Pokaż wyniki od 1 do 10 z 143

Wątek: Mam do wydania 10.000 złotych Canon EOS 50D

Mieszany widok

Zablokowany

Domyślnie

różnica miedzy 40D,a 50D jest duża-50-tka ma wyraźnie mniejsze szumy-
    -może pomyśl nad kupiniem manualnej stałki-ja tak zrobiłem i dużo kasy zaoszczędziłem

-Nie kupuj katry Kingstona-po roku padają.mi padł,koledze padła.Kup san disca 4 Gb extrima-super karta
    Ostatnio edytowane przez mieszko_1vp ; 31-03-2009 o 23:20

Pełne uzależnienie Awatar Goomis
    Miasto
    Bydgoszcz

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mieszko_1vp Zobacz posta
    różnica miedzy 40D,a 50D jest duża-50-tka ma wyraźnie mniejsze szumy-
    -może pomyśl nad kupiniem manualnej stałki-ja tak zrobiłem i dużo kasy zaoszczędziłem

-Nie kupuj katry Kingstona-po roku padają.mi padł,koledze padła.Kup san disca 4 Gb extrima-super karta
    Na czym opierasz opinie o szumach z 40 a 50D? Z tymi szumami to BZDURA sprawdzałem osobiście z miclesem. to samo szkło, ten sam frame, ta sama kompensacja naświetlania, taki sam pomiar światła. Wynik jest taki, że szum jest taki sam i tyle. Różnica jest tylko taka, że 50-tka ma większą matrycę i można dostać większy wydruk. Dopiero tam się zaczną różnice. Na kompie czy na odbitkach do 15x21 żadnej różnicy nie zobaczysz - chyba, że pod lupą.

Co do Kingstona to racja - sypią się. Mi się wysypała i po tym omijam z daleka.

Piszesz, że zrobiłeś już 5 ślubów. Piszesz w pierwszym poście, że chcesz jasne szkła - no normalne. To jakim cudem w ogóle zastanawiasz się nad szkłem 18-200?? O_o skoro to na długim końcu ma 6.3 a żeby się dało w ogóle używać to trzeba przymknąć do 11 chyba :-P

No niestety za niecałe 5k nie dostaniesz porządnych szkieł w zakresie 17-130
    Najlepsze wyjście to 17-55/2.8 + 85/1.8 ew. 24-105/4 L ale to ne masz szerokiego kąta ani jasno też za bardzo nie jest. Na ślub moim zdaniem 2.8 to już maks. Kościoły w naszym kraju głównie stare i ciemne są.
    5DmkIII + S14/2.8 + C35/1.4LmkII + C85/1.2LmkII + C70-200/2.8L + 600EX-RT & 580EXII + Think Tanki (Retro30, Shapeshifter, Skin Set v2) + NEC EA274WMi + Sandisk

Uprawnienia umieszczania postów