Strona 7 z 9 PierwszyPierwszy ... 56789 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 61 do 70 z 86

Wątek: Rozbieżności w ocenie AF w canon 5D mark II

Domyślnie

A jakie ty masz argumenty ? Nie miales do czynienia z tymi dwoma puszkami a probujesz prownac ich af ? nie zartuj

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez fotobronx Zobacz posta
    A jakie ty masz argumenty ? Nie miales do czynienia z tymi dwoma puszkami a probujesz prownac ich af ? nie zartuj
    Proszę moderatora o interwencję. Użytkownik fotobronx nawet nie próbuje dyskutować na temat, a od jakiegoś czasu urządza sobie wyłącznie wycieczki osobiste.

Uzależniony Awatar ARN
    Miasto
    wieś pod Warszawą

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez konrad Zobacz posta
    Proszę moderatora o interwencję. Użytkownik fotobronx nawet nie próbuje dyskutować na temat, a od jakiegoś czasu urządza sobie wyłącznie wycieczki osobiste.
    nie, fotobronx chce po prostu zweryfikować twoją rzetelność/wiarygodność, bo dyskusja na temat AF na podstawie white paper'sów trąci nieco trudną do pomacania poezją.

Napisałem dawno, dawno temu (na początku grudnia 2008, jak tylko dostałem tę puszkę od Mikołaja), że AF w nowej piątce jest wyczuwalnie inny/lepszy od tego w starej, ale trudne to jest do zdefiniowania.
    Mam teraz drugi egzemplarz i potwierdzam to samo.
    IMHO to zasługa nowego procesora. Wszystkie więc "strony" sporu zdają się mieć rację: i układ jest stary (ten sam) i jego praca inna.

Coś już napisał
    Miasto
    Gdynia | Warszawa

Domyślnie

Polacy, ratunku Niemcy mnie biją. Ratuuuuujcie mnie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ARN Zobacz posta
    nie, fotobronx chce po prostu zweryfikować twoją rzetelność/wiarygodność, bo dyskusja na temat AF na podstawie white paper'sów trąci nieco trudną do pomacania poezją.
    Nie zamierzam zniżać się do dyskusji na poziomie fotobronxa. 5D2 w ręku nie miałem, dlatego opieram się wyłącznie na dokumentacji producenta oraz na wypowiedziach innych użytkowników tego modelu. Są użytkownicy którzy twierdzą, że jest lepiej, są tacy, którzy twierdzą, że jest tak samo i są tacy, którzy twierdzą, że jest gorzej.

Odrzucając skrajne opinie i dodając dokumentacje producenta oraz wypowiedzi przedstawicieli producenta wychodzi, że jest to ten sam układ i działa tak samo, nie licząc przypadku ze zmiennym sztucznym światłem, gdzie rzeczywiście powinien działać lepiej.

Napisałem dawno, dawno temu (na początku grudnia 2008, jak tylko dostałem tę puszkę od Mikołaja), że AF w nowej piątce jest wyczuwalnie inny/lepszy od tego w starej, ale trudne to jest do zdefiniowania.
    Co masz na myśli, że trudne do zdefiniowania? Jak ktoś chce zrobić test to ja po umówieniu mogę przynieść 5D i 30D oraz zaprosić do studia w Warszawie na kilka godzin. Czytałem na forum kilka opinii, że 5D ma lepszy AF od 30D, a nie licząc trybu AI Servo, w którym 5D wspiera się dodatkowymi punktami, to moim skromnym zdaniem układy działają tak samo. Przy czym rozłożenie punktów AF w wizjerze jest o wiele lepsze w 30D. Boczne niestety tak samo niedomagają w obu puszkach i to mnie najbardziej boli.
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Cytat Zamieszczone przez Kajtek_bez_Majtek Zobacz posta
    Polacy, ratunku Niemcy mnie biją. Ratuuuuujcie mnie
    Vitez, halo?
    Ostatnio edytowane przez konrad ; 05-03-2009 o 14:09 Powód: Automerged Doublepost

Pełne uzależnienie Awatar oskarkowy
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Vitez, halo?
    Przemyślałeś tę prośbę? Od jakiegoś czasu dyskutujesz z użytkownikami i właścicielami obu puszek na temat działania AF samemu nie mając pojęcia o ich działaniu. Mimo to podejmujesz polemikę prawie na noże. Odpuść, bo coś czerwonego Ci wyrośnie przy wizerunku..
    Jarek

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez oskarkowy Zobacz posta
    Przemyślałeś tę prośbę? Od jakiegoś czasu dyskutujesz z użytkownikami i właścicielami obu puszek na temat działania AF samemu nie mając pojęcia o ich działaniu. Mimo to podejmujesz polemikę prawie na noże.
    Możesz mi wskazać fragment mojej wypowiedzi z którego wynika, że nie mam pojęcia o działaniu AF?

Odpuść, bo coś czerwonego Ci wyrośnie przy wizerunku..
    5D2 ma lepszy AF od D700. Teraz lepiej? Nie dostanę czerwonej kartki? Czy o to tu chodzi? Co to za dyskusja, gdy wszyscy muszą mieć jednakowe zdanie?

Coś już napisał
    Miasto
    Gdynia | Warszawa

Domyślnie

Możesz mi wskazać fragment mojej wypowiedzi z którego wynika, że nie mam pojęcia o działaniu AF?
    Jakieś dwa posty wyżej napisałeś coś takiego: "5D2 w ręku nie miałem". Więc przestań teoretyzować jak ksiądz o sexie.

Pełne uzależnienie Awatar oskarkowy
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

5D2 ma lepszy AF od D700. Teraz lepiej? Nie dostanę czerwonej kartki? Czy o to tu chodzi? Co to za dyskusja, gdy wszyscy muszą mieć jednakowe zdanie?
    Sęk w tym, że ludzie sprawdzają to, co tu piszą. Ty co chwila wynajdujesz bzdury w internecie i wymyślasz kolejne teorie. Jakim cudem możesz pisać o działaniu czegoś, czego nie znasz? Takie zachowanie ma swoją nazwę i jest odpowiednio nagradzane.
    Możesz nie odpisywać, nie będę z Tobą więcej polemizował.
    Jarek

Uzależniony Awatar C80
    Miasto
    ZS

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kajtek_bez_Majtek Zobacz posta
    Więc przestań teoretyzować jak ksiądz o sexie.
    Zły przykład.

5DMk2 to nowa pucha i choćby z tego powodu może się różnić szczegółami które złożą się na lepiej/gorzej działający AF.

Strona 7 z 9 PierwszyPierwszy ... 56789 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów