A jakie ty masz argumenty ?Nie miales do czynienia z tymi dwoma puszkami a probujesz prownac ich af ? nie zartuj
![]()
A jakie ty masz argumenty ?Nie miales do czynienia z tymi dwoma puszkami a probujesz prownac ich af ? nie zartuj
![]()
nie, fotobronx chce po prostu zweryfikować twoją rzetelność/wiarygodność, bo dyskusja na temat AF na podstawie white paper'sów trąci nieco trudną do pomacania poezją.
Napisałem dawno, dawno temu (na początku grudnia 2008, jak tylko dostałem tę puszkę od Mikołaja), że AF w nowej piątce jest wyczuwalnie inny/lepszy od tego w starej, ale trudne to jest do zdefiniowania.
Mam teraz drugi egzemplarz i potwierdzam to samo.
IMHO to zasługa nowego procesora. Wszystkie więc "strony" sporu zdają się mieć rację: i układ jest stary (ten sam) i jego praca inna.
Nie zamierzam zniżać się do dyskusji na poziomie fotobronxa. 5D2 w ręku nie miałem, dlatego opieram się wyłącznie na dokumentacji producenta oraz na wypowiedziach innych użytkowników tego modelu. Są użytkownicy którzy twierdzą, że jest lepiej, są tacy, którzy twierdzą, że jest tak samo i są tacy, którzy twierdzą, że jest gorzej.
Odrzucając skrajne opinie i dodając dokumentacje producenta oraz wypowiedzi przedstawicieli producenta wychodzi, że jest to ten sam układ i działa tak samo, nie licząc przypadku ze zmiennym sztucznym światłem, gdzie rzeczywiście powinien działać lepiej.
Co masz na myśli, że trudne do zdefiniowania? Jak ktoś chce zrobić test to ja po umówieniu mogę przynieść 5D i 30D oraz zaprosić do studia w Warszawie na kilka godzin. Czytałem na forum kilka opinii, że 5D ma lepszy AF od 30D, a nie licząc trybu AI Servo, w którym 5D wspiera się dodatkowymi punktami, to moim skromnym zdaniem układy działają tak samo. Przy czym rozłożenie punktów AF w wizjerze jest o wiele lepsze w 30D. Boczne niestety tak samo niedomagają w obu puszkach i to mnie najbardziej boli.Napisałem dawno, dawno temu (na początku grudnia 2008, jak tylko dostałem tę puszkę od Mikołaja), że AF w nowej piątce jest wyczuwalnie inny/lepszy od tego w starej, ale trudne to jest do zdefiniowania.
!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
Vitez, halo?
Ostatnio edytowane przez konrad ; 05-03-2009 o 14:09 Powód: Automerged Doublepost
Możesz mi wskazać fragment mojej wypowiedzi z którego wynika, że nie mam pojęcia o działaniu AF?
5D2 ma lepszy AF od D700. Teraz lepiej? Nie dostanę czerwonej kartki? Czy o to tu chodzi? Co to za dyskusja, gdy wszyscy muszą mieć jednakowe zdanie?Odpuść, bo coś czerwonego Ci wyrośnie przy wizerunku..
Sęk w tym, że ludzie sprawdzają to, co tu piszą. Ty co chwila wynajdujesz bzdury w internecie i wymyślasz kolejne teorie. Jakim cudem możesz pisać o działaniu czegoś, czego nie znasz? Takie zachowanie ma swoją nazwę i jest odpowiednio nagradzane.
Możesz nie odpisywać, nie będę z Tobą więcej polemizował.
Jarek