Strona 17 z 36 PierwszyPierwszy ... 7151617181927 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 161 do 170 z 353

Wątek: laptop do zastosowań ogolnych / w tym foto

Moderator Awatar Janusz Body
    Miasto
    Szczecin

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Gringo997 Zobacz posta
    ....
    komputer całkiem fajny, jest DVI dobra matryca która po kalibracji spokojnie nadaje się do obróbki zdjęć bo kąty patrzenia są na prawde dobre....
    Bez przesadyzmu. Żaden laptop nie nadaje się do obróbki poza sytuacjami typu III wojna światowa. Do oglądania tak - do obróbki nie. Nawet do obróbki do netu też nie.

Kąty nie mają tu wiele do rzeczy, właściwie nie mają nic do rzeczy. Gamut a właściwie jego brak kładzie lapki na "dzień dobry"

Janusz,
    Old enough to know better - but I do it anyway.

Dopiero zaczyna Awatar pitfuszyl
    Miasto
    Poland, Warsaw

Domyślnie

matryca laptopa faktycznie nadaje sie tylko do przegladania netu, ale kiedy laptopa podlaczyc pod porządny monitor to już staje sie z tego potężne narzędzie pracy.
    --
    "Podchodź do tematu fotografowanego miękko, na czubkach polców. Ręka w aksamitnej rękawiczce, oko jastrzębia..."

Miasto
    Szczecin

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez pitfuszyl Zobacz posta
    matryca laptopa faktycznie nadaje sie tylko do przegladania netu, ale kiedy laptopa podlaczyc pod porządny monitor to już staje sie z tego potężne narzędzie pracy.
    Tak. No prawie bo używanie słowa "potężne" jest eee... no trochę przesadą Gringo997 pisał o matrycy

Janusz,

Bywalec Awatar spoon
    Miasto
    Wroclove

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Janusz Body Zobacz posta
    Żaden laptop nie nadaje się do obróbki poza sytuacjami typu III wojna światowa. Do oglądania tak - do obróbki nie. Nawet do obróbki do netu też nie.
    zawsze mnie zastanawia Janusz, czy piszac cos takiego, masz na mysli:
    a) doslownie to co piszesz
    b) laptopy w okolicach cen 2 - 8tyś zł ?
    I JUST LOVE TO PUSH THE BUTTON AND HEAR THE CAMERA SNAP | ruler of the world
    szukajka

Pełne uzależnienie Awatar banan82
    Miasto
    Scotland

Domyślnie

chyba tylko pierwsze
    5Dmk3 + 1Dsmk2 + Fuji X-T1
    Crazy Apple Fanboy
    Ex Linux User

Uzależniony

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Janusz Body Zobacz posta
    Bez przesadyzmu. Żaden laptop nie nadaje się do obróbki poza sytuacjami typu III wojna światowa. Do oglądania tak - do obróbki nie. Nawet do obróbki do net
    Nie. Chciałem napisać tylko "nie", ale zabrakło 2 liter. Piszę więc więcej. Duzo za dużo. Od cholery tego, co ogladasz na codzień i - jak sądzę robi na Tobie wrażenie - wyszło z laptopa. |I Nie wybuchła III WŚ. Inne - owszem niestety tak. Wiec bez przesadyzmu proszę. I bez ortodoksji. Wiem, że zdania nie zaczyna się od więc. Bez urazy, z całym szacunkiem.

Miasto
    Szczecin

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez spoon Zobacz posta
    zawsze mnie zastanawia Janusz, czy piszac cos takiego, masz na mysli:
    a) doslownie to co piszesz
    b) laptopy w okolicach cen 2 - 8tyś zł ?
    ŻADEN laptop nie ma nawet przyzwoitej matrycy. Gamuty matryc w laptopach są wielkości orzeszka ziemnego (podobno modne teraz bo z Gabonu).

Było tu sporo dyskusji na ten temat i nie będę się powtarzał na temat tego co już, wielokrotnie, zostało dowiedzione.

@rolaj: to nie ortodoksja i zupełnie nie wiem czemu moje (w kółko macieju) powtarzane
    LAPTOP DO OBRÓBKI ZDJĘĆ NADAJE SIĘ TAK SAMO JAK CANON 1DS MKIII DO WBIJANIA GWOŹDZI jest, dla Ciebie nie do przyjęcia.

Mówię to zupełnie serio, zupełnie bez urazy i jest to poparte dowodami w postaci kilkudziesięciu "obglądniętych" i oprofilowanych matryc w lapkach. ŻADEN jeszcze nie wyszedł poza jakość najtańszych, najbardziej gównianych monitorów z najniższej półki w MM. Naprawdę ŻADEN lapek i żadna matryca z lapka, bez względu na cenę lapka do obróbki się nie nadaje. Zdjęcia z dużą zawartością barw niebieskich wręcz nie sposób obrobić w sensowny, przewidywalny sposób. można obrabiać ale obrobić porządnie nie da rady.

EDIT: Było o tym tu na CB z milion razy i nie jest to tylko moje zdanie.

Janusz,

Uzależniony

Domyślnie

a co sądzisz o monitorach iiyama B2403WS-B1? Czy one też nie nadają się do obróbki? Chciałbym w przyszłości kupić taki monitorek, bo zwyczajnie nie stać mnie na Eizo...
    Czy według Twojej opini jakość matrycy też nie odbiega od wyświetlacza telefonu?
    Fotografia to pasja, moj Blog o fotografi, fotograficznie o wszystkim.

Miasto
    Szczecin

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Gringo997 Zobacz posta
    a co sądzisz o monitorach iiyama B2403WS-B1? Czy one też nie nadają się do obróbki? Chciałbym w przyszłości kupić taki monitorek, bo zwyczajnie nie stać mnie na Eizo...
    Czy według Twojej opini jakość matrycy też nie odbiega od wyświetlacza telefonu?
    Pytaj Tom01 w wątku o monitorach.

Janusz,

Domyślnie

Żaden laptop nie nadaje się do obróbki poza sytuacjami typu III wojna światowa. Do oglądania tak - do obróbki nie. Nawet do obróbki do netu też nie.
    A Lenovo Thinkpad W700 ? Ma matrycę IPS, do jednej z wersji dołączany jest nawet kalibrator. Co prawda cena z kosmosu, gabaryty takie, że tragaż by się przydał, ale akurat ten model chyba się jako tako do obrobki zdjęć nadaje ?
    PS. Ciekawe ile sztuk tego sprzętu Lenovo już sprzedało?

Strona 17 z 36 PierwszyPierwszy ... 7151617181927 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów