Ja mam w pewnym sensie też syndrom Michała
Wszędzie kadry centralne:P
Pierwsze podoba mi się najbardziej chyba ale popracowałbym raczej nad lepszym bw
W trzecim mnie drażni ten glow...
Nie wiem, nie znam się![]()
extra:-D
Fajna tonacja, światło, jednak zupełnie nie podoba mi się brak kontaktu z modelką - zdjęcie (przynajmniej dla mnie) wygląda jakby było zrobione zupełnie przypadkiem.
Gdyby nie obróbka (wspomnainy 'glow') i plecak ze sprzętem po lewej stronie modelki byłaby to b. ciekawa fotka
---
Mały eksperyment - ni to portret, ni to fashion
Proszę nie krzyczeć - te dwie klatki powstały pod wpływem przypływu wolnego czasu i kuszącej okazji wykorzystania 430ex zdjętej z sanek
Prawym zdjęciem (bez okularów) popsułeś klimat lewego. Dobre wykorzystanie wszystkich elementów (sprzęt, miejscówka, ubranie, model). Oby tak dalej.
Ostatnio edytowane przez VanMurder ; 13-04-2009 o 02:11 Powód: Automerged Doublepost
Dzięki za komentarz
Jeśli chodzi o ustawienie 430-tki to wyglądało to mniej więcej tak:
1/8 mocy dla zrównoważenia światła zastanego i błysku - dzień był pochmurny, słońce dość nisko (fotografowałem ok. godz. 9 rano). Modyfikatorów nie zakładałem z prostej przyczyny - nie miałem nic co mogłoby zmodyfikować światło (to jedne z moich pierwszych zdjęć w stylu 'strobist').
W planach mam już grida (DIY) i kilka innych wynalazków. Zobaczymy co z tego wyjdzie...
W lightroomie pobawiłem się troszeczkę suwakami (mniej więcej tak jak w T&T #72 tyle, że bez desaturacji), kilka masek lokalnych dla wyciągnięcie szczegółów z zupełnie czarnych miejsc (T&T #71) i na zakończenie mała (?) winieta.
Witam
Jestem w trakcie czytania tegoż wątku, ale zdarzało mi się już coś popełnić. Ciekaw jestem waszych wskazówek.
![]()
za ostre światło?
no i może trochę skadrować
reszta wydaje się być ok
no i jeśli chodzi o oczy w 2/3 kadru to nei są
i też nie znajdują się w mocnym punkcie ale to przecież nie przymus żeby tam były
Ostatnio edytowane przez krzysiek187 ; 15-04-2009 o 08:42
30D | Canon 10-22 | Canon 100 macro | Canon 28-135 | Helios 52 | jakis Manfrotto sie znajdzie |
majne zdjecisza