Strona 5 z 6 PierwszyPierwszy ... 3456 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 41 do 50 z 54

Wątek: [bilsia] Początki z portretem

Uzależniony Awatar ElSor
    Miasto
    Ozimek (OPO)

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez PrzeMass Zobacz posta
    Myślę, że warto by było popracować nad doświetleniem obiektów, a co za tym idzie unikaniem przepaleń na fotkach.
    Widze ze juz w kolejnym poscie piszesz o przepaleniach. Co prawda nie mam skalibrowanego monitora zadnym urzadzeniem tylko na "oko" ale takowych przepalen u siebie nie widze jest jasno ale nie bialo
    12 troszke dziwny grymas twarzy zlapany
    14 chyba ciut nie ostro
    10 i 13 jak najbardziej tak
    A490+SDK
    Galeria CB | Sport CB || PhotoShop jest jak cebula . . . ma warstwy

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ElSor Zobacz posta
    Widze ze juz w kolejnym poscie piszesz o przepaleniach. Co prawda nie mam skalibrowanego monitora zadnym urzadzeniem tylko na "oko" ale takowych przepalen u siebie nie widze jest jasno ale nie bialo
    Może ja jakąś manię mam Wygląda na to, że w pracy monitor nie świeci za rewelacyjnie, ponieważ moje foty w domu na kalibrowanym(także na oko) monitorze wyglądają dobrze a w pracy przepały

bilsia
    Guest

Domyślnie

DonBolano, miałam takie samo odczucie jak Ty, gdy pierwszy raz zobaczyłam tę fotkę na kompie Skadrowałam, tak żeby było bez lusterka i...niestety, lusterko nadaje zdjęciu czegoś w stylu dynamiki, podkreśla scenerię. Wieczorem wstawię skadrowane to sam zobaczysz, choć może będzie Ci się bardziej podobało - rzecz gustu

PrzeMass, ja tak jak ElSor nie widzę przepaleń Doświetlenie to moja zmora...ale pracuję nad tym. Światło na targach ustawiane było przez profesjonalistów, więc nie musiałam nic więcej robić, ewentualnie użyć lampy,ale przed tym się baardzo bronię, bo nie lubię i nie bardzo umiem z lampą fotek strzelać. A za milowy krok dziękuję

bilsia
    Guest

Domyślnie

13 "

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Bydgoszcz.

Domyślnie

Może tak ? [tak na szybko]

Pełne uzależnienie Awatar Slider

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez janmar Zobacz posta
    Jak na moje oko, to na Twoim jest poprawniejsze WB, ale oryginał, poprzez ten ciepły zafarb jest przyjemniejszy w odbiorze..;-) Może to z kolei moja taka mania..
    Generalnie nie wszystko co jest poprawne techniczne, jest dobre. Czasem dopiero odpowiednia obróbka i ingerencja w kolory nadaje zdjęciu charakter.. W tym wypadku ten zafarb mógłby równie dobrze być przypadkowy, ale IMHO tutaj pasuje:-)

Pozdrawiam
    Canon PowerShot S3 IS, Canon Lens 36-432mm f/2.7-f/3.5 IS USM, dekieLek na obiektyw, pasek, Lampa wbudowana SpeedLite, VeLbon CX200, Literatura, Karty pamięci SanDisk uLtra III 2.0 GB, Adapter, CoreL Paint Shop Pro Photo X2, Lenspen mini Pro.

bilsia
    Guest

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez janmar Zobacz posta
    Oświetlenie tam miało oddawać wrażenie zachodzącego słońca, stąd ciepłe barwy. Ale Twoja wersja podoba mi się, moja za to jest rzeczywista
    Dzięki za komentarze
    Ostatnio edytowane przez bilsia ; 06-04-2009 o 23:14

Początki nałogu Awatar DonBolano
    Miasto
    Ostrów Wielkopolski

Domyślnie

Hmm. Kadr jako taki był dobry.. Tylko mozna sie bylo troszku odsunac w prawo czy cos.. Kontrolwac plan podczas robionie zdjecia, a nie potem
    A takie kadrowanie to kiepskie. Zdjecie jest plaskie..
    Na świat spoglądam przez armatę...

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Bydgoszcz.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez bilsia Zobacz posta
    Oświetlenie tam miało oddawać wrażenie zachodzącego słońca, stąd ciepłe barwy. Ale Twoja wersja podoba mi się, moja za to jest rzeczywista
    Dzięki za komentarze
    No ,prawdę znasz Ty ,mnie tam nie było.:smile: Założyłem że bluzeczka byla biała,a aparat Sony alfa ,miał kolor aparatu Sony alfa :smile: .Ale oczywiście prawo twórcy aby decydować o swej fotce.Sorry i juz zmykam.

Pełne uzależnienie Awatar Loome
    Miasto
    Poznan

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez bilsia Zobacz posta
    to foto to koń trojański.. taka reklama sony, na forum canona.. kto sie nie skusi?

Strona 5 z 6 PierwszyPierwszy ... 3456 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów