Strona 2 z 8 PierwszyPierwszy 1234 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 72

Wątek: Zasłyszane w sklepie.

Początki nałogu

Domyślnie

jedni sie oburzyli inni marketing znalezli; oczywiscie nikt nie wspomina o marketingu jaki odwala canon ustawiajac lewych fotografow na imprezach sportowych, zal

a prawda jest taka ze kit nikona byl kiedys lepszy, przynajmniej do czasow wersji IS

dziwi mnie zreszta wybieranie canona jako aparatu wiedzac ze bedzie sie siedziec na kicie, z tym jak puszki xxxd maja odpad jesli chodzi o AF to nijak ominac Nikona, tam czlowiek zrobi statystycznie wiecej ostrych fotek na kicie

Pełne uzależnienie Awatar Slider

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez kubaj Zobacz posta
    oczywiscie nikt nie wspomina o marketingu jaki odwala canon ustawiajac lewych fotografow na imprezach sportowych
    Ooo, a to ciekawe.. masz więcej info na ten temat?

dziwi mnie zreszta wybieranie canona jako aparatu wiedzac ze bedzie sie siedziec na kicie,
    jeśli mowimy w tych kategoriach, to oczywiście, zwłaszcza, że nawet nie bierze się pod uwagę Olka, który jednak zbierał całkiem dobre opinie za swoje kity. Z pentaxem nawet nie wiem co się dzieje, bo ostatnio miał same fatalne premiery.. Tylko nowa puszka K-m, potem wypuscili ją w wersji nadzianej błyskotkami i niedawno na bialo..
    Canon PowerShot S3 IS, Canon Lens 36-432mm f/2.7-f/3.5 IS USM, dekieLek na obiektyw, pasek, Lampa wbudowana SpeedLite, VeLbon CX200, Literatura, Karty pamięci SanDisk uLtra III 2.0 GB, Adapter, CoreL Paint Shop Pro Photo X2, Lenspen mini Pro.

Pełne uzależnienie Awatar adamek
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

też mnie kwestia lewych fotografów na imprezach sportowych bardzo ciekawi.
    Miłego dnia
    adam jastrzębowski
    cyfra i analog. obiektywy, statyw i monopod
    tu tu

Początki nałogu Awatar Troyan

Domyślnie

Może wg Kubaja Canon zamiast robić pro marketing konsumencki opłaca statystów na wielkich imprezach sportowych żeby stali z atrapami białych luf No koncepcja spiskowej teorii dziejów nabiera nowego znaczenia
    Założyłem sobie FOTOBLOGA

Zablokowany
    Miasto
    białystok

Domyślnie

Kolejna historyjka zasłyszana w sklepie.
    Pan promujący aparaty SONY porównuje Alfe 350 do Nikona D90, i mówi dla klienta: Bo widzi Pan, Alfa 350 to już wyższa półka niż D90, bo ma 14 Mp a D90 tylko 12 Mp.

Cenzor Awatar MacGyver
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

Cóż sprzedawca w przeciętnym sklepie foto (czyt: w statystycznym FotoPajacu ;-) ) to zazwyczaj osoba przypadkowa, która jeszcze dwa miesiące wcześniej pracowała w sklepie z ciuchami. Takie czasy :-)
    Cztery czarne eosy, pół-eos i pentax... a dokładniej to tutaj

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

To niestety tak działa. Moja komórka ma aparat 5 Mpx i wszyscy (w sklepie też) poczytywali to jako wielką zaletę i przewagę nad starszymi/innymi modelami, które miały "zaledwie" 2 albo 3 MPx. Nawet już nie chce mi się tego wyjaśniać i prostować.
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Początki nałogu

Domyślnie

Jeśli ktoś ma ochotę to zapraszam do sprawdzenia zachowania sprzedawcy w sieci "nie dla idiotów". Ostatnio przeglądając torby foto usłyszałem rozmowę mniej więcej taka :

Sprzedawca
    Klient

S:A jaki by Pani chciała aparat? Taki do pokazania czy taki co świetne zdjęcia robi?
    K: No....żeby dobry był itd...

I tu zacząłem się bardziej przysłuchiwać

S: To powiem Panu tak: Mój kolega fotograf, który robi śluby, komunie i bardzo dużo zdjęć powiedział, że najpierw kupił sobie ten (wskazał nikona) bo mu wszyscy polecali, później zmienił na ten (Canon), aż w końcu kupił ten i kolo pokazuje Soniaka
    K: Naprawdę taka różnica? A mi mój znajomy fotograf mówił, że canon ma lepszą czułość.

S: Wie Pan co. Ja coś Panu pokaże - i wyciąga wydrukowane foto zdjęcia jakiejś starówki w nocy (na oko widać, że robione ze statywu, ładne gwiazdki i pewnie iso 100 bo zero ziarna) i mówi, że tylko soniak robi takie zdjęcia.
    K: Ahhhaaaa..... i już prawie kupił.

I tak działa marketing Sony. Mnie to w sumie rybka, ale wciskać ludziom takie kity to po prostu jest ubaw po pachy.

A może wybiorę się z dyktafonem i nagram kolesia? Bo gadane miał przednie.
    Mordo Ty moja !

Domyślnie

Jak człowiek zielony to mu sprzedawca sprzeda to, o czym klient nawet nie myślał. Tak czy siak - jak ktoś pyta sprzedawcę o aparat to niestety musi wiedzieć w którym sklepie ma zapytać. A skąd klient ma to wiedzieć? Ano - musi kogoś zapytać To tak pół żartem, pół serio.

A tak ciut bardziej na poważnie? Jak człowiek potrafi troszeczkę myśleć i poświęci temu więcej czasu (np. szukając informacji w internecie) to nie musi pytać sprzedawcy.
    Jak przeczyta dość dużo to ma potem to, co większość z nas już przechodziła. Ból głowy i w dalszym ciągu czuć pustkę w czaszce. Ale jesteśmy już blisko. Gros sprzętu przecież już odpadło a my męczymy oczy i mózg czy lepsze auto ISO czy ciut mniejsze szumy...
    A potem zmęczeni idziemy do sklepu a tam... SONY :-)

Pełne uzależnienie Awatar Tezet-gdynia
    Miasto
    Gdynia

Domyślnie

A ja lubie meczyc sprzedawcow roznymi technicznymi pytaniami i ich poprawiac Zadawac pytania najbardziej perfidne, udawac ze nie wiem o co chodzi a pozniej robic jakis wyklad ze to przeciez jest nie tak tylko zupelnie inaczej Miny i proby wywiniecia sie z opresji sa masakryczne

Strona 2 z 8 PierwszyPierwszy 1234 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów