Strona 1 z 8 123 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 72

Wątek: Zasłyszane w sklepie.

Zablokowany
    Miasto
    białystok

Domyślnie Zasłyszane w sklepie.

Ostatnio chodziłem sobie po pewnym sklepie, i usłyszałem jak sprzedawca zachwala Nikona bodajże 60 i wymienia jego przewagi nad Canonem 450D. I mówi: Bo wie Pani bo w tym Canonie to ten obiektyw to jest tylko zapchania dziury. Normalnie nie wyrobiłem
    Ostatnio edytowane przez efish ; 21-12-2008 o 22:51

Cenzor Awatar MacGyver
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

Może chciał poderwać tą Panią, tylko z wychowaniem było u niego nienajlepiej :-)
    Cztery czarne eosy, pół-eos i pentax... a dokładniej to tutaj

Zablokowany
    Miasto
    białystok

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez MacGyver Zobacz posta
    Może chciał poderwać tą Panią, tylko z wychowaniem było u niego nienajlepiej :-)
    Różnica wieku była spoooora ale są gusta i guściki

Domyślnie

Jakby nie patrzeć to zapycha bądź co bądź dziurę :P

Pełne uzależnienie Awatar Pikczer
    Miasto
    Warsaw

Domyślnie

Ja za to uslyszalem na innym forum gdzie koledzy doradzali zakup czlowiekowi pierwszej lustrzanki, ze ludzie wybieraja C a nie N, bo C latwiej sie foci

Początki nałogu Awatar Troyan

Domyślnie

Prawdopodobnie za sprzedaż Nikona dostaje prowizję w wys. około 30 złotych. Tak samo jak za sprzedaż Sony ale ciut wyższą, bo Sony daje bonus np. sprzedawcom w Fotojokerze w wysokości 50pln za sprzedanie wybranej lustrzanki. Wiedząc o tym nie się co dziwić że jednego m-ca najlepszym aparatem jest Sony jakies tam a za m-c później już np. Nikon
    Założyłem sobie FOTOBLOGA

Coś już napisał Awatar yaro78
    Miasto
    mazowieckie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Troyan Zobacz posta
    Prawdopodobnie za sprzedaż Nikona dostaje prowizję w wys. około 30 złotych. Tak samo jak za sprzedaż Sony ale ciut wyższą, bo Sony daje bonus np. sprzedawcom w Fotojokerze w wysokości 50pln za sprzedanie wybranej lustrzanki. Wiedząc o tym nie się co dziwić że jednego m-ca najlepszym aparatem jest Sony jakies tam a za m-c później już np. Nikon
    Dokładnie tak jest, każdy chce żyć
    bez sensu

Uzależniony

Domyślnie

Kiedy pół roku temu zrezygnowałem z Lumixa DMC-FZ 50 i podjąłem decyzję o przesiadce na system lustrzankowy (bardziej "rozpowszechniony" niż Panasonic), błąkałem się po sklepach ze sprzętem foto i zadawałem sprzedawcom różne takie „ciekawe” pytania. Po prostu jako nieobyty w świecie fotografii rozpaczliwie próbowałem znaleźć jakiś punkt zaczepienia, żeby wybrać tzw. system. Kiedy już skumałem, że w dziedzinie produkcji cyfrowych lustrzanek przodują Nikon i Canon, poszedłem do marketu Saturn i panu z działu foto zadałem, w dużym uproszczeniu mówiąc, takie oto pytanie: Nikon czy Canon? I cóż w odpowiedzi usłyszałem? Oczywiście: Sony! W sumie... Głupie pytanie to i takaż odpowiedź...

Pełne uzależnienie Awatar Slider

Domyślnie

Ja już kilkakrotnie pisałem o tym czego to ja nie słyszałem od sprzedawców, ale ostatnio też coś było.. przyszła sobie matka z córką, chciały kupić Sonego (zastanawiały się nad A300 i A350) w sumie nie wiem dlaczego, może dla Dobrego LV, w każdym razie były raczej zdecydowane na Sonego, ale przyszedł Pan sprzedawca i skutecznie je od tej decyzji odciągnął.. Zaproponował no nie zgadniecie co.. Nikona w sumie to już tego słuchac się nie da, bo są zapatrzeni w te Nikony jak kury w gnat i świata poza nim nie widzą.. Coś tam nagadał, że stabilizacja nie bedzie potrzebna w "takim zakrsie ogniskowych" no bardzo ładnie, ale o świetle to już wspomniec nie łaska.. i sprzedał N D60 z kitem bez VR.. Córka była niezadowolona z wyboru i juz jej współczuję, bo bedzie się musiala męczyc z systemem, ktorego nie lubi..:wink:

Cytat Zamieszczone przez Troyan Zobacz posta
    Prawdopodobnie za sprzedaż Nikona dostaje prowizję w wys. około 30 złotych. (..) co dziwić że jednego m-ca najlepszym aparatem jest Sony jakies tam a za m-c później już np. Nikon
    To teraz przynajmniej wiem dlaczego.. Mimo to zawsze wiedzialem , że sprzedawcom w takich sklpach nie należy ufać, bo sprzedają to, co "muszą" sprzedać..
    Canon PowerShot S3 IS, Canon Lens 36-432mm f/2.7-f/3.5 IS USM, dekieLek na obiektyw, pasek, Lampa wbudowana SpeedLite, VeLbon CX200, Literatura, Karty pamięci SanDisk uLtra III 2.0 GB, Adapter, CoreL Paint Shop Pro Photo X2, Lenspen mini Pro.

Początki nałogu Awatar Troyan

Domyślnie

Ale tak jest we wszystkich sieciowych wyspecjalizowanych sklepach- czy chce sie kupić żelazko, telewizor czy aparat, sprzedawca zawsze podpowie zgodnie z "listą premiowaną" co jest dobre Kiedy wynagrodzenie składa się z podstawy 950 brutto + premia za sprzedaż pochodząca ze sponsoringu producentów, nie ma czego innego oczekiwać, trzeba sobie poprostu z tego zdawać sprawę.

Tak na marginesie: Sony zanotowało największy wzrost sprzedaży i największą sprzedaż w Polsce DSLR. Ludzie z polskiego oddziału chwalili się ostatnio na konferencji szkoleniowej jakiegoś działu marketingu i merchandisingu (nie pamiętam dokładnie co to było), że z całej branży elektronicznej AGD i pokrewnej mają największe fundusze i najlepsze wsparcie centrali- no i to widać w sklepach sieciowych, zawsze sie znajdzie miły chłopak lub piękna dziewczyna ktróa zagada i pokaże jakie to Sony jest super
    Założyłem sobie FOTOBLOGA

Strona 1 z 8 123 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów