Strona 4 z 6 PierwszyPierwszy ... 23456 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 31 do 40 z 53

Wątek: 5D II + Tamron SP AF 28-75 mm f/2.8 XR Di LD

Coś już napisał Awatar spino
    Miasto
    Ostrów Mazowiecka

Domyślnie

używam T28-75 z 5D, miałem możliwość porównania zdjęć z C24-70 na 5D i...
    .... spodziewałem się czegoś więcej po Canonie. Owszem L-ka jest ładniejsza, solidniej wykonana, ale za to też dużo większa i cięższa.
    IMHO - różnica w cenie jest nie adekwatna do różnicy na zdjęciach (przynajmniej dla nie profesjonalisty).
    W niektórych ujęciach zdjęcia lepiej wychodziły z Tamrona. Oczywiście Canon ma lepszy AF i ma USM, ale z tym tamronem nie jest tak tragicznie jak tu nieraz piszą. A co ciekawe, z braku innego szkła czasem robię tym tamronem zdjęcia na meczach koszykówki i... AF daje radę.
    UWAGA 26.10.2012 SKRADZIONO: Canon 5D -nr ser. 3431303646; Canon Speedlite 580EX II -nr ser. 352198; Canon 50 f/1,4 -nr ser. 77370854, Canon 85 f/1,8 -nr ser. 49800336, CANON 70-200 f/2,8L IS USM -nr ser. 471918, Tamron SP AF 28-75 f/2.8 -nr ser. 536031; TORBA Canon Deluxe Camera Bag 10EG; KAMERA SONY XDR-NX5E -nr ser. 211529

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez nowart Zobacz posta
    taka ciekawostka - jeśli możesz się zadowolić 28mm za śmieszne pieniądze to polecam manualnego Nikkora 28/3.5. Dostałem go kilka dni temu za ok 250zł
    przy f/5.6 robi miazgę na 5d ze wszystkich zoomów i większości stałek.
    tradycyjna stalka 28 to raczej nie bardzo... chociach w takiej cenie to moze kiedys jako ciekawostke zanabede

Cytat Zamieszczone przez nowart Zobacz posta
    zresztą jak jesteś z okolic Wielkopolski to zapraszam, porównasz sobie kilka szkiełek a i nikkorka możesz na kilka dni pożyczyć
    niestety mialbym kawalek drogi ale dzieki za propozycje...

Uzależniony Awatar arrow

Domyślnie

czesto uzywam T 28-75, wlasciwie jest to moj obiektyw podstawowy, jakosc fotek zadowala mnie a cena tego szkla nie rujnuje małżeństwa i jeszcze na piwo zostanie
    Canon FF

Pełne uzależnienie Awatar banan82
    Miasto
    Scotland

Domyślnie

a czy naped AF jest bardzo glosny w tym tamronie? tzn w ciszy w kosciele bedzie bardzo slychac to "zzmmzzzmmzzzm"?
    5Dmk3 + 1Dsmk2 + Fuji X-T1
    Crazy Apple Fanboy
    Ex Linux User

Zablokowany

Domyślnie

Ujdzie, ale słychać. Miałem kiedyś dwa takie tamrony. Wspominam dobrze. Później jakoś tak się stało, że jeden z nich pracował z jedynką i tam zaczęła się irytacja, bo Af już zaczynał mocno odstawać od elek. Ale przy 5d (szybkość AF) nie powinno być źle.

Uzależniony Awatar arrow

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez banan82 Zobacz posta
    a czy naped AF jest bardzo glosny w tym tamronie? tzn w ciszy w kosciele bedzie bardzo slychac to "zzmmzzzmmzzzm"?
    juz nie przesadzajmy .... jest ok
    Canon FF

Pełne uzależnienie Awatar banan82
    Miasto
    Scotland

Domyślnie

czy rzeczywiscie to szklo daje taki zafarb brazowawy jak to MMM chyba wspominal wczesniej? Jak jest z kontrastem na fotkach ?
    5Dmk3 + 1Dsmk2 + Fuji X-T1
    Crazy Apple Fanboy
    Ex Linux User

Początki nałogu Awatar ExploRa
    Miasto
    Koszalin/Brd

Domyślnie

28-75 ma cichszy napęd niz 17-50... Ale aby zaklocic cisze w kościele ? To są bajki, które miedzy ksiazki mozna wsadzic... A zafarb ? Hmmm Lepszy kontrast jest niz w Sigmie 18-50 i kolory. Raczej to kwestia wywolywania RAWa...

Pełne uzależnienie Awatar aptur

Domyślnie

czy rzeczywiscie to szklo daje taki zafarb brazowawy jak to MMM chyba wspominal wczesniej? Jak jest z kontrastem na fotkach ?
    Brązowawy zafarb to mi dawał kit 18-55
    Tamron ociepla kolory i zafarb jest pomarańczowy. Przynajmniej taki był we wszystkich trzech egzemplarzach 28-75 jakie miałem. Optycznie szkło jest bardzo dobre jak za te pieniądze. Kontrast bardzo dobry nawet na f2.8.

Uzależniony

Domyślnie

masz kilka na pw z tego zestawu...
    Heniek

Strona 4 z 6 PierwszyPierwszy ... 23456 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów