Strona 202 z 357 PierwszyPierwszy ... 102152192200201202203204212252302 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 2 011 do 2 020 z 3561

Wątek: W czym nosic sprzet?

Początki nałogu Awatar Flanel
    Miasto
    Gdynia

Domyślnie Review torby HAMA defender 210 cz. 2

A najbardziej od przodu... jest najbardziej zagadkowa kieszeń. Zagadkowa, bo jej właściwości odkryłem na sam koniec.

Niby normalnie..

No za wielka nie jest, ale już się nada na coś konkretnego...

Ale zaraz...co to za zameczki po bokach ?

No to rozpinamy i z lewej i z prawej

A to się teraz zrobiła dopiero mega wypasiona kieszona !

No dobra... Ale ja chcę do torby ! Do wnętrza !

Spoko spoko, po co ten pośpiech ;]

Drodzy państwo...o to przód. A w zasadzie tył torby.

To bardzo mylące i frustrujące, ale można do tego przywyknąć.

Ta część torby, jak wskazują te karbowania, przylega do biodra.

Na dole widać coś co przypomina pas biodrowy

Na tomiast karbowanie, kryje 2 tajemnice. Jedna to kieszeń na rzep

Druga, po odpięciu zamka który widać na dole po lewej - powstaje praktyczne "ucho", dzięki czemu można torbę zaczepić o takie podróżne walizki z długą rączką

Ok, otwieramy torbę. Czyli tak trochę nielogcznie, odpinamy zamek w miejscu gdzie tak naprawdę winien być "zawias" do pokrywy. Tylko że ten jest po stronie torby gdzie są klamry...a to Ci checa..

I otwieramy...

a w środku nic ciekawego, wyjąłem wszystkie wkłady, i teraz nie wiem jak z powrotem je poukładać.

OK, teraz przykład, jak Hama zmałpowała pomysł od Lowepro, ale podrasowała go skutecznie. Torby z serii stealth reporter, mają tzw szybki dostęp przez klapę. Nie trzeba jej podnosić, wystarczy odpiąć zamek. To rozwiązanie ma taką wadę, że przez szparę wyciąga się raczej tak sobie, przy okazji kalecząc sprzęt zamkiem.

Hama poszła krok dalej. Zamki są dwa, i do tego b. dobrze chronione. Nic się nie ma prawa stać.

Miasto
    Gdynia

Domyślnie Review torby HAMA defender 210 cz. 3

No fajnie, fajnie, ale teraz się czepnę. Pasek do torby ( ręczny ) nie jest za rewelacyjny cienki - mogli dać lepszy, ten nie budzi zaufania

A teraz wkłady, które aplikujemy sobie dowolnie :

Może i to nie wygląda skomplikowanie, ale ja nie mam na razie koncepcji, jak zbudować sobie wnętrze...

Teraz tak...za cholerę nie wiem co to jest i na co, ale podejrzewam że to ma coś wsólnego z mocowaniem statywu...

Nie mam pojęcia do czego jest ta pusta saszetka..

Pokrowiec przeciwdeszczowy schowany w gustownej czerwonej kosmetyczce..

Na uwagę zasługuje dobre wykonanie pokrywy przeciwdeszczowej, w miejscu gdzie przychodzi pasek ...

I bonus na koniec - przyczepiana na rzep szmatka do czyszczenia ( 70% polyester/30%Nylon)
    Ogólnie - fajna jest, duża wysoka, stawiam w niej 5D razem z 24-70 L z założonym normalnie tulipanem ( a ma on kilka cm ) więc spokojnie wejdzie lustro z 70-200 w pionie.

W razie pytań, służę.

Sorry, że tak długie to wyszło ;]

Żegna waz Flanel z Juniorem który dzielnie asystował

Moje uwagi - to czego brakuje imo, to lepszy pasek do ręki, lepszego wykonania spodu ( brakuje mi stópek gumowych ).

Przydały by się też kieszenie z boku ( tak jak ma to np. Tamrac pro 12). Ale i tak na brak miejsca nie można narzekać..

I może mogli dać więcej ścianek do modernizowania wnętrza.

Poza tym, to kawałek fajnej torby w na prawde dobrej cenie.

Torba waży 2,5 kg

Uzależniony

Domyślnie

Świetna robota Flanel, jestem Ci bardzo wdzięczny, bo pomogłeś mi podjąć decyzję. Brakuje tylko jednej fotki, mianowicie jak ta torba wygląda zawieszona na ramieniu. Może Twój mały asystent cyknie fotkę, gdy będziesz ją miał założoną na ramię
    6D + 35L + 85f/1.8 + 24-105L

Zablokowany

Domyślnie

Popieram, Flanel - kawał roboty. Co do comoutrekkera - u mnie pakuję w niego całą stopkę: najczęściej 1dsII z zapiętym 17-40, obok 35L i 85 a na dole 1d z zapiętym 70-200/2.8. Spokojnie wcisne też lampę i inne drobiazgi. Pakowna bestia.

Foto z komórki
    Ostatnio edytowane przez himi ; 02-04-2009 o 08:39

Domyślnie

Flanel - kawał dobrej roboty , wielkie dzięki ale jeszcze się waham , ta torba to tak trochę 180 stopni odwrócona od innych ale solidna.Pokarz jeszcze jak zapakowałeś sprzęt.

Miasto
    Gdynia

Domyślnie

I to jest problem... nie mam koncepcji...trochę mało tych przegród...

Ktoś się orientuje czy można nabyć je osobno ? Takie, albo takie jak w Lowepro ?

Dopiero zaczyna Awatar jacq

Domyślnie

To ja wrócę do Lowepro

Czy ktoś z Was korzystał z Lowepro Inverse 200AW
    Tak sobie oglądam fotki i specyfikacje..
    Mocno zastanawiałem się czy nie kupić sobie pasa na futrały Sliplock,
    ale znalazłem tą torbę.. i wygląda dość ciekawie..

Zablokowany

Domyślnie

Domke sprzedaje inserty do toreb - ale drogo, zadzwoń do Fotto Lublin, może oni mają jakieś inserty mekko.

Początki nałogu
    Miasto
    Dobczyce, Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Flanel Zobacz posta
    I to jest problem... nie mam koncepcji...trochę mało tych przegród...

Ktoś się orientuje czy można nabyć je osobno ? Takie, albo takie jak w Lowepro ?

Nie przejmuj sie w kazdej torbie jest za malo przegród Do mojego tamrac pro 8 już wymyślilem koncepcje i jest taka ze ma wejsc sprzęt który posiadam w stopce. I tak jest. Nie wybralem 12 bo za duze bydle i nie mam tyle siły żeby to nosić

Zablokowany

Domyślnie

Ja się pro 12 zaklinowałem kiedyś w wąskim wejściu na chór w kościele, wówczas powiedziałem ,,pas''

Strona 202 z 357 PierwszyPierwszy ... 102152192200201202203204212252302 ... OstatniOstatni

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów