Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 24

Wątek: 2000 na szkło tylko JAKIE????????

Domyślnie 2000 na szkło tylko JAKIE????????

Witam.
    Postanowiłem zasięgnąć porady szerszego grona użytkowników Canona.
    Po tygodniach czytania rożnych testów, opiń, opisów wad i zalet różnych obiektywów mam już totalny mętlik w głowie.
    Posiadam 400D + kit z IS + 50/1.8 i wypadało by kupić coś o większym zakresie. Właśnie tylko co ?????
    Zastanawiam się nad EF28-105 f/3.5-4.5 II USM oraz 28-135 f/3.5-5.6 IS USM.
    Posiadałem już 70-200 f/4 L ale sprzedałem ponieważ niestety nie korzystam z aż takiej ogniskowej.

Co mi poradzicie ???
    Fotografuje przeważnie moje dzieciaczki oraz Moją Lepszą Połowę oraz wakacyjnie, na spacerach, miasto (czyli taki spacerzoom by się zdał)

Po głowie chodzi mi również 24-105 ( w ostateczności mogę dołożyć)

Poradźcie co wybrać bo jak jak jeszcze poczytam z tydzień to zwariuję, spakuje graty w plecak do piwnicy i zacznę wędkować.

Wiem że podobnych pytań już były setki (przez większość postów przebrnąłem) ale przeważnie posty są stare.
    Coś tam mam....

Only the dead have seen the end of war

Uzależniony
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

http://allegro.pl/item538586685_grey...dy_barbel.html - myślę, że wystarczy i na jakąś małą wyprawę zostanie

W sumie 70-200/4.0 L dobra sprawa. No ale jeśli nie chcesz tego szkła to faktycznie pomyśl może nad 24-105L (ja bym się wtedy pozbył KITa).
    40D/BG-E2N | 17-40/4.0 L | 85/1.8 USM | 430 EX |
    Ktoś naruszył Twoje prawa?

Pełne uzależnienie Awatar arturs
    Miasto
    Kielce

Domyślnie

i ta "ostateczność" będzie z tego najlepsza.. przejdź się do masterfoto na rogu sienkiewicza i wesołej do Grześka i pogadaj czy nie ma czasem 24-105 od kompletu z jakiejś 5ki - jak tak kiedyś kupiłem nówkę za cenę niższą niż były na allegro (pierwszy miałem to szkło w kielcach) właśnie z kompletu z 5ką.. oczywiście z gwarancją..
    ostre od pełnej dziury, ładny bokeh, szybkie, kolory ładne.. używałem 3 lata dokładnie do tego co ty chcesz używać - sprawdzał się znakomicie.. sprzedałem bo na stałki się przesiadłem..
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Cytat Zamieszczone przez Olszewski Zobacz posta
    http://allegro.pl/item538586685_grey...dy_barbel.html - myślę, że wystarczy i na jakąś małą wyprawę zostanie

W sumie 70-200/4.0 L dobra sprawa. No ale jeśli nie chcesz tego szkła to faktycznie pomyśl może nad 24-105L (ja bym się wtedy pozbył KITa).
    a kita bym zostawił bo za te pieniądze szkoda sprzedawać a szeroki kąt czasem się przyda..
    Ostatnio edytowane przez arturs ; 03-02-2009 o 22:31 Powód: Automerged Doublepost
    5DmkI, C85f1.2L|580 EXII|

Uzależniony Awatar Blindseeker
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Ja bym chyba wymienił 50/1.8 na wersje 1.4 oraz dokupił stałkę 85/1.8 W budżecie się zmieścisz.

Nie piszesz, że chcesz wymienić kita na coś innego, więc wnioskuję, że jesteś z niego zadowolony.

Pełne uzależnienie Awatar gwozdzt

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez kokeszka Zobacz posta
    posiadam 400d + kit z is + 50/1.8 i wypadało by kupić coś o większym zakresie. Właśnie tylko co ?????
    ef-s 18-200 is
    Pozdrowienia, Tomek
    Kilka moich zdjęć... i sprzęt

Zablokowany

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez kokeszka Zobacz posta
    ale przeważnie posty są stare.
    akurat większosc obiektywów tez

poaza 24L MK II - 200/2.0 i 800/5.6 to od dobrego 1.5 roku nic nie wyszło.

a chyba w/w cię nie interesują wiec stare posty o sa dalej jak najbardziej aktualne

aa właśnie przeczytałem wyżej o 18-200 o którym zapomniałem.

Początki nałogu Awatar preinwher
    Miasto
    Zakopane

Domyślnie

Ten 18-200 w amatorskich zastosowaniach oraz do tego co fotografujesz jest jak najbardziej na miejscu. Dobre opinie o nim krążą.
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    obiektywy zaczynające się od 24 mm na cropie to dosyć wąskie są. Od 18 mm szukaj raczej.
    Ostatnio edytowane przez preinwher ; 03-02-2009 o 22:44 Powód: Automerged Doublepost
    Canon eos 5d - ef 17-40 mm f/4L - ef 85 mm f/1.8 - ef 70-200 mm f/2.8 L IS - 430 EX
    http://www.waldemarlach.iportfolio.pl/

Przeszukaj forum http://maciejko.net/cbsearch/

Domyślnie

Olszewski THX ale ja tylko takie wędkarstwo:
    http://www.allegro.pl/item544028623_...4_5_6_3cz.html

Żona nie lubi białych robaków (czerwonego jeszcze jeszcze...)

A jeśli chodzi o 24-105 L to właśnie tam byłem Artus i cena zachęcająca do zakupu.
    Odrazu zapytam czy wybierałeś z kilku czy jedna i "pasowała" ?
    Coś tam mam....

Only the dead have seen the end of war

Bywalec Awatar yacenty
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

ja kupiłem 24-105/4L jako pierwszy obiektyw canona w porowaniu do kita z pentaxa duzo lepszy, usiadłem kiedyś z kuzynem i testowaliśmy moje 40d i canonka z jego 30d i tamronem 17-50.
    teraz już wiem ze zrobiłem bardzo dobry ruch wybierając to szkło jako cos uniwersalnego.
    Troszke jest ciezko ze wzgledu na owe 24, ale jakos powoli się przyzwyczajam, usm bardzo szybki i celny swiatło nie najgorsze, stabilizacja jest i dla mnie najwazniejsze USZCZELNIENIE.

Pozdrawiam i zycze powodzenia w wyborze