Wiem, że teoria naciągana, ale...
Zarzuć mi przykładem jakiegoś słabego optycznie zooma ze stałym światłem. Wiem, że takowe istnieją, ale być może w mitycznych kręgach sprzedawców marketowych stałe światło = pr0 lens.
Wiem, że teoria naciągana, ale...
Zarzuć mi przykładem jakiegoś słabego optycznie zooma ze stałym światłem. Wiem, że takowe istnieją, ale być może w mitycznych kręgach sprzedawców marketowych stałe światło = pr0 lens.
Hmm.. Faktycznie coś w tym jest, bo gdyby się przyjrzeć ofertom sprzedawców, to zoomy ze stałym światłem zaczynają się od 1,5 tys. u Sigmy Tamiego i Pentaxa, a u Canona dopiero 2 tys. (mówię tutaj o obecnie sprzedawanych, tych z mocowaniem FD nie pamętam), co już pociąga za soba pewne zobowiązania co do jakości optycznej szkieł.. Nadal jednak wyznacznikiem jakości są obiektywy stałoogniskowe a nie stałoświetlne, choć z drugiej strony nie widziałem jeszcze stałki ze zmiennym śwatłem..
Pozdrawiam
Canon PowerShot S3 IS, Canon Lens 36-432mm f/2.7-f/3.5 IS USM, dekieLek na obiektyw, pasek, Lampa wbudowana SpeedLite, VeLbon CX200, Literatura, Karty pamięci SanDisk uLtra III 2.0 GB, Adapter, CoreL Paint Shop Pro Photo X2, Lenspen mini Pro.
EF70-210mm f/4
Dodam, jeszcze jak słyszałem sprzedawcę w MM zachwalającego D90 słowami: "to jest jedyna lustrzanka z możliwością nagrywania filmów" mówi potencjalnemu klientowi. Ja akurat stałem obok, wiec pytam nieśmiało, czy słyszał o eosie 5D MKII. On mi na to ze znawstwem, że 5D nie ma filmów,a MK II to są aparaty dla reporterów.
Ostatnio edytowane przez Poohutch ; 08-04-2009 o 21:03
Canon 400D | Canon 10-22 USM | Sigma 30/1.4 EX |Speedlite 380 EX | fajny statyw, polary marumi DHG, a do tego
Pentax MX x2 | SMC 24/2,8 | SMC-M 50/1.7 | SMC-M 35/2 | Printzflex 80-200
Dobry przykład. Jedyne znane mi szkło ze stałym światłem, które jest gorsze od zmiennoświetlnego o tym samym zakresie. to drugie było bodaj EF 70-210mm f/3.5-4.5 USM, i choć oba są dośc wiekowe (chyba nawet nieprodukowane), to 2-gie jest (mimo wszystko) bardziej opłacalne.
Canon PowerShot S3 IS, Canon Lens 36-432mm f/2.7-f/3.5 IS USM, dekieLek na obiektyw, pasek, Lampa wbudowana SpeedLite, VeLbon CX200, Literatura, Karty pamięci SanDisk uLtra III 2.0 GB, Adapter, CoreL Paint Shop Pro Photo X2, Lenspen mini Pro.
"Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
Kapitan Wagner
A ja ostatnio macałem jakieś szkiełko w RTVeuroAGD i spotkała mnie miła niespodzianka, na dziale foto maniak fotografii i w dodatku wyznawca canonawięc tak żeśmy się rozgadali że zakupów nie zdążyłem zrobić.
Reklama (z łac. reclamo, reclamare) to informacja połączona z komunikatem perswazyjnym. Zazwyczaj ma na celu skłonienie do nabycia lub korzystania z określonych towarów czy usług, popierania określonych spraw lub idei (np. promowanie marki).
http://noop.pl <-homesite
Bo wszędzie uważane za dorównujące optycznie 70-200 4.0L