Pokaż wyniki od 1 do 10 z 50

Wątek: C 70-200 f/2.8L IS + APS-C

Mieszany widok

Pełne uzależnienie Awatar Goomis
    Miasto
    Bydgoszcz

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kolaj Zobacz posta
    Stabilizacja stabilizacją ale tylko wersje IS tego szkła (zarówno 4 jak i 2,8 ) mają uszczelnienia. Warto mieć tego świadomość przed ostatecznym wyborem.
    No nie wiem ale 2.8 bez IS tez jest uszczelnione. Co prawda nie mogę znaleźć ale raczej wątpię żeby nie było - w końcu to ich top lens jak sami go reklamują i najczęściej wybierany przez profi(też słowa Canona) więc wątpię żeby nie był uszczelniony.
    Dowód chociażby taki, że pracowałem w deszczu i nie zauważyłem, żeby coś się do niego mogło dostać. No i nic we wnętrzu nie parowało potem. Ani pod okienkiem FTM-a ani w środku.
    5DmkIII + S14/2.8 + C35/1.4LmkII + C85/1.2LmkII + C70-200/2.8L + 600EX-RT & 580EXII + Think Tanki (Retro30, Shapeshifter, Skin Set v2) + NEC EA274WMi + Sandisk

Pełne uzależnienie Awatar Kolaj
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Goomis Zobacz posta
    No nie wiem ale 2.8 bez IS tez jest uszczelnione. Co prawda nie mogę znaleźć ale raczej wątpię żeby nie było - w końcu to ich top lens jak sami go reklamują i najczęściej wybierany przez profi(też słowa Canona) więc wątpię żeby nie był uszczelniony.
    Dowód chociażby taki, że pracowałem w deszczu i nie zauważyłem, żeby coś się do niego mogło dostać. No i nic we wnętrzu nie parowało potem. Ani pod okienkiem FTM-a ani w środku.
    Przykro mi. Jesteś w błędzie. Sięgnij do źródeł miast opierać się na swoich przypuszczeniach.

Bez IS:
    http://www.usa.canon.com/consumer/co...0&modelid=7341

IS
    http://www.usa.canon.com/consumer/co...ModelDetailAct

W opisie drugiego znajdziesz takie coś: "is also highly resistant to dust and moisture, too." Tylko w opisie drugiego. Podobny fragment znajdziesz w opisie 4IS. To nie jedyne źródło a informacja jest pewna.

Mój 20D też przeżył kilka deszczy ale dowód na jego wodoszczelność to żaden.
    BYKOM STOP - poprawna pisownia i ortografia w internecie

Uprawnienia umieszczania postów