Strona 21 z 152 PierwszyPierwszy ... 1119202122233171121 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 201 do 210 z 1516

Wątek: Dofinansowanie na działalność z urzędu pracy

Początki nałogu Awatar Hiv
    Miasto
    Łódź

Domyślnie

Ja prowadzę już działalność od jakiś 3lat.
    Dotacji z UP nie dostanę więc. Ale słyszałem, że sa jakieś środki unijne na rozwój działalności. Moze ktoś z was wie coś więcej na ten temat?
    2x5DII + 16-35L + 24L + 35L + 85 1.8 + 135L + 70-200 f2.8L IS + 2x580ex II i inne graty do błyskania

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Hiv Zobacz posta
    Dotacji z UP nie dostanę więc. Ale słyszałem, że sa jakieś środki unijne na rozwój działalności. Moze ktoś z was wie coś więcej na ten temat?
    Na dotacje z UP trzeba mieć status bezrobotnego i zakładać firmę po raz pierwszy więc słusznie zauważyłeś.
    Jednak jako osoba prowadząca działalność, jeżeli stwożysz miejsce pracy możesz zasięgnąć również dofiansowania.
    Co do dotacji z UE czytałem, że trzeba wybrać który program będziemy rozwijać no i w każdym województwie są to inne postulaty. Oczywiście wiadomo w jakim celu będziemy się starać o dotację - my grono Canon-Board ;d, lecz również jestem ciekaw jak takie skromne studio fotograficzne można by było doposażyć z tych funduszy europejskich, ponieważ nigdzie nie przeczytałem że może to być dofinansowanie właśnie na studio fotograficzne. (żródło Newsweek)
    Ostatnio edytowane przez Memoriz ; 15-03-2009 o 22:29
    .

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez dj_zibi Zobacz posta
    MM-architekci jedno drugiego nie wyklucza. Wszędzie się trąbi by brac los w swoje ręce-> zakładać firmy … . A coraz większej rzeczy uczących się ludzi który prawdopodobnie będą wykształceni odcina się do tego dostęp. Nie tylko ja ale z tego co wiem jest ogromna rzesza ludzi(studentów) którzy maja świetne(wg nich) pomysły na biznes, jednak brak im grosza na start. Bo niby studia SA darmowe duperele… ale tak naprawdę wiadomo ile to kosztuje i często nawet to stypendium to mało. I tak gro z nich pracuje po sklepach czy w Mc’Donaldach…. .
    Przepraszam bardzo, ale czy tylko PUP daje dotacje na założenie działalności? No offence, ale zamiast biadolić, jaki to polski student biedny i uciśniony, proponuje najpierw poszukać informacji o dotacjach. Nikt Ci na tacy pieniędzy nie poda, ale trochę wysiłku i na prawdę można wystartować ze swoim biznesem. PO KL 6.2, inkubatory przedsiębiorczości i lokalne konkursy na ciekawe biznesplany czekają..
    Front Side Studio

www.fs-studio.pl

Uzależniony
    Miasto
    Namysłów/Wrocław

Domyślnie

kogut masz rację, i ja to wiem, tylko to juz nie jest tak łatwe i pewne jak "zwykła dotacja". Nikt nie biadoli bo jakoś sie ciągnie.
    Ostatnio edytowane przez dj_zibi ; 15-03-2009 o 22:52

Domyślnie

Wiem, że nie jest proste, ale patrząc z 2 strony, gdyby każdy mógł w "15 min" zalatwić sobie 40 tys dotacji, to 70% założonych w ten sposób firm by padło.. A chyba nie o to w tej dotacji chodzi Dlatego jest z tym tyle biegania, żeby urzędy przekonały się o przygotowaniu i motywacji do prowadzenia biznesu przez beneficjenta.
    Front Side Studio

www.fs-studio.pl

Dopiero zaczyna

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Hiv Zobacz posta
    Ja na twoim miejscu zaciągnął bym języka w urzędzie marszałkowskim. Ja dostałem ostatnio dotacje 40000zł (bez ściemy) na działalność fotograficzną. Jeśli chcesz sie dowiedziec czegoś więcej na ten temat to zapraszam na priwa.
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Wcale nie musisz być bezrobotnym żeby taką dotacje dostać, nie możesz tylko mieć zarejestrowanej działalności gospodarczej od co najmniej 1 roku. Jeśli chodzi o dofinansowanie na rozwój przedsiębiorstwa to trzeba mieć 50% własnego wkładu. Ja tak przynajmniej usłyszałem.
    Ostatnio edytowane przez Gregio ; 16-03-2009 o 10:41 Powód: Automerged Doublepost

Uzależniony

Domyślnie

Gregio napisz coś więcej, pewnie nie tylko mnie by interesowało jak ponad dwukrotnie zwiększyć budżet startowy.

Uzależniony
    Miasto
    Namysłów/Wrocław

Domyślnie

kogut nie to co mi chodziło. I tak większość tych firm jest zakładana tylko dla tej kasy, przynajmniej w "moim" powiecie, po okresie 12miesiecy firmy nie ma.

Początki nałogu

Domyślnie

A ja mam pytanie. Bo sam chcialem zalozyc firme jako osoba fizyczna i starac sie o dotacje. Mialaby to oczywiscie byc firma foto, ale budowana od podstaw... Pieniadze z dotacji chcialbym przeznaczyc na sprzet: dodatkowe obiektywy, moze laptop i strona internetowa. I teraz mam pytanie:

Powiedzmy nie bede mial zlecen przez 2-3 miesiace... I co wtedy? Albo nawet najczarniejszy scenariusz - co jesli w ogole nie bede mial zlecen? Wtedy oplacam tylko ZUS i te cale pieniadze sa moje (tzn zakupiony sprzet)? Bede mial kontrole w siedzibie firmy i wtedy pokazuje po prostu tylko zakupiony sprzet czy jeszcze jakies faktury itd?
    Musze zwrocic wtedy te pieniadze?

Uzależniony Awatar blum
    Miasto
    świętokrzyskie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Misiek87 Zobacz posta
    Powiedzmy nie bede mial zlecen przez 2-3 miesiace... I co wtedy?
    Kryzys Oplacasz ZUS, zakupiony sprzet jest Twoj ale musisz miec na niego faktury.. musisz jakos udokumentowac zakup sprzetu przedstawionego w biznes planie. Pieniadze z odsetkami musisz zwrocic jesli nie dotrzymasz przynajmniej jednego z warunkow umowy.
    Ja myslalem, ze foto to taka specyficzna dzialalnosc.. ja najpierw zbieralem klientow, podpisywalem umowy, bralem zaliczki.. pozniej sie otwiera firme nie liczac na szczescie ze byc moze wpadnie klient i sie zarobi i co jesli takiego klienta nie bedzie

Strona 21 z 152 PierwszyPierwszy ... 1119202122233171121 ... OstatniOstatni

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów