Strona 142 z 410 PierwszyPierwszy ... 4292132140141142143144152192242 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 411 do 1 420 z 4099

Wątek: Canon EOS 5D Mark II

Pełne uzależnienie Awatar oskarkowy
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez trampek Zobacz posta
    Przeraza mnie twoj "poziom akceptacji"
    Dla mnie 3200 na 20x30 spokojnie na 15x21 6400. Choc zalezy duzo od naswietlenia obrobki i wszystkiego co ma wplyw na szum
    Ja pracuję w Warszawie. Tutaj klienci często zapraszają fotografów na wspólne spotkania i porównania, a ja lubię wychodzić z podpisaną umową. Niestety gdy się kładzie zdjęcie obok zdjęcia, to różnice zawsze widać.

Co oczywiście nie znaczy, że nie da się zrobić 15x21@6400, tylko po co?

Kiedyś radziłem sobie mając do wyboru Realę i NPH. Teraz i tak jesteśmy rozpieszczani aż miło.
    Jarek

Domyślnie

w starej piatce bardzo wiele odbitek robilem w 20x30 cm z iso 1600 (czesto pchanych na pol ev) i po odszumieniu byly wysmienite. Nie robilem jeszcze co prawda odbitek z 5dmk2 ale sadze, ze z iso 6400 odszumionego i zresizowanego do 6mpix spokojnie powinno wyjsc b. dobre 20x30.
    śluby, studio - Poznań
    5dmkII, 12-200mm w 5 szklach

Pełne uzależnienie Awatar oskarkowy
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez furzyk Zobacz posta
    Nie robilem jeszcze co prawda odbitek z 5dmk2 ale sadze, ze z iso 6400 odszumionego i zresizowanego do 6mpix spokojnie powinno wyjsc b. dobre 20x30.
    To jest właśnie to, co nazywam poziomem własnej akceptacji. Ja po prostu nie mam problemów ze wzrokiem. A 20x30 z 6mpix to nawet przy ISO 100 wygląda średnio. My po prostu mówimy o dwóch różnych sprawach.
    Jarek

Bywalec Awatar jacek220
    Miasto
    Toruń

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez furzyk Zobacz posta
    w starej piatce bardzo wiele odbitek robilem w 20x30 cm z iso 1600 (czesto pchanych na pol ev) i po odszumieniu byly wysmienite. Nie robilem jeszcze co prawda odbitek z 5dmk2 ale sadze, ze z iso 6400 odszumionego i zresizowanego do 6mpix spokojnie powinno wyjsc b. dobre 20x30.
    Tym bardziej że nowa piątka ma więcej detalu, to jak trochę straci przez wysokie ISO nic się nie stanie.
    Poza tym można odszumić w Noise Ninja - jest świetny a jak ktoś nie chce tracić detalu to może usunąć tylko szum chrominacji.
    5D EOS50 G9 580EXII

Coś już napisał Awatar Wiesiek_TGT

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez CmaBarowa Zobacz posta
    nie mam ale zamierzam wymienić matówkę pod obiektywy M42 co by się lepiej ostrość ustawiało. Ma ktoś jakieś namiary? da rade samemu czy serwis niezbędny
    kupiłem w cyfrowe.pl Eg-D za cos 110 PLN . Nie maja na stonie ale sprowadzenie jej zajęlo mim 5 dni. Wymiana do 15 sekund i zrobisz ja na pewno sam. Otrzymasz instrukcję.

Wiesiek

Dopiero zaczyna

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez -jaro- Zobacz posta
    Napisz jaka to matowka. Ja kupilem Eg-s do mark II i jest latwiej ustawic ostrosc, poza tym lepiej widac rozklad GO. Zanim kupilem Eg-s myslalem nad Katzeye, ale nie znalazlem w ofercie wersji do 5D II.
    jarek
    No przecież powyżej pisałem jaka - Brightscreen z klinem, mikrorastrem i croplines 5x4. (http://www.brightscreenstore.com/store/)

@Jerry_R - mnie też mieli obciążyć 216$ a obciążyli 255,96. Chyba coś im się nie kalkuluje ten transport do Polski. :-)

Uzależniony
    Miasto
    Warszawa
    Pozdrawiam!

Bywalec

Domyślnie

dzisiaj dotarł do mnie w końcu grip. Polecam niezdecydowanym, z wad to masa, reszta zalety, dobrze wykonany, znacznie poprawiła sie ergonomia, zwłaszcza z cięższymi szkłami, jak podejrzewałem dloń wywiera nacisk w większości na grip, więc ta pieprzona klapka od karty już tak nie skrzypi. Dobry spust w gripie - w BG-E4 do starej 5-ki miałem strasznie czuły - tu jest OK, jak w body. żeby nie było za różowo (jak to w Canonie za co go kochamy) wyswietla mi brak komunikacji z akumulatorem, ale może czegoś nie doczytałem (raczej - bo nie czytam instrukcji), mimo to aparat chodzi bezproblemowo, jedynie w menu w zakladce akumulator jest taki komunikat.
    Ostatnio edytowane przez espe ; 11-02-2009 o 23:05

Początki nałogu Awatar Wini
    Miasto
    W-wa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez oskarkowy Zobacz posta
    Ja pracuję w Warszawie. Tutaj klienci często zapraszają fotografów na wspólne spotkania i porównania, a ja lubię wychodzić z podpisaną umową. Niestety gdy się kładzie zdjęcie obok zdjęcia, to różnice zawsze widać...
    Chyba przeginasz.... owszem, portfolio i rekomendacje
    Wini

Dopiero zaczyna Awatar CmaBarowa
    Miasto
    Bar

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Wiesiek_TGT Zobacz posta
    kupiłem w cyfrowe.pl Eg-D za cos 110 PLN . Nie maja na stonie ale sprowadzenie jej zajęlo mim 5 dni. Wymiana do 15 sekund i zrobisz ja na pewno sam. Otrzymasz instrukcję.

Wiesiek
    dzięki
    fotografia nie testy

Strona 142 z 410 PierwszyPierwszy ... 4292132140141142143144152192242 ... OstatniOstatni

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów