Pokaż wyniki od 1 do 10 z 14

Wątek: [najeli] Mauritius 2008

Mieszany widok

Pełne uzależnienie Awatar najeli
    Miasto
    Gdańsk

Domyślnie

niektóre czyli które?
    nie wiem na czym to polega, ale często słyszę, ze moje foty są nieostre, chociaż nijak się tego dopatrzyć nie mogę i dla mnie wszystko jest ok...

Tzn. tu wiem, że 6 nie jest ok, ale kard mi się na tyle podoba, że mimo to dałam.

Początki nałogu Awatar DonBolano
    Miasto
    Ostrów Wielkopolski

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez najeli Zobacz posta
    niektóre czyli które?
    nie wiem na czym to polega, ale często słyszę, ze moje foty są nieostre, chociaż nijak się tego dopatrzyć nie mogę i dla mnie wszystko jest ok...

Tzn. tu wiem, że 6 nie jest ok, ale kard mi się na tyle podoba, że mimo to dałam.
    Zdjecia po zmniejszeniu wypada wyostrzyc. Sam tego dlugo nie robiłem i dopiero po jakimś czasie zacząłem to zauważać..

Wyostrzanie masz w większości programó graficznych. A sposoby jego stosowania znajdziesz m. in.: w dziale "Tips and Tricks"

A co do pytania.. Hmm.. Większości by się lekkie wyostrzanie przydało
    Na świat spoglądam przez armatę...

Pełne uzależnienie Awatar najeli
    Miasto
    Gdańsk

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez DonBolano Zobacz posta
    Zdjecia po zmniejszeniu wypada wyostrzyc. Sam tego dlugo nie robiłem i dopiero po jakimś czasie zacząłem to zauważać..

Wyostrzanie masz w większości programó graficznych. A sposoby jego stosowania znajdziesz m. in.: w dziale "Tips and Tricks"

A co do pytania.. Hmm.. Większości by się lekkie wyostrzanie przydało
    A jak Ci powiem, że jestem mgr inż. informatyki i znam algorytm jpga i każde jedno jest wyostrzone, to też mnie odeślesz do "Tips and Tricks"?
    Tu nie o to chodzi.
    Po prostu zastanawiam się gdzie jest ta "magiczna" granica ostrości zdjęcia.
    Dla mnie nieostre są 6, no i 15, ale one w oryginale są zdziebko nieostre. Wiedząc o tym postanowiłam je wrzucić, bo mi pasują do tej relacji.

Pozostałe są normalne, imho.
    I trochę nie rozumiem takiego pędu do zdjęć jak żyleta. Po prostu.

@kristof77: to już i tak crop, większej ogniskowej nie dali... ;-)

Uprawnienia umieszczania postów