

No to chyba chodzi o te sanki

Ale szczerze mówiąc w lustrzance za mniej niż 2k plnów nigdy nie oczekiwałem stroboskopowej lampy Się przyzwyczaiłem, że mi czasem "zbizijuje" aparat Wolę to niż wymianę żarówy w żyrafie po kilkuset błyskach.
    Założyłem sobie FOTOBLOGA

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

albo postanowił tak subtelnie i systematycznie przypominać kochanym klientom, że jeszcze mają sanki w aparacie... :rolleyes:
    To jest bardzo prawdopodobne. Typowe działanie dla tego rodzaju firm. Bardzo podobny styl działania ma też Sony. Akurat aparatu tej firmy nie mam ale na podstawie doświadczeń z kamerami mam identyczne poczucie. W nowym modelu niby coś jest lepsze ale tak na prawdę drugą ręką coś zabrali żeby była konieczność dokupienia innych/nowych akcesoriów. Oczywiście zawsze jest to tłumaczone dobrem użytkownika .
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Toruń

Domyślnie

A ja byłbym wdzięczny gdyby firma Canon Polska udostępniała bezpłatnie instrukcje obsługi w języku polskim w formie elektornicznej - tak jak Amerykanie.

Skoro masz EOSa 450D to tłumaczenie znajdziesz w swojej instrukcji do 450D na stronie 174 (zresztą podobnie jak dla 1000D).
    Z Canonem masz rację. Z stroną 174 w instrukcji 450D też. Przyznaję się do swojego lenistwa, gdyż nie chciało mi się szukać tego zagadnienia w swojej instrukcji - teraz po Twojej podpowiedzi na pewno tam zajrzę. Pozdrawiam.
    C R5m2; C RF 24-70 L; C RF 100-500 L

MlodySzalony
    Guest

Domyślnie Canon 1000d -wyświetlacz nie świeci, nie da się robić zdjęć

Witam, to mój 1 post na tym forum, mam problem z moim canonem 1000D. Wybrałem się dzisiaj na małą wycieczkę , zrobiłem 20 zdjęć po czym zgasł wyświetlacz.Wyłączyłem i włączyłem aparat, chciałem zrobić kolejne zdjęcie ale na wyświetlaczu nic się nie pojawia , pomyślałem , że mogłem wcisnąć przez przypadek guzik disp. ale to nie było to, w wizjerze zauważyłem , że nie mogę zmienić wartości przesłony. Jak przycisnę spust do połowy, obiektyw się wyostrzy ale nie da się zrobić zdjęcia , ciągle się wyświetla napis bussy . Lampy nie użyłem ani razu. Wyjąłem baterie na kilka godzin ale nic to nie daje, w czym może być problem? Spotkał się ktoś z takim problemem?

Strona 4 z 6 PierwszyPierwszy ... 23456 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów