Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 17 z 17

Wątek: [GDAŃSK] Oko W Oko - cykl spotkań z fotografami na Politechnice Gdańskiej

Bywalec Awatar brylas
    Miasto
    Gdańsk

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Slider Zobacz posta

Zaczęło się niewinnie od przedstawienia, chodzi o Kosycarza (tak, tak, wszyscy znają, syn Macieja)
    Pozdrawiam
    Raczej syn Zbigniewa

Pełne uzależnienie Awatar Slider

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez brylas Zobacz posta
    Raczej syn Zbigniewa
    Już widać, że nie byłeś w środę..

Właśnie p. Maciek opowiadał jak to wiele osób często myli go z jego ojcem, zwraca się do niego "Panie Zbigniewie" lub przez pomyłkę przypisuje mu zdjęcia jego ojca. Czasem wynikały z tego całkiem zabawne historie..:-)

Pozdrawiam
    Ostatnio edytowane przez Slider ; 24-03-2009 o 13:26
    Canon PowerShot S3 IS, Canon Lens 36-432mm f/2.7-f/3.5 IS USM, dekieLek na obiektyw, pasek, Lampa wbudowana SpeedLite, VeLbon CX200, Literatura, Karty pamięci SanDisk uLtra III 2.0 GB, Adapter, CoreL Paint Shop Pro Photo X2, Lenspen mini Pro.

Bywalec Awatar brylas
    Miasto
    Gdańsk

Domyślnie

A nigdzie nie pisałem że tam byłem, poprawiłem tylko błąd który Ty napisałeś i nie wyjaśniłeś o co chodzi.
    Tak na marginesie to trzeba być totalnym głąbem żeby pomylić syna z nieżyjącym ojcem

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez brylas Zobacz posta
    poprawiłem tylko błąd który Ty napisałeś i nie wyjaśniłeś o co chodzi.
    No, już wyjaśniłem..:-)

Tak na marginesie to trzeba być totalnym głąbem żeby pomylić syna z nieżyjącym ojcem:-(
    Hmm.. a gdyby ojciec żył, to robi różnicę? Takie przypadki i pomyłki często się zdarzają, jeśli tych osób nie widziało sie na oczy, a zna tylko z udostępnianych prac, zwłaszcza jeśli dziedziczy się po kimś fach, jak w tym przypadku ojciec-syn. Dla przykladu: za młodu wychowywałeś się na zdjęciach Z. Kosycarza, po kilku latach przychodzi nowe pokolenie, ale że to samo nazwisko i praca, to się myli..:-)
    Canon PowerShot S3 IS, Canon Lens 36-432mm f/2.7-f/3.5 IS USM, dekieLek na obiektyw, pasek, Lampa wbudowana SpeedLite, VeLbon CX200, Literatura, Karty pamięci SanDisk uLtra III 2.0 GB, Adapter, CoreL Paint Shop Pro Photo X2, Lenspen mini Pro.

Początki nałogu
    Miasto
    Gdańsk

Domyślnie

będę jutro raczej na pewno

Bywalec Awatar brylas
    Miasto
    Gdańsk

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Slider Zobacz posta
    Dla przykladu: za młodu wychowywałeś się na zdjęciach Z. Kosycarza, po kilku latach przychodzi nowe pokolenie, ale że to samo nazwisko i praca, to się myli..:-)
    to się nazywa ignoranctwo niestety

Domyślnie

No, i tak oto w ten sposób, już kolejne i ostatnie spotkanie mamy za sobą:-)

Jeśli ktoś nie był, to podpowiem tylko, że myślą przewodnią tego spotkania było "Jak technologia cyfrowa wpływa na tworzone przez nas zdjecia", choć jego [spotkania] plan był pewnie zupełnie inny. Niesamowitym jest dla mnie fakt, że czlowiek, który przez około 20 lat robił analogiem reportarze (z jedynym szkłem 20mm), z dnia na dzień, gdy wygrał cyfrówkę (Canona G9) w jakimś konkursie staje się nagle mistrzem abstrakcji!

Widać, że ów reporter nie przepadał za naszym systemem, albo nie znał serii G, bo strasznie psioczył na tego canonika, że to taki mały, kiepski aparacik z dużymi szumami, mający mało funkcji (sepia, cz-b itp). Co ciekawe, funkcja, która najbardziej przypadła do gustu naszemu gościowi i którą z zamiłowaniem stosował w swoich pracach było: "tylko jeden kolor" i "zamień kolor" Dacie wiarę..?

Generalnie spotkanie nie było takie ciekawe jak z Kosycarzem. Pytań.. nie padło wiele, za to atmosfera była bardziej rodzinna, bo wszysy musieli się skupić w jednym miejscu, żeby dostrzec prezentowane zdjęcia na błyszczącym papierze, które od czasu do czasu były "puszczane w obieg"

O samych zdjęciach (zwłaszcza tych cyfrowych) się nie wypowiem, bo nie czuję się kompetentny:-) Gdybym znał go z poprzednich abstrakji podobnych do pokazanych dzisiaj, mógłbym powiedzieć, czy zdjęcia na swój sposób były dobre, czy złe, póki co nie chciałbym krzywdzic go ew. mylnymi spostrzezeniami..:wink:

Pozdrawiam

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12

Uprawnienia umieszczania postów