Pokaż wyniki od 1 do 10 z 20

Wątek: 2x 580ex

Mieszany widok

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez MaciekH Zobacz posta
    I na pewno nie dało sie w żaden sposób zabezpieczyć sprzętu przed takimi warunkami???:-?

Ogólnie ciężko , różnica temperatur i wilgotność powietrza zabija, spotkałem fotografa który parę miechów temu zabił 40d , pierw joystik przestaje działać, później body , suszysz i działa tylko kilka razy tak zrobił lecz next time już nie ma next time korozja zabija body.To z jego opowieści , kupil drugie body 40d z pokrowcem i mówił ze jak na razie to ok.

Ale jak bym miał walczyć z pokrowcem + zmiana szkieł + uważać żeby ani do aparatu nie nalało się ani na przednia soczewkę szklą to podziękował za pokrowiec i trza szukać co naprawdę wytrzyma irlandzkie humory pogody.

Darek
    pare sloikow i jedno body ......... ostatnio uzywane 9 lat temu czas nanowo zaczac przygode ....

Bywalec Awatar tomasek
    Miasto
    Koszalin

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Dzygit-Dublin Zobacz posta
    trza szukać co naprawdę wytrzyma irlandzkie humory pogody.

Darek
    http://www.allegro.pl/item554146482_..._2010_10m.html

;-)
    5D mk2 | 7D mk2 | S20/1.8 | C35/2 IS | C100/2.8L IS | C24-70/2.8L II | C70-200/2.8L | 580II

Uzależniony Awatar MaciekH
    Miasto
    Londyn

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Dzygit-Dublin Zobacz posta
    Ogólnie ciężko , różnica temperatur i wilgotność powietrza zabija, spotkałem fotografa który parę miechów temu zabił 40d , pierw joystik przestaje działać, później body , suszysz i działa tylko kilka razy tak zrobił lecz next time już nie ma next time korozja zabija body.To z jego opowieści , kupil drugie body 40d z pokrowcem i mówił ze jak na razie to ok.

Ale jak bym miał walczyć z pokrowcem + zmiana szkieł + uważać żeby ani do aparatu nie nalało się ani na przednia soczewkę szklą to podziękował za pokrowiec i trza szukać co naprawdę wytrzyma irlandzkie humory pogody.

Darek
    Lampe przecież można owinąś jakąś folią, body i szła również. A zmiany szkieł? Cóż, trzeba sie pogodzić z tym, że w takich sytuacjach jadzie sie na 2 albo nawet wiecej puszek...

Ale skoro wychodzisz z założenia że sie nie i niech sie zalewa wodą, topi, pali i Bóg wie co jeszcze Twoja sprawa, może Cie na to stać... Nie wiem. Ale nie mów że sie "nie da" czy ciężko, bo sie da, tylko trzeba chcieć.

A z produktów bardziej "pro" chociażby coś takiego.
    20D+BG-E2 | 28-105/3.5-4.5 | 70-200/2.8 | 50/1.4 | 580EXII | EF-430 | Naneu | 600R

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez MaciekH Zobacz posta
    Lampe przecież można owinąś jakąś folią, body i szła również. A zmiany szkieł? Cóż, trzeba sie pogodzić z tym, że w takich sytuacjach jadzie sie na 2 albo nawet wiecej puszek...

Ale skoro wychodzisz z założenia że sie nie i niech sie zalewa wodą, topi, pali i Bóg wie co jeszcze Twoja sprawa, może Cie na to stać... Nie wiem. Ale nie mów że sie "nie da" czy ciężko, bo sie da, tylko trzeba chcieć.

A z produktów bardziej "pro" chociażby coś takiego.

te 40d co padlo Irysa oraz mojego znajomego co przestalo dzialac czy tez inne co joystik powiedzial game over bylo w foli czasami w pokrowcu Acua cos tam lub pod kurtka do nastepnego przejazdu to jest najlepsze , co do mojego flasha to myslalem ze da rade lecz nie dal.
    A co do 2 body to prawda przydalo by sie tylko canon i inne firmy zrobil nispodzianke i narazie nie kupuje nic powalcze z tym jednym
    Ostatnio edytowane przez Dzygit-Dublin ; 19-02-2009 o 00:16
    pare sloikow i jedno body ......... ostatnio uzywane 9 lat temu czas nanowo zaczac przygode ....

Uprawnienia umieszczania postów