Pokaż wyniki od 1 do 10 z 132

Wątek: Statywy Slik - opinie

Mieszany widok

Micha3Dra9
    Guest

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Jago Zobacz posta
    Proponuję, abyś zastanowił się nad monopodem. Wbrew pozorom jest to bardzo praktyczna rzecz.
    Używam czasem, tani z allegro (koszmar). Ale za mało uniwersalny.
    Czasem trzeba zrobić zbiorowe zdjęcie.

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Toruń

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Micha3Dra9 Zobacz posta
    Jak do zbiorowych to tylko statyw. Żeby na przyszłość uniknąć koszmarów proponuję nie kupować najtańszych rzeczy - jaka cena taka jakość i funkcjonalność.
    C R5m2; C RF 24-70 L; C RF 100-500 L

Micha3Dra9
    Guest

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Jago Zobacz posta
    Żeby na przyszłość uniknąć koszmarów proponuję nie kupować najtańszych rzeczy - jaka cena taka jakość i funkcjonalność.
    Teraz to ja już wiem (wcześniej wierzyłem zapewnieniom z Alledrogo, że "profesjonalny"), ale jak tu ktoś napisał: Każdy eksperymentuje a na końcu i tak kupuje manfrotto. Stąd pytanie czy Slik o udźwigu 3,5 kg i Manfrotto o 2,5 kg to ta sama półka, czy to tania wersja frotki i lepiej wziąźć Slika?

Pełne uzależnienie Awatar axk
    Miasto
    SK

Domyślnie

...Każdy eksperymentuje a na końcu i tak kupuje manfrotto.
    Wcale nie. Są firmy (jak choćby Benro czy też Giottos) które produkują sprzęt o praktycznie takiej samej jakości jak Manfrotto/Bogen. Dodatkowo ich produkty charakteryzują się bardzo podobną, a w niektórych przypadkach nawet lepszą, funkcjonalnością oraz zdecydowanie bardziej atrakcyjną ceną. Są osoby które kupują sprzęt Manfrotto tylko po to aby pochwalić się znaczkiem, chociaż w niższej cenie mogli by nabyć sprzęt o możliwościach zbliżonych do danego modelu Manfrotto. Pozostaje jeszcze sprzęt Gitzo ale jak wiadomo jest to klasa sama w sobie, zarówno pod względem jakości/funkcjonalności jak i pod względem ceny.
    Ostatnio edytowane przez axk ; 23-02-2010 o 09:32
    EOS + Speedlite

Bywalec Awatar christof
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

Teraz to ja już wiem (wcześniej wierzyłem zapewnieniom z Alledrogo, że "profesjonalny"), ale jak tu ktoś napisał: Każdy eksperymentuje a na końcu i tak kupuje manfrotto. Stąd pytanie czy Slik o udźwigu 3,5 kg i Manfrotto o 2,5 kg to ta sama półka, czy to tania wersja frotki i lepiej wziąźć Slika?
    Zależy jakie masz kryteria wyboru, ja np wybralem Slika 340DX, żeby był wygodny do wzięcia na wycieczki górskie, a jego rozmiar po złożeniu umożliwia mi schowanie go do plecaka z którym chodzę. Jeżeli sprzęt jest nie za ciężki, to głowica spokojnie wytrzyma (np. 30D + Tamrona 17-50 + 430 EX bez problemów). Najlepiej jakbyś się przeszedł do sklepu i sprawdził, bo ja też pod wpływem grupy i opinii innych byłem przekonany, że Manfrotto 190xprob to na pewno najlepszy wybór i już miałem kupować, ale w sklepie zmieniłem zdanie (jednak waga zaważyła :P) - wyboru nie żałuje.

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Toruń

Domyślnie

Używam czasem, tani z allegro (koszmar). Ale za mało uniwersalny.
    Koszmar bo tani. Kwestia uniwersalności jest już subiektywnym odczuciem. A do zbiorówek rzeczywiście tylko statyw.
    C R5m2; C RF 24-70 L; C RF 100-500 L

Domyślnie Slik PRO 500DX

Witam .
    Mam statyw Slik PRO 500DX a podobają mi się głowice manfrotto . Czy są jakieś śruby albo inne urządzenia redukcyjne żebym mógł połączyć ze sobą te dwa elementy ?

Bywalec Awatar christof
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez vietvodao1 Zobacz posta
    Witam .
    Mam statyw Slik PRO 500DX a podobają mi się głowice manfrotto . Czy są jakieś śruby albo inne urządzenia redukcyjne żebym mógł połączyć ze sobą te dwa elementy ?
    http://www.multifoto.pl/manfrotto-14...-3-8-7642.html

Uprawnienia umieszczania postów