Powiem tak chciałbym, żeby to jakoś wyglądało, myślałem o systemie lamp na ramionach-wysięgnikach przymocowanych do ścian (nie chce robić slalomu między statywami), bo do sufitu to raczej nie da rady, ale ja jestem takim trochę estetą i myślę, że samo pomalowanie sufitu nie wystarczy. W pomieszczeniu od ok. 15 lat już funkcjonuje garaż, ale w sufit ojciec nie inwestował więc wygląda on tak jak kilkudziesięcioletni sufitMyślę o tynku, żeby nie stracić wysokości przez podwieszanie i potem dopiero pomalowaniu. Wogóle to znalazłem ofertę firmy VENTIS www.ventis.com.pl , która proponuje darmową pomoc w projekcie i aranżacji studia w zamian za zakup u nich sprzętu. Mam też mały rabacik przez znajomego w Foto 7, bo mieszkam 10 km od Gliwic, wiec moze skorzystam z fachowej pomocy którejś z tych firm. Co o tym myslicie? W moim miasteczku i okolicznych miejscowościach nie ma raczej żadnego kreatywnego studio (oprócz takiego nastawionego na zdjecia do dokumentów i wywoływanie odbitek plus raczej marne sesje ślubne i okolicznościowe), a myślę że zapotrzebowanie na to jakieś tam jest, ludzie dojrzewają do dobrych zdjęć. Dodatkowo moja żona chciałaby fotografować kobiety w ciązy i z małymi dziećmi. Także nie chce robić czegoś co odstraszy klientów (sufit). Lokalizacja może nie jest wymarzona, bo poza centrum w dzielnicy domków jednorodzinnych ale myślę, że dla umówionych klientów - a na takich się nastawiam, to chyba nie ma większego znaczenia. Grunt to dobra reklama i kuszące portfolio. WAZNE. Koszty - chciałbym się na początek zamknąc maxymalnie w 25000 zł liczę koszt łączny z przygotowaniem pomieszczenia. Czy jest to zadanie wykonalne??