Strona 16 z 36 PierwszyPierwszy ... 6141516171826 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 151 do 160 z 353

Wątek: laptop do zastosowań ogolnych / w tym foto

Uzależniony

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Skipper Zobacz posta
    z tym sie ciezko nie zgodzic... to ze ludziom odwala jest bezsprzecznie prawda...
    ale z drugiej strony to ze cos ma jakas rzesze chorych fanatykow nie moze przekreslac sprzetu..
    dla mnie wszystkie opowiesci w stylu "think diffrent" to lekkie sekciarstwo.. dlatego mowie zostawmy ideologie bo tu sie czlowiek nie dogada i mnie samego to wnerwia kiedy robi sie w okol sprzetu cos na ksztalt religii.. to chore bez dwoch zdan..
    Fanatyzm uzytkownikow apple czesto zabija wszelkie dyskusje tego typu.
    Sam siedze na nowym MBP i kiedy tylko trafi sie okazja zmieniam na PC, nowe MB to syf jak dla mnie.
    Czego mi bedzie brakowalo to touchpad i multi-touch.
    Klawiatura beznadziejna, twarda.
    Ekran, wiadomo, tylko blysk (poza 17").
    Jedynie dwa porty USB, za blisko siebie.
    Obudowa meczy rece przy dluzszym uzytkowaniu, rece bola od ostrych krawedzi.
    Sprzed designerski, pozbawiony cech uzytkowych.

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Podkarpacie

Domyślnie

Czasami zastanawiam się z której strony jest fanatyzm, a z które zwykła logika.:neutral:

Początki nałogu Awatar czeczot
    Miasto
    3miasto

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez banan82 Zobacz posta
    Maci sa zdecydowanie przereklamowane, sa "inne" no i sam system to wiekszy szpieg jak winda. Nie chcialbym robic w systemie ktory nie pozwala mi dowiedziec sie co sie dzieje pod maska itp.
    nie wyobrażam sobie konieczności pracy na systemie który wymaga non stop grzebania w bebechach i kombinowania (linux) lub bardzo często (windows) Sorry ale znam z tysiąc ciekawszych rzeczy do robienia!

Rozumiem ze w swiecie wielkich korporacji skladakow sie nie uzywa, wiadomo, ale kupujac PC Della czy HP czy Lenovo/IBM mamy zestaw ktory juz jest optymalnie zgrany z softem. Wybacz, ale wydaje mi sie ze kiedy to iles tam lat temu Maki wyraznie prymowaly to teraz ich przewaga ma tylko znacznie symboliczne w zasadzie i ideologiczne. Nie ukrywajmy tego.
    ciekawa teoria. Ostatnio pracownikowi kupiłem della - jak po skończonej pracy po prostu zamknie laptopa to raz na 5 razy po otwarciu sie nie uruchomi. Trzeba zresetować. Idealne zgranie z softem reset działa, nie trzeba wyciąga baterii jak w moim poprzednim HP żeby sie zresetował

nie ukrywam tego ze apple w tak prozaicznych czynnościach się nie zawiesza

Sorry ale jestem zrazony tym co robi firma Apple, kolejny Microsoft ladnie ubrany. Nie chce byc czescia zadnej ideologii, jakiejs glupiej inwigijacji i robienia tego co mi karza, czy to jest komputer czy tylko zakupy w sklepie. Wiec Mac i cala ta otoczka mi nie pasuje bo nie daje wolnosci.
    Wybór masz przeogromny, możesz kupić windowsa w dużym markecie, małym sklepie osiedlowym, średnim sieciowym itd. Wolność to możliwość kupienia windowsa gdzie tylko ci się żywnie podoba.
    A co do ideologi. Apple to firma która chce zarabiać dużo kasy a że przy okazji robi lepszy produkt niż konkurencja i to mi to nie przeszkadza. Też lubię zarabiać dużo kasy
    Ostatnio edytowane przez czeczot ; 20-02-2009 o 00:23

Uzależniony

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez czeczot Zobacz posta
    Wybór masz przeogromny, możesz kupić windowsa w dużym markecie, małym sklepie osiedlowym, średnim sieciowym itd. Wolność to możliwość kupienia windowsa gdzie tylko ci się żywnie podoba.
    A co do ideologi. Apple to firma która chce zarabiać dużo kasy a że przy okazji robi lepszy produkt niż konkurencja i to mi to nie przeszkadza. Też lubię zarabiać dużo kasy
    Mimo ze na apple pracuje codziennie to jestem daleki od takich wnioskow.
    MB plastikowe to byl podgatunek jakosciowy, acer robi lepsze komputery.
    MBP stare, jak dla mnie jakosc dyskusyjna.
    Nowe MB/MPB, swietna jakosc, gorsza ergonomia.

Szalenie wewnetrznie podoba mi sie konstrukcja MP, doskonaly dostep, wykonanie. To sa komputery warte swojej ceny. Ale tylko intelowe, G5 doprowadzaly mnie do szalu halasem.

Awaryjnosc? Tak jak kazdego sprzetu, psuja sie, a minusem jest gorszy serwis w PL od della np.

Trwalosc? Mieli troche wpadek, intelowe nowsze konstrukcje sa jednak chyba trwalsze, do PPC nie mam zaufania. Stare G4 wymarly wszystkie u nas na dwie choroby, zasilacz lub plyta glowna, niespodzianki w postaci odpadajacych chipsetow tez sie trafialy

Początki nałogu Awatar czeczot
    Miasto
    3miasto

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez dzik Zobacz posta
    MB plastikowe to byl podgatunek jakosciowy, acer robi lepsze komputery.
    MBP stare, jak dla mnie jakosc dyskusyjna.
    Nowe MB/MPB, swietna jakosc, gorsza ergonomia.
    W moim acer-ze 4 lata temu odpadł ekran po 14 miesiącach, pękł jeden z nawiasów - poprostu od urzywania.

Każdemu producentowi zdarzają się wpadki (np wybuchające baterie itd) Co nie zmienia tego że apple ma soft idealnie zgrany ze swoimi komputerami a inni tego nie potrafią zrobić.
    Ostatnio edytowane przez czeczot ; 20-02-2009 o 07:49

Pełne uzależnienie Awatar Skipper
    Miasto
    Niemcy a czasem inne kraje

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez dzik Zobacz posta
    Trwalosc? Mieli troche wpadek, intelowe nowsze konstrukcje sa jednak chyba trwalsze, do PPC nie mam zaufania. Stare G4 wymarly wszystkie u nas na dwie choroby, zasilacz lub plyta glowna, niespodzianki w postaci odpadajacych chipsetow tez sie trafialy
    stary kiedy G4 byly rodukowane.. w komputerach to prehistoria.. cud ze w ogole jakies dzialaja
    jesli jednak wziac procentowo, nie mowie o ilosci bo PC jest nieporownywalnei wiecej jak jaboli.. to trwalosc Apple jest wieksza i dluzej da sie je uzytkowac..
    pracuje na obu sytemach mam 3 skladaki i mam markowego IBM, tylko najstarszy 486DX2 (a mam takiego ) ktory streruje ploterem do napisow nie padl i Jabole :]
    zasilacze, plyty glowne etc.. to po prostu pada w komputerach i nie ma tak naprawde nic wspolnego z marka bo nie oszukujmy sie... wiele elementow jest takich samych z tych samych fabryk...
    a co do PPC to bylo zaje... i szkoda iz w imie ciecia kosztow zostalo porzucone bo bylo po prostu lepsze od kontsrukcji intela czy AMD tyle ze niestety drogie.. one byly 64 bitowena dlugo przed intelem..

Maki Pro u mojego kumpla w agencji reklamowej na G5 chodza obciazaone na maxa juz ladnych pare lat i zaden nie padl.. zero awarii i co najwazniejsze.. komputer kilkuletni daje rade bez problemu z najnowszymi wersjami Final Cut... pokaz mi 4-5 letnie PC ktore da rade...
    fotografuje ludzi, nie zwierzęta... nie jestem fotografem żywności

EOS Digital 17-200; f/1.4; f1.8; f/4; L; IS; Speedlite 580EX + Apple

Dopiero zaczyna Awatar pitfuszyl
    Miasto
    Poland, Warsaw

Domyślnie

btw: czy w obecnych czasach można kupić laptopa z wyjściem DVI i matrycą matową ok 13.3"?

PM
    --
    "Podchodź do tematu fotografowanego miękko, na czubkach polców. Ręka w aksamitnej rękawiczce, oko jastrzębia..."

Uzależniony

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez pitfuszyl Zobacz posta
    btw: czy w obecnych czasach można kupić laptopa z wyjściem DVI i matrycą matową ok 13.3"?

PM
    oj ciężko znaleźć ciężko...

ja szukałem komputera z dobrymi parametrami i udało mi się okazyjnie kupić (http://support.apple.com/kb/SP4)

tę podstawową wersję z prockiem 2.4Ghz, dorzuciłem 4Gb ramu wymieniłem dysk na 320GB 7200rpm ale zmieniłem na 320GB 5400 bo tamten jadł więcej baterii i był głośny...

komputer całkiem fajny, jest DVI dobra matryca która po kalibracji spokojnie nadaje się do obróbki zdjęć bo kąty patrzenia są na prawde dobre....

ale bateria to jedna wielka ściema! gdy odpale iTunes, Safari, Adium, QuickTime, Mail i w tle włączony jest z reguły PS CS 4 i Lightroom 2, które są zminimalizowane) to na najmniejszej jasności trzyma mi góra 3h i 30min a obiecują 5h (ew te 5h to na dwóch bateriach ma wytrzymać?)
    Fotografia to pasja, moj Blog o fotografi, fotograficznie o wszystkim.

Dopiero zaczyna Awatar pitfuszyl
    Miasto
    Poland, Warsaw

Domyślnie

a wogle laptop z DVI ?!?
    by być mobilnym w pracy a w domu podpiąć się do 24" Eizo???
    --
    "Podchodź do tematu fotografowanego miękko, na czubkach polców. Ręka w aksamitnej rękawiczce, oko jastrzębia..."

Dopiero zaczyna

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez pitfuszyl Zobacz posta
    a wogle laptop z DVI ?!?
    by być mobilnym w pracy a w domu podpiąć się do 24" Eizo???
    Apple (nawet najtańsze MacBooki) mają wyjście "Mini DisplayPort", można kupić konwerter (przejściówkę) na DVI.

A jeśli chodzi o PC, to np. możesz kupić Della Latitude i dokupić do niego stację dokującą - ona ma wyjście DVI.

Strona 16 z 36 PierwszyPierwszy ... 6141516171826 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów