Jak to za pojemny ? To jak chcesz zmiecic lapa 15 '4 ?
Jak to za pojemny ? To jak chcesz zmiecic lapa 15 '4 ?
Jak możesz to wrzuć kilka fotek z tego DEFENDERA , jestem zainteresowany kupnem takiej torby , tylko czy 210 czy 220.
No wreszcie ktoś coś napisze o defenderzeMocno się do niego przymierzam.
6D + 35L + 85f/1.8 + 24-105L
Powiem na razie tyle - torba jest niezla, ciekawsza od lowepro reportera, ale nie wszystko w niej rozumiem, a rozmieszczenie przegrod na razie stanowi dla mnie zagadke...jak to sobie zrobic...
Flanel pokazuj fotki![]()
6D + 35L + 85f/1.8 + 24-105L
Witajcie mili parafianie.
Parafrazując wielkiego wieszcza narodowego : " Stało się stało, co miało się stać, kupiłem Hamę, oszqrf....mać !"
A piszę tak dla tego, bo np. mojego przyjaciela ze stajni N, szlag trafia jakim cudem kupiłem taki wynalazek, tym samym zdradzając firmę której zaufałem na samym początku przygody z lustrem - czyli Lowepro..
Mój przyjacielu... Historii tej torby i tak byś nie zrozumiał ;]
Na początku kiedy plecak okazał się nie wystarczający, moje oczy z automatu polazły na produkty Lowepro. Czytając różne opinie, wziąłem też pod uwagę takie firmy jak Tamrac, Mekko, Domke, Canon, czy nawet NG. O Hamie nawet nie słyszałem ( znaczy się o torbach, bo to że robią kupę chłamu to wiedziałem - sam nawet tym chłamem handlowałem ).
Jak zwykle - by podjąć decyzję nie wystarczy oglądać zdjecia w necie. Trzeba pójść do sklepu, pomacać, pogadać ze sprzedawcą... Po kilku takich wizytach udało mi się po pierwsze - ustalić co jest dla mnie ważne w torbie, po drugie, nie wszystko Lowepro co się świeci...
I ta nieszczęsna Hama..
Hama zdobyła mnie 3 rzeczami. Ceną, patentami i gadżetami ;]
Co najlepsze - wykonaniem nie ustępuje ( IMO ) Lowepro.
A zdaniem pewnej starszej pani, prowadzącej mały zapchlony sklepik foto w Gdyni, Hama jest po prostu lepsza.
Męczyłem dziś pana w komputroniku ( mają fajną cenę ). Przymierzałem się półgodziny i w końcu zdecydowałem że to jest to.
No to jedziem z tym koksem...
O to (nie) sławna Hama.
Tak tak..wygląda jak pół **** zza krzaka. Ale na żywo jest lepiej.
Ok...zaczniemy od.... środka.
O to wnętrze torby
I sama torba, bez wnętrza
Jak jest duża...na to pytanie odpowie nam ekspert
Podkoszulek ;]
Ok... jedziemy dalej...wstawiłem przegrodę od laptopa, i choć w instrukcji stoi, że tylko 14 calowe - ja wcisnąłem tam moją starą 15 stkę... Wystaje, ale da się torbę domknąć bez problemu.
Wydaje się że lepiej będzie pasować 15,4 cala, bo jest niższy, a szerszy, a miejsca jest jeszcze po bokach.
Jedno słowo o pasku na ramię. Dobry jest. Szeroki, miękki i gruby, bardzo wygodnie się nosi torbęk:
Ok ale wracamy do naszej torby, widzianej z "przodu" czyli widok na klamry.
To co jest ciekawe, to .... konstrukcja. Niby prosta, ale..
Wydaje się że sprawa oczywista. Widzimy przód, i klamry od pokrywy....
Ale zdziwiłby się ten który chciałby po odpięciu klamr, podnieść Pokrywę.
Nie da się.
Odpinamy klapę, a tam..
Kieszeń. Przynajmniej tak się wydaje. A od góry w pokrywie miejsce na wizytówkę.
Ok, rozchylamy kieszeń... Ale to nie jedna kieszeń a w zasadzie aż trzy !
Najgłębiej, jest kieszeń a'la organizer, z miejscem na długopis, karteczkę, szczoteczkę do zębów...i....
... i w środku portfel na karty pamięci przyczepiony czerwoną "cumką" ( taka jak krawat używane w żeglarstwie do wiązania np fałów czy żagla, albo po prostu jak refy grota ).
Przed ogranizerem na karty, są 2 płytkie nie wiedzieć na co potrzebne kieszonki rozmieszczone symetrycznie