Strona 3 z 3 PierwszyPierwszy 123
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 30

Wątek: [tand1912] Piękny świat

Pełne uzależnienie Awatar Sergiusz
    Miasto
    mazowiecka wioska

Domyślnie

Tand1912 jak się zaczniesz starać to nic z tego nie będzie. Zdjęcia to tylko zdjęcia. Jak byś się nie starał przy myciu rąk to czystsze nie będą. Skoro robienie zdjęć jest Twoim naturalnym odruchem bez mała warunkowym to naprawdę jest świetnie i wielu by tak chciało. Technicznie też nie jest źle.

Ewa- On robił to zdjęcie w Chorwacji a tam nie ma tak jak u nas, że włączasz światła awaryjne i parkujesz gdzie się zatrzymasz. Brzeg często jest wysoki i stromy a do tego porośnięty jakimś zielem z kolcami. Zanim by zaparkował i postarał się to byłaby musztarda po obiedzie. A tak jest o czym podyskutować na Forum.
    Nie ogranicza mnie wyobraźnia ponieważ jej nie posiadam.

tand1912
    Guest

Domyślnie

Dzisiaj nabrala mnie ochota wyeksponować liczbę 3.
    Co sądzicie:
    1.

2.
    Ostatnio edytowane przez tand1912 ; 05-04-2009 o 21:36

Pełne uzależnienie Awatar sniper88
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

2 pytania Dlaczego umiesciles kawalek siatki w kadrze? I druga czesc-co urzeklo Cie w tym widoku, albo tez co on wg Ciebie ma przekazac?

EDIT: oba pytania odnosza sie do 2 zdjecia
    WWW | 500px | IG
    Semper in altum

Pełne uzależnienie Awatar Slider

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez sniper88 Zobacz posta
    2 pytania Dlaczego umiesciles kawalek siatki w kadrze?
    Sniper, skup się! Przeciez tu chodzi o trójpodział..:grin:

Cóż.. faktycznie coś w tym jest.. trzy domki są, trójpodział jest, trzy choinki są, częsci trzech samochodów widac w kadrze, trzy lataranie także (choć schowane), trzy czerwone słupki.. trochę tyc trójek by się znalazło..:-) Ale poza tym to zdjęcia takie sobie..:-)
    Canon PowerShot S3 IS, Canon Lens 36-432mm f/2.7-f/3.5 IS USM, dekieLek na obiektyw, pasek, Lampa wbudowana SpeedLite, VeLbon CX200, Literatura, Karty pamięci SanDisk uLtra III 2.0 GB, Adapter, CoreL Paint Shop Pro Photo X2, Lenspen mini Pro.

tand1912
    Guest

Domyślnie

Siatkę umieściłem celowo, oddziela 3 choinki w dość nietypowy sposób . Jeżeli chodzi o zdjęcie nr.1 to podobaja mi się te 3 domki "przytulone" do lasu.
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Slider -fakt jeżeli chodzi o trójpodzial ale tych samochodów to sam nie zauwazylem
    Przyznaję że nie są to zdjęcia oryginalne - taka próba przelania teorii w praktykę ale ciągle wierzę że trening czyni mistrza.
    Ostatnio edytowane przez tand1912 ; 05-04-2009 o 21:43 Powód: Automerged Doublepost

Pełne uzależnienie Awatar pank
    Miasto
    wawa

Domyślnie

Sądzę że 3 w Twoim wydaniu jest mocno nieciekawe.
    Nazywam się Piotr Knap, to i informacja że moje nazwisko można wyguglać nie jest zdaje się sprzeczne z 8 punktem regulaminu forum więc nie rozumiem czemu zostało to usunięte. Albo inaczej, rozumiem, ale powód jest dość żenujący

Pełne uzależnienie Awatar Mellan
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Trzy domki mogłyby fajniej wyglądać gdyby zamiast krzaczorów i gałęzi na pierwszym planie było ładne (czyt. zróżnicowane) niebo na trzecim. A tak... tworzą one niepotrzebny szum w kompozycji.
    Co do tych choinek...te kraty w dość luźny, bo nie do końca właściwy sposób pokazują "mocne" punkty w których powinny znaleźć się jakieś klocki. Jak widzisz, w tej fotografii dokładnie je pominąłeś kadrując dokładnie na opak regułom kompozycji. Ta latarnia i słupki na dole kadru... jakieś fragmenty samochodów i inne takie...
    Za dużo, za dużo przeszkadzajek, za dużo bałaganu.
    C-F-K - forever

tand1912
    Guest

Domyślnie

Dziękuję za spostrzeżenia. Te domki niestety tylko o tej porze mogą być widoczne. Później jak słusznie zauważyłeś giną za zielenia drzew. Z choinkami mogłem się bardziej postarać co też bardzo szybko uczynię

Pełne uzależnienie Awatar sniper88
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Slider Zobacz posta
    Sniper, skup się! Przeciez tu chodzi o trójpodział..:grin:
    Taa, to taka nowa metoda wyswietlania tych linii i mocnych punktow w wizjerze?

Cytat Zamieszczone przez tand1912 Zobacz posta
    Siatkę umieściłem celowo, oddziela 3 choinki w dość nietypowy sposób .
    Jezeli chciales na zdjeciu osiagnac jakas geometrie to....moim zdaniem Ci nie wyszlo. Po pierwsze-2 choinki bo bokach sa pociete, po drugie na zdjeciu jest mnostwo innych elementów, które tylko rozpraszaja (ot latarnia i słupek w mocnych punktach, a na dodatek fragmenty samochodów i budynku w tle, które są niewiele mniej ostre niż 1 plan) a po trzecie-ostatnie...co u licha ciekawego widzisz na tym zdjeciu? To zdjecie moim zdaniem wyglada jak dopasowywanie teorii do praktyki-ma byc symetrycznie-jest, maja byc mocne punkty-są, horyzonst w 1/3 wysokości też, tyle ze poskladane w ten sposób zupełnie, ale to zupełnie mi sie nie podobają...

PS. Sorry za brutalnosc, ale napisalem dokladnie to, co mysle o tym zdjeciu. Mam nadzieje ze nie masz mi za zle
    WWW | 500px | IG
    Semper in altum

tand1912
    Guest

Domyślnie

Sniper88 jasne że rozumię Twoją opinię! Uczę się fotografii a WY bardzo mi pomagacie swoim doświadczeniem. Liczę że za jakiś czas będe mógł na tyle znac teorię iż w praktyce wykonanie zdjęcia powali Was na kolana - no oczywiście nie doslownie. Nauczę się robić zdjęcia poprawnie, następnie ciekawie i interesująco. Wy mi w tym pomagacie

Strona 3 z 3 PierwszyPierwszy 123

Uprawnienia umieszczania postów