Strona 5 z 11 PierwszyPierwszy ... 34567 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 41 do 50 z 103

Wątek: 5D - za ile?

Zablokowany
    Miasto
    Wawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Parteq Zobacz posta
    5D MK II?

Bo go po prostu stac na nowa pusze i chce sprzedac 'stara'?

Nie kazdy robi zaraz tysiace fotek na imprezach okolicznosciowych,
    a chec posiadania nowosci jest duza - co widac rowniez i tu na forum.
    No wiec jak ktos siega glebi do kieszeni po MK II to nie bedzie trzymal MK I tylko dlatego ze nie ma jeszcze 50.000. No chyba ze potrzebuje backup
    Szansa kupienia takiej puszki jest znikoma. To jak z samochodem który jest naprawdę niebity i ma pierwszego własciciela, a nie pierwszego w Polsce zaraz po Niemcu i Turku - rozchodzi sie po rodzinie potem znajomych.

Pełne uzależnienie Awatar Parteq
    Miasto
    Szczecin

Smile

Cytat Zamieszczone przez remol71 Zobacz posta
    Szansa kupienia takiej puszki jest znikoma. To jak z samochodem który jest naprawdę niebity i ma pierwszego własciciela, a nie pierwszego w Polsce zaraz po Niemcu i Turku - rozchodzi sie po rodzinie potem znajomych.
    Czy znikoma - nie wiem, trzeba miec powod zeby sprzedac, a jesli ktos go nie ma to takie 'znikome' puszki wciaz zalegaja w torbach foto, albo i w szafie

Domyślnie

a ja próbowalem sprzedać swoje 5D mk1 z ilością klapnięć poniżej 20 tys. z małą wadą - zarysowaniem od szybkozłączki sześciokątnej Manfrotto ze śrubami blokującymi i wszyscy kupujący oceniali ten aparat w sensie estetycznym więc (być może trafiłem na kupujących z kobiecym podejściem do kupowania) odpuściłem sobie i trzymam jako backup dla MK2. Puszka była tylko i wyłączni w studiu przydomowym. Wydaje mi się że wielu kupujących ma źle zdefiniowane wartości jeśli chodzi o stan sprzętu używanego. To chyba faktycznie jest tak jak z samochodami prosto od emeryta z niemiec...

Początki nałogu
    Miasto
    Dobczyce, Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Asiorek Zobacz posta
    a ja próbowalem sprzedać swoje 5D mk1 z ilością klapnięć poniżej 20 tys. z małą wadą - zarysowaniem od szybkozłączki sześciokątnej Manfrotto ze śrubami blokującymi i wszyscy kupujący oceniali ten aparat w sensie estetycznym więc (być może trafiłem na kupujących z kobiecym podejściem do kupowania) odpuściłem sobie i trzymam jako backup dla MK2. Puszka była tylko i wyłączni w studiu przydomowym. Wydaje mi się że wielu kupujących ma źle zdefiniowane wartości jeśli chodzi o stan sprzętu używanego. To chyba faktycznie jest tak jak z samochodami prosto od emeryta z niemiec...
    To może jednak sprzedaż

Miasto
    Szczecin

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Asiorek Zobacz posta
    [...]Puszka była tylko i wyłączni w studiu przydomowym. Wydaje mi się że wielu kupujących ma źle zdefiniowane wartości jeśli chodzi o stan sprzętu używanego. To chyba faktycznie jest tak jak z samochodami prosto od emeryta z niemiec...
    O to to wlasnie, swieta racja..

Bywalec Awatar RafalTK
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

Szukacie przegięcia cenowego odnośnie 5D MKII to popatrzcie tutaj: http://www.allegro.pl/item550024315_...d_mark_ii.html
    czarny aparat z białym obiektywem ...

Domyślnie

zaiteresowanych prosze o namiary na PW odpowiem dopiero za tydzień - musze wyjechać
    pozdr.
    Piotrek

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez remol71 Zobacz posta
    E tam znikoma, właśnie wróciłem z giełdy (W-wa/Stodoła) były 3 puszki 5D, jedna z przebiegiem ok. 20.000 - 4.7, druga okazyjnie z ręki 4 tyś do zapłacenia ( przebieg nie udokumentowany , puszka -igła - na oko...) 3 - 5 tyś leżała na stoisku i kultowego sprzedawcy

Swoją z małym przebiegiem w dobrym stanie ( po wymianie migawki) sprzedałem na allegro za 3900 jeszcze 3 mies. temu.

teraz foce 5DmkI i nowym mkII, czy było warto...? Tak w moim przypadku AF jest pewniejszy zwłaszcza podczas pracy z 85/1.2L i 50/1.2L
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Cytat Zamieszczone przez RafalTK Zobacz posta
    Szukacie przegięcia cenowego odnośnie 5D MKII to popatrzcie tutaj: http://www.allegro.pl/item550024315_...d_mark_ii.html
    a gdzie jest to przegięcie!?
    To WIFI cena jest "normalna"

BG-E6 (Grip) możesz kupić za: 900 - 1200PLN
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Cytat Zamieszczone przez chyrus Zobacz posta
    moim zdaniem ciągle MKI jest za droga, i te co się ostały w magazynach jak i te używane (zależy jak przechodzone). Już wolałbym zmienić system i wziąść D700 niż starą-nówkę 5tkę.
    No widać nie wiesz o czym piszesz ...
    Ostatnio edytowane przez meian ; 08-02-2009 o 16:10 Powód: Automerged Doublepost

Bywalec Awatar RafalTK
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez meian Zobacz posta
    a gdzie jest to przegięcie!?
    To WIFI cena jest "normalna"
    Określ jaki komponent jest tam warty tyle kasy? Może korpus tego gripa jest ze złota ...
    czarny aparat z białym obiektywem ...

Miasto
    Szczecin

Smile

Cytat Zamieszczone przez RafalTK Zobacz posta
    Określ jaki komponent jest tam warty tyle kasy? Może korpus tego gripa jest ze złota ...
    Mozna powiedziec ze okazyjna
    Nowy to jakies 800 funtow x nawet 5.00pln = 4.000pln minimum, bez wysylki.

Nic tylko brac

Jaki komponent jest wart tyle kasy?
    Hm, a cena np 35L?
    Toc to malutkie takie, a 4500 kaza sobie placic..

Strona 5 z 11 PierwszyPierwszy ... 34567 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów