Heh lubie takie pytania, moim zdaniem sam powinienes wiedziec na co wydac, wiesz jakie foto robisz masz pojecie o sprzecie to w czym problem ? ;-)
Jesli moge doradzic ,wykup wycieczke na Mautitiusa z jakas fajna dziewczyna ;-) Choc 17k hmm na dlugo nie starczy ;-)
http://www.tomaszgruszecki.com gg:1326595 Pozdrawiam.
Drugie body: myslisz o slubach, koncerty - najlepsze w tej chwili wydaje sie 5D II, docenisz iso 6400, jesli przy sportach AF 50 Ci nie wystarcza i łączysz bardziej z nim przyszlosc to 1d...
W pierwszym poście jest informacja że tyklo sprzęt.
50D + 4/17-40 + 1.4/50 + 1.8/85 + 2/135 + 2.8/70-200 + 580EXII
Może być?
A kto Ci to powiedzial ? Dlaczego mam 2 razy placic podatek niby ? Pierwsze slysze , zreszta to by bzdura kompletna byla...
Autorze tematu , ja wiem o co ci chodzi ale Ty nie do konca wiesz o co mi chodzi chyba poprostu.
A co do osoby ktora pisal ze brac bo daja i podatnik zaplaci to super , typowa mentalnosc...
ps podatnik nie placi akurat
no comment...
Właśnie Twoja podpowiedź z pierwszej strony była inspiracją do wymyślenia zestawu... Mi możesz napisać wprost o so Ci chodzi
A kto powiedział, że po roku będę zamykał działalnośćSzczerze to nawet nie mam takiego zamiaru...
To podsumujmy (bo się kwaśno robi...)
Pierwotny zestaw, który sobie wymyśliłem:
5D MkI (MkII trochę ;-) za drogi) - 6000PLN
16-35/2.8L - 5500PLN
35/1.4L - 5000PLN
Statyw Benro C-268M8+B-1+PU-50 - 1400PLN
Statyw do blendy - 100PLN
Wyszło 18000PLN bo muszę mieć jakiś wkład własnyNo i tak bym to widział... Co Wy na to? Coś zmienić?
Ostatnio edytowane przez kuzi4 ; 12-03-2009 o 20:08 Powód: Automerged Doublepost
5D + 17-40L + 50 f1.4 + 85 f1.8 + 70-200L + 580ex mkII + jakies statywy,torby i filtry = 17k pln
tak rozdysponowalbym swoje 17k pln.
Wkladu wlasnego nie musisz miec , tak czy owak dostaje sie z PUP obecnie 18500 zl , w innym dziale masz temat o dofinansowaniu.
Co do zestawu masz Tokine szeroka ona jest pod FF ? Nie dublowal bym setu 50D+Tokina i 5D+16-35 , zwlaszcza ze jak zalozysz 35/1.4 pod 5D nie bedziesz chcial wraca do 16-35 ;]
Zamiast tego pomyslal bym o 85/1.2.
Ale jak mowie pisze to w wiekszosci , w oparciu o swoje potrzeby ale patrzac na to co masz.
Co do 5dmkI , wiesz ze szansa na kupno nowego jest rowna prawie zeru ? Wez to pod uwage we wniosku , jesli cos chcesz kupic uzywane , to do wniosku trzeba dawac umowe przedwstepna , a kto ci ja da i bedzie czekal na oplacenie calosci jak zbyt na 5D jest od reki ;] , wiec zostaje zakup odrazu za wlasne srodki , ja tak zrobilem , z nadzieje ze uwzglednia go pozytywnie we wnisku , z czym raczej nie powinno byc problemu bo cena nowych 5dmkI w wiekszosci sklepow internetowych jest chora , wiadomo dlaczego.
Dodam ze ja majac w zasadzie oficjalnie 5DmkI i 85/1.8 430EXI chce dokupic drugie 5DmkI , 35/1.4 , 135/2L , 430EXII , pare duperel do tego , windoze , i za reszte 4000-4500 zl sprzet oswietleniowy ale studyjny. Wszystko pod katem glownie slubow itd uroczystosci , studia oraz poki co narazie nie zarobkowej reporterki , ale ten temat jak sie rozwinie , to sie okaze ;]
no comment...