Pokaż wyniki od 1 do 10 z 603

Wątek: [mini test] Canon 85 1.2 L II vs. 85 1.8 USM

Mieszany widok

crislasek
    Guest

Domyślnie

Witam mam przyczynę jak aparat nastawi ostrość to przeostrz na ringu obiektywu o 3-4 kreseczki w prawo taka seria słoików, tak się dzieje przy słabym świetle. Testowałem około 12 i wszystkie tak miały. Pozdro
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    obojętnie czy masz statyw czy nie Przy świetle slonecznym efekt mija. Na f 1.2 najlepiej widać zmiany.
    Dziwne
    pozdro
    Ostatnio edytowane przez crislasek ; 11-02-2009 o 23:45 Powód: Automerged Doublepost

Uzależniony

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez crislasek Zobacz posta
    Witam mam przyczynę jak aparat nastawi ostrość to przeostrz na ringu obiektywu o 3-4 kreseczki w prawo taka seria słoików, tak się dzieje przy słabym świetle. Testowałem około 12 i wszystkie tak miały. Pozdro
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    obojętnie czy masz statyw czy nie Przy świetle slonecznym efekt mija. Na f 1.2 najlepiej widać zmiany.
    Dziwne
    pozdro
    Mam rozumieć że przy wszystkich obiektywach które testowałeś trzeba przekręcić manualnie o 3-4 kreski w prawo? Szkoda tylko że cieżko wyliczyć by było tą ilość mając aparat przy oku. Czyli starsze serie tych obiektywów mają wszystko ok w tej kwestii?
    Dzięki za zainteresowanie się tematem

Dopiero zaczyna Awatar shutterblade

Domyślnie

witam wszystkich :-D aktualnie stoję przed małym dylematem - rozpoczynam "raczkowanie" w tematyce ślubnej (temat wałkowany x-krotnie na forum) i zastanawiam się nad "moim pierwszym jasnym szkiełkiem za rozsądne pieniądze" po przeczytaniu całego wątku od dechy do dechy mam już odpowiedź :-D :dla laika prawie bez różnicy bo każda z przedstawionych fotek będzie miała przyklejone określenie pt."ładne", ale dla portfela różnica =4x :wink:
    Ostatnio edytowane przez shutterblade ; 29-06-2009 o 20:01

Uprawnienia umieszczania postów