Pokaż wyniki od 1 do 10 z 85

Wątek: Nowy obiektyw KIT. Co sądzicie? 18-55 a 18-55 IS

Mieszany widok

Coś już napisał

Domyślnie

Mam prośbę o pomoc. Piszę tutaj z nadzieją na szybką reakcję.

Chciałem kupić coś taniego, szerokiego, tyle, żeby obraz powstał Czytając ten i inne wątki, postanowiłem kupić 18-55 II. Niestety na wskutek komplikacji w sklepie nie doszło do transakcji, zaproponowano mi w ramach dbania o klienta 18-55 IS po b. okazyjnej cenie jak sądzę. Podpiąłem obiektyw, wszystko pięknie, tylko nie mogę ustawić przysłony 3.5. Pracując na innym systemie i innych obiektywach, było tak, że ten największy otwór był na krótkiej ogniskowej, zmieniając na najdłuższą mieliśmy ten mniejszy (w tym wypadku 5.6). Tutaj albo nie chce się ustawić 3.5, albo się ustawi i niepostrzeżenie wskoczy 5.6, czasem jednak się uda coś pstryknąć na 3.5. Czy ja o czymś nie wiem, czy też dostałem okazyjnie wadliwy towar?

Wybaczcie, ale nie chciałem zakładać nowego wątku, bo może problem wynika z mojej niewiedzy.

Pełne uzależnienie Awatar gwozdzt

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez niemar Zobacz posta
    zaproponowano mi w ramach dbania o klienta 18-55 IS po b. okazyjnej cenie jak sądzę. Podpiąłem obiektyw, wszystko pięknie, tylko nie mogę ustawić przysłony 3.5.
    przy jakiej ogniskowej?

Pracując na innym systemie i innych obiektywach, było tak, że ten największy otwór był na krótkiej ogniskowej, zmieniając na najdłuższą mieliśmy ten mniejszy (w tym wypadku 5.6).
    tak właśnie powinno być.

Tutaj albo nie chce się ustawić 3.5, albo się ustawi i niepostrzeżenie wskoczy 5.6, czasem jednak się uda coś pstryknąć na 3.5. Czy ja o czymś nie wiem,
    trudno powiedzieć.... napisz jeszcze jaki aparat? w jakim trybie fotografujesz?

czy też dostałem okazyjnie wadliwy towar?
    a to też możliwe - okazje czesto się mszczą...
    Pozdrowienia, Tomek
    Kilka moich zdjęć... i sprzęt

Uprawnienia umieszczania postów