Strona 164 z 410 PierwszyPierwszy ... 64114154162163164165166174214264 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 631 do 1 640 z 4099

Wątek: Canon EOS 5D Mark II

Początki nałogu Awatar photographus
    Miasto
    Białystok

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez marekb Zobacz posta
    a ile ma sRAW..??
    według mnie Marku ten lepszejszy ma rozdziałkę 3861 x 2574 co przy 240 dpi pozwala osiągnąć więcej niż A4
    Ale co ja tam wiem...

Edit:
    Moderatorze drogi! Nie nerwuj Kolega Marek chciał mi delikatnie zasugerować, że tak sobie znam się na wydrukach
    I pewnie ma rację!
    Co ja , k...wa wiem o fotografowaniu....;-)
    Ostatnio edytowane przez photographus ; 14-03-2009 o 23:59
    regulamin pkt 8

Uzależniony
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez MMM Zobacz posta
    To oczywiście jest niezły sposób i jeśli np. ISO800 jest dla kogoś akceptowalne to wystarczy takie ustawić a następnie tryb Av. Aparat sobie będzie dobierał czas i wszystko gra. Ja bym preferował sposób polegający na zmierzeniu światła przy pierwszym ujęciu, ustawienie ISO "na zapas" +1EV i robienie kolejnych ujęć nie przejmując się już niczym.
    Dzieki, wiele osob porownywalo juz wysokie ISO do starego 5D i innych puszek. A jak porownujecie ISO <= 800? Co jest dla Was akceptowalne? Na ta chwile 800 wydaje mi sie akceptowalne, choc kazde ISO nizsze ma przewage jesli chodzi o 'wyciaganie' cieni. Zamierzam w najblizszym czasie samemu zrobic troche wiecej testow. Co Wy sadzicie?

PS: Nie mowie o studio, ani uzywaniu statywu w plenerze, kiedy albo mozna wplynac pozytywnie na swiatlo, albo wydluzyc czas.

PPS: Zastaniawam sie po prostu, czy biezaca technologia matryc pozwoli uzywac wyzszego ISO z zakresu nizszych (<=800) zachowujac korzyscie znanego dotad ISO 100, czy tak, czy inaczej trzeba czekac na zmiane technologiczna produkcji matryc...
    Ostatnio edytowane przez Jerry_R ; 15-03-2009 o 18:06
    Pozdrawiam!

Pełne uzależnienie Awatar oskarkowy
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez photographus Zobacz posta
    3861 x 2574 co przy 240 dpi pozwala osiągnąć więcej niż A4
    Ale co ja tam wiem...
    Moderatorze drogi! Nie nerwuj Kolega Marek chciał mi delikatnie zasugerować, że tak sobie znam się na wydrukach
    I pewnie ma rację!
    No, jeśli chcesz oddawać do labu odbitki do druku w 240dpi, to Marek z pewnością ma rację.
    Jarek

Początki nałogu Awatar photographus
    Miasto
    Białystok

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez oskarkowy Zobacz posta
    No, jeśli chcesz oddawać do labu odbitki do druku w 240dpi, to Marek z pewnością ma rację.
    dlatego napisałem że się nie znam
    regulamin pkt 8

Coś już napisał

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez MMM Zobacz posta
    Canon nigdy w historii nie wypuścił firmware, który cokolwiek dodawałby do funkcjonalności aparatu(...)
    "Firma Canon zapowiedziała udostępnienie w połowie marca br. nowego oprogramowania przeznaczonego dla aparatu Canon PowerShot SX1. Aktualizacja firmware pozwoli użytkownikom tego aparatu na wykonywanie zdjęć w formacie RAW. "

http://www.optyczne.pl/1602-nowość-F...Shot_SX1_.html

Domyślnie

to czego userzy sie domagaja w petycji, kwalifikuje 5tke mk2 do mk3 - mimo, ze bym bardzo chcial to jakos mi sie nie chce wierzyc... ale chcialbym sie mylic - w koncu w ten prosty sposob canon by wiele zyskal w oczach uzytkownikow.
    Ostatnio edytowane przez furzyk ; 16-03-2009 o 20:38 Powód: Automerged Doublepost
    śluby, studio - Poznań
    5dmkII, 12-200mm w 5 szklach

Domyślnie

na to co jest w tej petycji to nie ma co liczyć - bo wtedy wg. amerykańskiego prawa 5d mk2 stał by się kamerą a nie aparatem - co pociąga za sobą wyższe cło i podatki.
    Eos 500N/24f2.8/50f1.8/85f1.8

Uzależniony Awatar Sławek
    Miasto
    Częstochowa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez gkmrtoip Zobacz posta
    na to co jest w tej petycji to nie ma co liczyć - bo wtedy wg. amerykańskiego prawa 5d mk2 stał by się kamerą a nie aparatem - co pociąga za sobą wyższe cło i podatki.
    No chyba prawo patentowe Tomasza Edisona już nie obowiązuje.

Dopiero zaczyna

Domyślnie

Może panowie wiecie..
    Jak to jest z lampą sunpak pz42x i ttl w dwójce, pisałem trzy razy do polskiego dystrybutora z zapytaniem( ostatni @ w niedzielę). Google nic nie podpowiada.
    Nie działa, 'atakować" serwis? Właściwie lampa jest mi niepotrzebna, ale... wciąż na gwarancji

Pełne uzależnienie Awatar arturs
    Miasto
    Kielce

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez szarlatan Zobacz posta
    Może panowie wiecie..
    Jak to jest z lampą sunpak pz42x i ttl w dwójce, pisałem trzy razy do polskiego dystrybutora z zapytaniem( ostatni @ w niedzielę). Google nic nie podpowiada.
    Nie działa, 'atakować" serwis? Właściwie lampa jest mi niepotrzebna, ale... wciąż na gwarancji
    a jaki to ma związek z tematem wątku??
    a skoro nie działa to pewnie że naprawiać skoro na gwarancji..
    5DmkI, C85f1.2L|580 EXII|

Strona 164 z 410 PierwszyPierwszy ... 64114154162163164165166174214264 ... OstatniOstatni

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów