Pokaż wyniki od 1 do 10 z 1516

Wątek: Dofinansowanie na działalność z urzędu pracy

Mieszany widok

Początki nałogu

Domyślnie

A ja mam pytanie. Bo sam chcialem zalozyc firme jako osoba fizyczna i starac sie o dotacje. Mialaby to oczywiscie byc firma foto, ale budowana od podstaw... Pieniadze z dotacji chcialbym przeznaczyc na sprzet: dodatkowe obiektywy, moze laptop i strona internetowa. I teraz mam pytanie:

Powiedzmy nie bede mial zlecen przez 2-3 miesiace... I co wtedy? Albo nawet najczarniejszy scenariusz - co jesli w ogole nie bede mial zlecen? Wtedy oplacam tylko ZUS i te cale pieniadze sa moje (tzn zakupiony sprzet)? Bede mial kontrole w siedzibie firmy i wtedy pokazuje po prostu tylko zakupiony sprzet czy jeszcze jakies faktury itd?
    Musze zwrocic wtedy te pieniadze?

Uzależniony Awatar blum
    Miasto
    świętokrzyskie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Misiek87 Zobacz posta
    Powiedzmy nie bede mial zlecen przez 2-3 miesiace... I co wtedy?
    Kryzys Oplacasz ZUS, zakupiony sprzet jest Twoj ale musisz miec na niego faktury.. musisz jakos udokumentowac zakup sprzetu przedstawionego w biznes planie. Pieniadze z odsetkami musisz zwrocic jesli nie dotrzymasz przynajmniej jednego z warunkow umowy.
    Ja myslalem, ze foto to taka specyficzna dzialalnosc.. ja najpierw zbieralem klientow, podpisywalem umowy, bralem zaliczki.. pozniej sie otwiera firme nie liczac na szczescie ze byc moze wpadnie klient i sie zarobi i co jesli takiego klienta nie bedzie

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów