Strona 4 z 8 PierwszyPierwszy ... 23456 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 31 do 40 z 72

Wątek: Zasłyszane w sklepie.

Pełne uzależnienie Awatar Slider

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Sergiusz Zobacz posta
    Sprzedawca udaje się z pytaniem do kolegi i z zasady nie wraca.
    Genialna spostrzegawczość Sergiuszu! Często mam dokładnie to samo, przy czym ja zadaję z reguły łatwiejsze pytania. Niemniej mozna zauważyć taką zaleznośc, że zakłopotany sprzedawca idzie zazwyczaj po backup, ale to już w postaci człowieka, który ma takiego gadanego, że nie da Ci dojśc do słowa i albo kupisz to, co on Ci wciśnie, albo prędzej wyjdziesz ze sklepu..:grin:

Pozdrawiam
    Canon PowerShot S3 IS, Canon Lens 36-432mm f/2.7-f/3.5 IS USM, dekieLek na obiektyw, pasek, Lampa wbudowana SpeedLite, VeLbon CX200, Literatura, Karty pamięci SanDisk uLtra III 2.0 GB, Adapter, CoreL Paint Shop Pro Photo X2, Lenspen mini Pro.

Pełne uzależnienie Awatar Sergiusz
    Miasto
    mazowiecka wioska

Domyślnie

To nie możliwe. Choć raz minie pan w sklepie lekko podłamał. Ale to było na stoisku z filmami DVD więc poza tematem.
    Nie ogranicza mnie wyobraźnia ponieważ jej nie posiadam.

Pełne uzależnienie Awatar pan.kolega

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Troyan Zobacz posta
    Słuchajcie, nie ma się czamu dziwić. Sony ma takie fundusze na marketing że inne firmy wysiadają. W Fotojokerze za sprzedanie jakiejś tam Alfy sprzedawca dostaje od 70 do 150 złotych premii. Jak tam jeszcze pracowałem 2 lata temu (ale ten czas leci) to pamiętam że za sprzedaż Alfy 100 w zestawie z obiektywem (chyba jakimś tele) dawali 350 złotych.

Dziwi Was to, że sprzedawca pcha za co mu płącą ? Podstawa w Fotojokerze to marne 950 złotych na rękę. Sprzeda sie kilka Alf i juz są 2 patyki
    To niezłe premie. A ja kilka dni temu widziałem w sklepie nową DSLR A200, cały kit, nowy w pudle za niecałe $200. To najniższa cena za nieużywaną lustrzanke cyfrowa jaką dotąd widziałem. Obawiam się, że za sprzedanie tego remanentu nikt nie dostał ani centa.

Początki nałogu Awatar sadaman
    Miasto
    Tychy

Domyślnie

Wczoraj w Tychach wielkie otwarcie Saturna
    Jak to zwykle przy tego typu okazjach - wszystko z wielką "POMPĄ" przed wejściem tłumy ludzi, policja, karetki i komitety kolejkowe.
    Aby uniknąć tłumów wybrałem się tam jak już ludzie wykupili telewizory i laptopy za grosze z promocji i zrobiło się mniej tłumnie.
    Oczywiście skierowałem się także na stoisko Foto by pooglądac sobie sprzęcik tam wystawiony. Bardzo byłem zdziwiony że jedynym sprzętem Canona który był wystawiony i dostępny w sprzedaży to zwykłe głuptaki.
    Niestety nie znalazłem ani jednego lustra czy też szkła systemowego. Na pytanie co z lustrami pan wzdrygnął ramionami i odpowiedział że jak narazie mają to co widać :-|
    Oczywiście półki uginały się pod ciężarem luster Nikona oraz Sony, podobnie jak i szkieł do tych systemów.
    Równie dobrze i bogato prezentowała się półka z obiektywami Sigmy.
    Zauważyłem że mają szkło Sigma 70-200 mm f/2.8 - więc podchodzę do kolesia obsługującego ten dział i mówię że chciałbym je zobaczyć pomacać / czy może pokazać. I tu następuje ciekawe zjawisko - koleś podąża w strone wystawki i otwiera półke ze szkłami Nikona - wyciąga Nikkora 70-200 ze światłem 2.8, poczym wyciąga też Sigmę o którą prosiłem.
    Myślę sobie "OK Sigma pod system Canona ale po cholere pokazuje mi tego Nikkora" Więc pytam jednocześnie uświadamiając go że chciałem tylko Sigmę zobaczyć bo to do Canona / na co koleś wcina mi się w slowo i wyjaśnia że jeśli chodzi o tych dwóch producentów to napewno najlepiej wypada Nikkor i tego mi poleca do Canona, ponieważ Sigmie zdażają się wpadki z celnością a Nikkor jest bardziej pod tym kątem dopracowany
    Ręce opadają - pomyśleć że przyjdzie teraz niezbyt kumaty człowiek i chce kupić szkło - wyobraźmy sobie powyższą sytuację z kompletnym laikiem w temacie...skoro pan z obsługi stoiska poleca mi Nikkora do Canona to tak musi być > ok proszę o zapakowaną sztukę > kupuję
    A w domu...
    Ostatnio edytowane przez sadaman ; 27-03-2009 o 09:23
    Pucha i słoki

Coś już napisał
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

Pracuję także w handlu i zasada jest jedna. Nie ważne co chce klient, trzeba sprzedać to za co dostajemy pieniądze. Druga sprawa że handlowiec nie musi znać od A do Z sprzętu który sprzedaje, mało tego. Naprawdę dobry Handlowiec, sprzeda cokolwiek i komukolwiek. Moja branża to nie foto, ale mam jeszcze więcej rzeczy do dyspozycji i jakby nie było przez to utrudnione zadanie. Ale u mnie za taką pomyłkę jak wyżej napisane Nikkora do Canona, to bym nieźle dostał po premii, bo to świadczy generalnie o sklepie. Generalnie już w sklepach się nie pytam o nic.

Domyślnie

Mnie ostatnio w Fotopajacu koleś wmawiał, ze 450d to świetny aparat bo lekutki. Jak mu powiedziałem, ze wole coś cięższego bo sie stabilniej trzyma to on znowu do tego ze 450-ntka jest taka lekutka to sie bedzie stabilnie trzymać. Chcąc udowodnić mi słuszność swojego wywodu podczepił do 450d Sigme 70-200/2.8, złapał puszke jak zwykłego kompakta nie trzymając wogóle za szkło i zaczął potrząsać zeby pokazać jak to jest stabilnie

A co do sprzedawców to mówią, że dobry handlowiec eskimosowi chłodziarke wciśnie
    EOS 20d, EOS 300, Tokina 20-35/3.5-4.5, EF 50/1.8, EF 28-80/3.5-5.6 II, 380 EX, Metz 44 af3, Zenit 412DX, Zenitar 50/2, statyw i chęci do nauki

Coś już napisał
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez plyszczarz86 Zobacz posta
    A co do sprzedawców to mówią, że dobry handlowiec eskimosowi chłodziarke wciśnie
    I o to właśnie mi chodziło, więc nie dziwcie się handlowcom że gadają bzdury, bo nie muszą się wogóle znać na tym co sprzedają, ale płacą im za obrót.

Pełne uzależnienie Awatar Tezet-gdynia
    Miasto
    Gdynia

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Paenka Zobacz posta
    Hyhyhy....podobno głodnemu chleb na myśli...może stąd moje skojarzenia
    hehe, nie wiem co mialas na mysli Ale mi chodzilo o taniec brzucha w roznych ciemnych lokalach

Bywalec Awatar Elmarqo
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

A propos sprzedawców. Poszedłem do jednego z MM we Wrocławiu, podpiąłem sobie do puszki 70-200 2.8 i generalnie byłem bardzo zadowolony z tego co przez wizjer zobaczyłem . Moje zadowolenie było tak duże, że postanowiłem podzielić się swoją radością ze sprzedawcą działu foto. On spokojnie, z miną zawodowca mówi "super jakość nie? Wiadomo, stałka!" No i to byłby na tyle

Pełne uzależnienie Awatar Slider

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez sadaman Zobacz posta
    Bardzo byłem zdziwiony że jedynym sprzętem Canona który był wystawiony i dostępny w sprzedaży to zwykłe głuptaki.
    Niestety nie znalazłem ani jednego lustra czy też szkła systemowego. Na pytanie co z lustrami pan wzdrygnął ramionami i odpowiedział że jak narazie mają to co widać :-|
    Hmm.. to akurat nie nowość. W gdańskim Saturnie wiecej Canonów tez nie uświadczysz. Sprzedaca z działu foto mówił, że zerwali z nimi umowę, a aparatów pewnie zostało tyle, co jeszcze nie zdjążyli sprzedać. I tak została 450-tka z kitem, bez lamp, bez akcesoriów (wstawili na jego miejsce chyba Olka, który ma wyraźne problemy żeby zająć półkę i się "zaprezentować" Z kompaktów też wywalili SX10 (SX1 chyba nawet nie mieli) G9, G10, i parę mniejszego pokroju.. W Fotojokerze jeszcze się to jakoś trzyma, jest 40 i 50D, słoiki, gripy i lampy, ale za chore pieniądze, więc się wstrzymuję z kupnem czegokolwiek..

Pozdrawiam
    Canon PowerShot S3 IS, Canon Lens 36-432mm f/2.7-f/3.5 IS USM, dekieLek na obiektyw, pasek, Lampa wbudowana SpeedLite, VeLbon CX200, Literatura, Karty pamięci SanDisk uLtra III 2.0 GB, Adapter, CoreL Paint Shop Pro Photo X2, Lenspen mini Pro.

Strona 4 z 8 PierwszyPierwszy ... 23456 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów