Witajcie
proszę o ocenę zdjęcia. Uwierzycie że...nasz Bałtyk potrafi tak wyglądać...
1.
![]()
Witajcie
proszę o ocenę zdjęcia. Uwierzycie że...nasz Bałtyk potrafi tak wyglądać...
1.
![]()
A i owszem, potrafi. Zdarza mi się czasem "przejazdem" popodziwiać przy chłodnym wiaterku
Ocena zdjęcia....cóż.
Horyzont co prawda niecentralny, ale słoneczko to i owszem. Piękny przepał w asyscie flar...
Najważniejsze, że Tobie się podoba.
C-F-K - forever
Ha ha - surowo ale dziękuję. To bylo lato i pomimo zachodu słońce naprawdę było ostre...
No wiesz.. a poczekać paręnaście minut, aż słoćne zejdzie trochę niżej, przy okazji trochę osłabnie i nada otoczeniu czerwone kolory, to nie łaska?faktycznie nie zachwyca. Czasem dobrym pomysłem jest wprowadzenie w kadr jakichś elementów (zazwyczaj pokazanych w postaci sylwetki, ale z takim światłem to inaczej (raczej) sie nie da) żeby nie bylo tak symetrycznie (na zasadzie słońce po jednej stronie kadru, a dla zrównoważenia ów element po drugiej). Wiem, że znowu prawię banały i pewnie doskonale o tym wiedziałeś, no ale pomysł z wykonaniem nie zawsze idą w parze:grin:
Pozdrawiam
Canon PowerShot S3 IS, Canon Lens 36-432mm f/2.7-f/3.5 IS USM, dekieLek na obiektyw, pasek, Lampa wbudowana SpeedLite, VeLbon CX200, Literatura, Karty pamięci SanDisk uLtra III 2.0 GB, Adapter, CoreL Paint Shop Pro Photo X2, Lenspen mini Pro.
Nie przejmuj się, pierwsze koty za płoty.
Rozpiętość tonalna sceny jaką zadałeś przekracza niestety możliwości matryc cyfrowych. Flary są pochodną klasy obiektywu, a robienie zdjęć pod słońce to prosta recepta na ich otrzymywanie.
Postaraj się podchodzić do Słońca jak do dużej lampy, która pomaga ci oświetlić coś ciekawego, a nie jak do obiektu fotografowania. To chooolernie mocna lampa :wink:
Pozdrawiam
C-F-K - forever
Balans bieli chyba mocno za zimny? Poza tym nie widzę tam nic specjalnego...
Nie specjalnie widać ten piękny świat. Jest zimno, kompozycja taka sobie, generalnie, zdjęcie średnie. Może powinieneś pokombinować trochę z filtrami cokina, zdjęcie zrobić ze statywu na dłuższych czasach?
Nazywam się Piotr Knap, to i informacja że moje nazwisko można wyguglać nie jest zdaje się sprzeczne z 8 punktem regulaminu forum więc nie rozumiem czemu zostało to usunięte. Albo inaczej, rozumiem, ale powód jest dość żenujący
flara troche zbyt przypadkowa niestety. ogolnie kadr mi sie nie podoba i zbyt jaskrawe swiatlo
5Dmk3 + 1Dsmk2 + Fuji X-T1
Crazy Apple Fanboy
Ex Linux User