Kolaj, serdeczne dzięki. Nareszcie będę mógł wykasować sc3 bo trzymałem oba tylko z tego powodu.
Kolaj, serdeczne dzięki. Nareszcie będę mógł wykasować sc3 bo trzymałem oba tylko z tego powodu.
5D mk II, 35/1.4 L USM, 50/1.4 DG HSM, 70-200/2.8 L USM, 300/2.8 L IS USM, EX x2, 580 II
W PS3 była magiczna opcja
Automate -> PDF Presentation
Czy wie ktoś gdzie to jest w PS4? Szukam wszędzie i nie mogę już doszukać się![]()
Witam
mam mały problem - w Bridge z CS4 nie wyświetlają mi się miniaturki RAWów z 5DmII. Do samego PS'a CS4 najnowszą wersję ACR zciągnąłem, czy muszę jakoś nauczyć Bridge osobno jak ma je widzieć ??
Zastrzegam, że jestem totalnym beginerem jeśli chodzi o obróbkę RAW pod PS. Do tej pory pracowałem na PS 6.0 a RAWy leciałem pod Capture One 4.
Z góry dzięki za pomoc
!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
Znalazłem rozwiązanie problemu: wrzuciłem najnowszy ACR do katalogu PS'a a trzeba było tu:
C:\Program Files\Common Files\Adobe\Plug-Ins\CS4\File Formats
Wrzuciłem i wszystko gra.
Witam
mam irytujący problem, a mianowicie panele, które mam ułożone w trzech poziomach samoczynni zwijają mi się przy starcie cs4 lub przy wczytaniu zdjęcia z ACR. Muszę każdorazowo klikać panele, żeby się rozwinęły, co wyprowadza mnie z równowagi. Zna ktoś przyczynę tego kłopotu?
Zakupiłem niedawno CS4 (PC) i jak większość użytkowników doświadczyłem problemów z wydajnością nowego systemu obsługi wyświetlania.
CS3 działał jak rakieta (T8300, 3GB, nvidia 9300M - laptop), a CS4 nie bardzo... Ciągle rwał obraz itp.
Ale od wczoraj wszystko śmigaZainstalowałem najnowsze sterowniki nvidia 179 beta, wyłączyłem Vert Sync w ustawieniach GPU, dodatkowo warto odznaczyć Animated Zoom i Flick Panning.
Teraz mój CS4 śmiga! Może komuś się to przyda.
Kubaman
A "window>workspace>save workspace" nie działa?
Ostatnio edytowane przez ErnestPierwszy ; 23-01-2009 o 21:32 Powód: Automerged Doublepost
nie, mam oczywiście zapisane swoje ustawienia, i jak je wgram na nowo, to panele się rozwijają. Na jeden raz, przy następnej focie się zwijają. Krew mnie zalewa. W opcjach paneli jest pozycja "automatycznie zwijaj panele", ale zaznaczanie czy odznaczanie nie pomaga. Używam wersji 64 bit, które z moimi 8gb ramu śmigają fantastycznie (viśta ma wyłączony swap, ps cs4 startuje w max 4 sekundy). Mam jednak czasem zwisy i wydaje mi się, że ta wersja nie jest do końca dopracowana niestety. No ale za to rakieta.
mam takie pytanko:
jak zrobić, żeby miniaturki w Bridge'u CS4 chodziły tak jak w CS2, czyli żeby nie trzeba było czekać te pół-1 sekundę, żeby się załadowały przy przeglądaniu zdjęć tylko były od razu?
mam problem z kursorem od brush'a (pedzel). wyglada on tak, ze po powiekszeniu koncowki pedzla do ok 100pix czesc kursora znika i strasznie utrudnia to jakakalwiek prace. wylaczenie gpu drowing pomaga, ale to taka fajna opcja, ze wolalbym nie rezygnowac z niej.
ps drivery dzisiaj aktualzowalem i nic. karta to nvidia go 7600.
tak to wyglada:
I JUST LOVE TO PUSH THE BUTTON AND HEAR THE CAMERA SNAP | ruler of the world
szukajka